Αυτό το στοιχείο μπορεί να βγάλει… λάδι τον Πλατινί! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
platini

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA εισηγήθηκε τον ισόβιο αποκλεισμό του Μισέλ Πλατινί από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Μπορεί ο Γάλλος παράγοντας να την… βγάλει καθαρή

Oι δικηγόροι του απαντούν καταφατικά και ελπίζουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον Γάλλο παράγοντα αν όχι να γλιτώσει την τιμωρία τουλάχιστον να αποφύγει τον δια βίου αποκλεισμού, γεγονός που θα βάλει τέλος στα όνειρά του για την προεδρία της FIFA.

Όπως ισχυρίζεται, λοιπόν, ο Τόμας Κλέι, εκ των νομικών εκπροσώπων του Πλατινί, υπάρχει εσωτερικό έγγραφο της UEFA, από το 1998, με το οποίο αποδεικνύεται πως ήταν γνωστό ότι ο έκπτωτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε συμβόλαιο με τη FOFA. Το έγγραφο αποκάλυψε, μάλιστα, η γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche» και ο Κλέι, με δηλώσεις του στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι το… κλειδί για να γλιτώσει ο πελάτης του την βαριά τιμωρία. Το έγγραφο, το οποίο όριζε ότι ο Πλατινί θα γινόταν αθλητικός διευθυντής της FIFA, έχει ημερομηνία Νοεμβρίου 1998 και υπεγράφη σε συνάντηση στη Στοκχόλμη παρόντος του τότε προέδρου της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον.

Επιπλέον, στο έγγραφο αναφέρεται και το ποσό που θα λάμβανε ο Πλατινί για τις υπηρεσίες του, δηλαδή ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Γάλλου, αυτή είναι η απόδειξη ότι δεν υπήρχε κανένα «κρυφό» συμβόλαιο με τον Μπλάτερ, όλα έγιναν φανερά και εν γνώσει της UEFA.

«Οι κατηγορίες καταρρίπτονται από αυτό το στοιχείο. Η Επιτροπή Ηθικής στήριξε το κατηγορητήριό της στο γεγονός ότι δεν υπήρξε συμβόλαιο. Έτσι, βγήκε παράτυπα το συμπέρασμα ότι με την πληρωμή του 2012 ο Πλατινί αγόρασε ψήφους για τον Μπλάτερ. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό είναι λάθος» ήταν τα λόγια του Κλέι.

Τόσο ο Μισέλ Πλατινί, όσο και ο Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί θα απολογούνται ενώπιον της Επιτροπής Ηθικής της FIFA από τις 16 Δεκεμβρίου με την ετυμηγορία να αναμένεται το νωρίτερο στις 21 του μήνα.

platini1

 

sdna.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: