Αυτός είναι ο νέος ύποπτος για το μακελειό στις Βρυξέλλες! 28χρονος ΣΥΡΙΟΣ συνεργός των υπολοίπων;

Κοινοποίηση:
belgium_ypoptos_710_355

Οι άντρες της αστυνομίας και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ψάχνουν την άκρη του νήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις από το ρεπορτάζ, ακόμη ένα πρόσωπο που πιστεύεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχουν αναγνωρίσει οι αρχές του Βελγίου. Πρόκειται για τον Μαΐμ αλ Χάμεντ, έναν 28χρονο από τη Χάμα της Συρίας, ο οποίος θεωρείται επικίνδυνος και βαριά οπλισμένος.

Η βελγική εφημερίδα Dernier Heure δημοσιεύει τη φωτογραφία του καταζητούμενου άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργός του Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος επίσης καταζητείται και δεν αποκλείεται να είναι ο άνδρας με το λευκό παλτό, το καπέλο και τα γυαλιά που εμφανίζεται στη φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου Ζάβεντεμ.Μετά τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης (22.03.2016) στις Βρυξέλλες, οι βελγικές αρχές ασφαλείας παρέλαβαν λίστα με πέντε ονόματα κυρίων υπόπτων για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου αλλά και σε εκείνη στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο και το σταθμό του Μετρό Μάλμπεκ.

Κι αν ονόματα της συγκεκριμένης λίστας, όπως αυτά των Μοχάμεντ Αμπρίνι, Ναζίμ Λαχράουι και Χάλιντ ελ Μπακράουι ήταν γνωστά, εκείνο του Ναΐμ αλ Χάμεντ εμφανιζόταν για πρώτη φορά. Αν και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιος ήταν ο ρόλος του στις επιθέσεις, οι αρχές τον χαρακτηρίζουν «πολύ επικίνδυνο και οπλισμένο». Οι ίδιοι χαρακτηρισμοί «συνοδεύουν» και τον Αμπρινί, που επίσης εμπλέκεται στις επιθέσεις στο Παρίσι και είναι στενός φίλος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Όσον αφορά στην αναγνώριση του δεύτερου δράστη στο αεροδρόμιο, του δεύτερου μαυροφορεμένου μαζί με τον Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι, το μυστήριο παραμένει, αφού οι πληροφορίες πως είναι ο Ναζρίμ Λαχράουι δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές. Η Dernier Heure γράφει πως κάποια από τα ανθρώπινα μέλη που εντοπίστηκαν μετά τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο απομονώθηκαν και από τις γενετικές εξετάσεις που έγιναν προκύπτει πως ανήκουν σε κάποιο μέλος της οικογένειας Λαχράουι. Από την οικογένεια του υπόπτου ζητήθηκε να δωθεί DNA ώστε να ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται για τον Ναζίμ.

 

Πηγή: Dernier Heure

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: