Αυτός είναι ο άνθρωπος που μετέδωσε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σε ολόκληρο τον πλανήτη

Κοινοποίηση:
live-media1

Είναι ο άνθρωπος που μετέδωσε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Στάθης Παρχαρίδης ιδιοκτήτης και ιδρυτής της LIVEMEDIA είναι ένα φωτεινό μυαλό της συμπρωτεύουσας. Γιος του καρδιολόγου Γιώργου Παρχαρίδη, ο 45χρονος μηχανολόγος μηχανικός αλλάζει την ελληνική τηλεόραση και κάνει ένα βήμα στο μέλλον που είναι τώρα. Για την ακρίβεια χθες.

Η γερμανική τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα το  Ruptly TV αναμετέδωσε ζωντανά από το LIVEMEDIA- το  συγκλονιστικό συλλαλητήριο.

 

Ο Όμιλος του Livemedia, προσφέρει όλη την γκάμα των διαδικτυακών υπηρεσιών με κορυφαία τις ζωντανές μεταδόσεις στο διαδίκτυο. Σ΄αυτό τον τομέα είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο μια και έχει επιτύχει να καλύψει κάποιες από τις πιο μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις και συνέδρια στο χώρο της Ιατρικής και όχι μόνο.

Ο Ομιλος του Livemedia εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίη διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.

Πως βιώνετε το επιχειρείν στην Ελλάδα του Μνημονίου;

Όπως οι παππούδες μας έκαναν τα παλιά χρόνια. Καθημερινός αγώνας και προσπάθεια. Πολλαπλάσιος κόπος για περιθώρια κέρδους που με μαθηματική ακρίβεια δεν επιτρέπουν τις επιχειρήσεις να παραμένουν στην αγορά.

Όσον αφορά το Livemedia βέβαια, οι πωλήσεις ανεβαίνουν σταδιακά λόγω της συμβολής της διαδικτυακής μετάδοσης συνεδρίων και εκδηλώσεων στον περιορισμό των τουριστικών εξόδων και των μετακινήσεων.

Όταν ξεκινήσατε την εταιρεία ποιο ήταν το όραμά σας; Ποιό είναι σήμερα;

Το όραμα ήταν να διακριθούμε στο χώρο της οργάνωσης συνεδρίων και των ζωντανών μεταδόσεων μέσω Internet τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επειδή το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σας έχει να κάνει με το διαδίκτυο. Πιστεύετε ότι το ελληνικό κράτος έχει επενδύσει όσο θα έπρεπε σ΄αυτό που λέμε ψηφιακή εποχή;

Ο αείμνηστος Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Μιχάλης Δερτούζος είπε κάποτε ότι η επανάσταση της πληροφορικής ήταν η επανάσταση που η Ελλάδα μπορούσε να προλάβει. Έχασε τη βιομηχανική επανάσταση, προλάβαινε και θα μπορούσε να διακριθεί στην επόμενη. Ήδη έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο, αλλά δεν χάθηκαν τα πάντα. Μπορούμε ακόμη να κερδίσουμε την Επανάσταση της ψηφιακής εποχής. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κάναμε κι εδώ κακή αρχή. Εκτός από μεμονωμένες επιχειρηματικές προσπάθειες – μια είναι και το Livemedia-, δεν μπορέσαμε ακόμη να διακριθούμε και να συναγωνιστούμε στο σύνολο, ως χώρα. Το Ελληνικό κράτος δεν έχει επενδύσει όσο θα έπρεπε στην ψηφιακή εποχή. Μπορεί να επένδυσε σε μεμονωμένους προμηθευτές λογισμικού, αλλά όχι στην ψηφιακή εποχή. Πάρτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Το Livemedia χρησιμοποιεί amazon web services από servers που τρέχουν στην Ιρλανδία και από εκεί το σήμα φεύγει σε όλο τον κόσμο. Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Η Ελλάδα οφείλει να κερδίσει την ψηφιακή Επανάσταση.

Είστε ιδιοκτήτης ενός μεγάλου διαδικτυακού καναλιού, του  Livemedia. Πως φαντάζεστε το μέλλον της διαδικτυακής TV;

Χρησιμοποιώντας έξυπνες απλές συσκευές από ένα τηλέφωνο έως μια τηλεόραση, έναν υπολογιστή, ο θεατής θα μπορεί να επιλέγει να βλέπει αυτό που τον ενδιαφέρει και όχι μόνο τη ροή του προγράμματος συγκεκριμένων καναλιών. Πχ θα οδηγάει στο κέντρο της πόλης, θα του έρχεται ένα μήνυμα από συναδέλφους μέσα από email ή social media και θα επιλέγει να ακούσει μια ομιλία για ένα συνέδριο που δεν μπορεί να παραβρεθεί, μέσα στο αυτοκίνητο του και στο διάστημα του χαμένου χρόνο του στην κίνηση της πόλης. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει για μια εκδήλωση του αθλητικού συλλόγου που είναι μέλος και δεν καταφέρνει να συμμετάσχει συχνά.

Πως σας αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι συνεργάτες από το εξωτερικό; Η φήμη της χώρας μας έχει επιπτώσεις στις συνεργασίες σας;

Δεν πιστεύω ότι είναι πολλές οι χώρες που θέλουν να έχουν συνεργασία με Ελληνικές επιχειρήσεις αυτή την περίοδο. Εμείς αναγκαστικά για τι πωλήσεις και τις σχέσεις μας στην Αγγλία έχουμε ξεκινήσει την inventics ltd με έδρα το Λονδίνο.

Πόσους εργαζόμενους απασχολεί η επιχείρησή σας; Πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι τις προκλήσεις της συγκυρίας που βιώνουμε;

Ο ευρύτερος κύκλος των συνεργατών και στελεχών αγγίζει τα 15 άτομα. Η αντιμετώπιση των στελεχών είναι να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους και να προσέχουν την οικονομική διαχείριση στο σύνολο της ροής των έργων μας.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζει μια κατ΄εξοχήν επιχείρηση της ψηφιακής εποχής στην Ελλάδα;

Είναι πολλά απλά και καθημερινά. Για το λόγο αυτό θα σας απαντήσω με μερικές ερωτήσεις. Μπορείς να κάνεις όλες τις κινήσεις με την εφορία διαδικτυακά? Καταλαβαίνει τι είναι προϊόν πληροφορικής το κράτος και αντιλαμβάνεται τα έξοδα προώθησης που χρειάζονται καθώς και τις άυλες επενδύσεις? Συνειδητοποιεί ότι η πληροφορική χρειάζεται ευέλικτες σχέσεις εργασίας και έχει υιοθετήσει σχετικά μοντέλα εργασίας? Έχει επενδύσει σε υποδομές γραμμών Internet και γραμμών διασύνδεσης με το εξωτερικό? Έχει το κάθε σπίτι φθηνή και γρήγορη γραμμή Internet για να μπορεί να αγοράζει και να πουλάει στην πληροφοριακή επανάσταση?

Η έδρα της επιχείρησής σας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αυτό δυσκολεύει το έργο σας η το αντίθετο;

Η έδρα στην Ελλάδα δυσκολεύει το έργα μας, όχι τόσο η έδρα στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια τα περισσότερα μεγάλα έργα μας είναι στην Αθήνα, οπότε άμεσα θα πρέπει να ενδυναμώσουμε την έδρα μας στην Αθήνα.

kourdistoportocali.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: