“ΒΟΜΒΑ” από ΣτΕ: Αντισυνταγματική η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων! – ΖΗΤΩ η ελεύθερη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη! Συγχαρητήρια στους Δικαστές! Να τους στείλουμε περγαμόντα…

Κοινοποίηση:
dikigoroi

Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική, παράνομη, αλλά και αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις, την Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων που ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και συνεχίζεται έως σήμερα.
Το δικαστήριο φέρεται να έκρινε ότι οι επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές αποχές που αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους (το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε στοχευμένη αποχή), έχουν λάβει το χαρακτήρα αποχής διαρκείας, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, και τις διεθνείς συβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν:
-ότι η αποχή δεν αντίκεινται μεν, καταρχήν, σε συνταγματικές ή άλλες διατάξεις, υπόκεινται όμως σε περιορισμούς που επιβάλλουν άρθρα του Συντάγματος:
-Στο δικαίωμα καθενός για δικαστική προστασία,
-στο δικαίωμα για δίκαιη δίκη, η οποία αφορά και στο δικαίωμα των διαδίκων να υπερασπίζουν τις υποθέσεις τους με δικηγόρο της εκλογής τους,
-στην επαγγελματική ελευθερία και το δικαίωμα για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.
Ολα αυτά τα συνδυάζουν με τη χρονική διάρκεια μιας αποχής η οποία θα πρέπει – λένε- να ειναι βραχεία και ορισμένου χρονικού διαστήματος που θα δηλώνεται απο την ίδια την απόφαση της Ολομέλιας των δικηγόρων για αποχή. Ετσι κατά το ΣτΕ οι αποφάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για Πανελλαδική απόχη προσδιόριζαν μεν τον χρόνο αποχής( συνηθως εμδομαδιαίες) , αλλά ήταν επαναλαμβανόμενες χωρίς διακοπή και εν τέλει είχαν λάβει το χαρακτήρα αποχής διαρκείας, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση υπερβαίνει το επιτρεπόμενο βραχύ χρονικό διάστημα.
Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: