ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ «κόλλησαν» στο μηδέν σε ένα κακό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για το παιχνίδι της Ρωσίας.
Ο Δικέφαλος παρέμεινε χωρίς νίκη, κόντρα σε ρωσικές ομάδες (σε πέντε συνολικά παιχνίδια μετράει τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα). ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ, είχαν από μία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Γλύκο να σώζει πρώτα την ομάδα του, στο σουτ του Μαμάεφ (71′) και τον Ντικάν στη συνέχεια να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ελληνα πορτιέρε και να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Κάτσε (75′).
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τον Σουηδό ρέφερι να αποβάλλει μέσα σε ένα λεπτό προς το τέλος του αγώνα, τους Τζεντρζέτζικ και Ζάιρο.
Ουσία μηδέν…
ΠΑΟΚ και Κράσνονταρ, αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με την έλλειψη ρυθμού ελέω ροτέισον να είναι φανερή για τις δύο ομάδες.
Χαρακτηριστικό είναι πως συνολικά οι τελικές φάσεις για τις δύο ομάδες ήταν τρεις (δύο για τον ΠΑΟΚ, μία για τους Ρώσους) με την κατοχή να είναι ελαφρώς υπέρ της Κράσνονταρ (54%-46%). Στατιστικά που αντικατοπτρίζουν και την πραγματικότητα, σχετικά με την εικόνα του αγώνα στην Τούμπα.
Οι φιλοξενούμενοι ναι μεν είχαν τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο ουδέποτε κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Παναγιώτη Γλύκου, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την απόδοσή του στο διάστημα από το 25’ μέχρι και το 35’, χωρίς να απειλήσει την εστία του Ντικάν, αφού η μοναδική φορά που ο 38χρονος χρειάστηκε να επέμβει ήταν στο 16’ στη φάση του Κλάους, ωστόσο η κεφαλιά του αρχηγού του ΠΑΟΚ ήταν πολύ αδύναμη για να ανησυχήσει τον Ρώσο πορτιέρε.
Το παιχνίδι σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο κυλούσε στο ίδιο αργό τέμπο, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί κυρίως με πλαγιοκοπήσεις να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ρώσων, εν αντιθέσει με την ομάδα του Ολεγκ Κόνονοφ που προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Δικεφάλου, κυρίως με βαθιές μπαλιές και γεμίσματα.
Είχαν ευκαιρίες, αλλά…
Σαφώς καλύτερο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, αν και η αλήθεια είναι πως οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Ιγκόρ Τούντορ, προχώρησε με την έναρξη του ημιχρόνου σε μία αναγκαστική αλλαγή, με τον Μιγκέλ Βίτορ (πρόβλημα από χτύπημα στο στήθος) να αποχωρεί και τον Λέοβατς να παίρνει τη θέση του. Η είσοδος του Κροάτη είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν και κάποιες εσωτερικές αλλαγές με τον Σκόνδρα να παίζει ως στόπερ και τον Ροντρίγκες να μετατίθεται στο δεξί άκρο της άμυνας.
Ο Κροάτης τεχνικός του Δικεφάλου, σχετικά γρήγορα έριξε στη «μάχη» και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, με προφανή στόχο και σκοπό να «χτυπήσει» το παιχνίδι, ενώ τα «βαριά» χαρτιά του Αρί και Μαμάεφ έριξε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και ο Ολεγκ Κόνονοφ.
Οι αλλαγές αυτές στην σκακιέρα των δύο τεχνικών, έδωσαν επιθετική πνοή στις ομάδες τους, με τους Ρώσους να απειλούν σε δύο περιπτώσεις την εστία του ΠΑΟΚ, με τον Γλύκο να «φωνάζει» παρών πρώτα στο σουτ του Μαμάεφ στο 71’ και έπειτα στην κεφαλιά του Στράντμπεργκ (75’).
Ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι είχε και ο ΠΑΟΚ, με μεγαλύτερη όλων αυτή του Κάτσε στο 75’, με τον Μπερμπάτοφ να στρώνει έξοχα τη μπάλα στον Κάτσε, με τον Ντικάν να απομακρύνει σε κόρνερ τη βολίδα του Αλβανού μέσου, ενώ λίγο νωρίτερα από πλεονεκτική θέση ο Σάμπο, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Ουσιαστικά το δεκάλεπτο που μεσολάβησε από το 70’ μέχρι και το 80’, ήταν και το καλύτερο στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη. Στα εναπομείναντα λεπτά το μόνο που άλλαξε ήταν οι ισορροπίες στο παιχνίδι, αφού ο Σουηδός ρέφερι απέβαλλε μέσα σε διάστημα ενός λεπτού τους Τζεντρζέτζικ (87′) και Ζάιρο (88′).
Sdna.gr