ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Εικόνες φρίκης από το ναυάγιο της Lampenduza – Πάνω στα ανθρώπινα κουφάρια θεμελιώνεται η “Ευρωπαϊκή Ασφάλεια”.

Κοινοποίηση:
lam

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το video που παρουσίασε πριν από λίγα λεπτά η ιταλική “La Reppublicca” και φέρνει στο φως εικόνες από το τραγικό ναυάγιο της  Lampedusa που έγινε στις 3 Οκτωβρίου του 2013 και κατά το οποίο χάθηκαν 366 ψυχές που απλώς αναζήτησαν μια θέση κάτω από τον ήλιο της πολιτισμένης Ευρώπης.

Κορμιά αγκαλιασμένα, παγιδευμένα στα παγωμένα και σκοτεινά νερά της Μεσογείου αλλά κυρίως της καρδιάς όλων ημών, που σα νάναι εμπορεύματα τους αποκαλούμε “λαθρομετανάστες” με περίσσεια ευκολία, εμείς οι “άλλοι”, οι “νόμιμοι” κάτοικοι-κάτοχοι τούτου του πλανήτη.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πραγματικά φρικιαστικές, όχι  όμως περισσότερο φρικιαστικές από τις πολιτικές που τις δημιούργησαν. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν χάθηκαν από κανένα άλλο ναυάγιο παρά από κείνο του ανθρωπισμού μας και φυσικά του ευρωπαϊκού ιδεολογήματος στο οποίο… ναυπηγήθηκε το σκάφος της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Ας “απολαύσουμε” λοιπόν αυτές τις εικόνες, είναι οι “δικές μας” εικόνες, είναι η εικόνα του ίδιου μας του πολιτισμού, η εικόνα του ίδιου μας του εαυτού.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: