ΒΟΜΒΑ από τον EΠΙΤΙΜΟ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ για το επεισόδιο στον ΕΒΡΟ: «Ομάδα ειδικών δυνάμεων είχε στήσει παγίδα στους Έλληνες στρατιωτικούς» (BINTEO)

Κοινοποίηση:
dinameis

Μία εβδομάδα κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης συμπλήρωσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, με την κατηγορία ότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα της γείτονος χώρας.

Το θρίλερ γύρω από την κράτησή τους συνεχίζεται και οι διεργασίες για την απελευθέρωσή τους είναι έντονες από ελληνικής πλευράς, που βασικός της στόχος επί της παρούσης αποτελεί να οριστεί σύντομα δικάσιμος και να μην επιτρέψει στην Άγκυρα να παίξει παιχνίδι καθυστερήσεων.

Αίσθηση προκαλεί η άποψη του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μανούσου Παραγιουδάκη, για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατέληξαν αιχμάλωτοι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί (8/3) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι Έλληνες στρατιωτικοί ακόμη και αν είχαν παραβιάσει τα τουρκικά σύνορα στον Έβρο, δεν θα ήταν δυνατό να αιχμαλωτιστούν από μια ολιγομελή περίπολο Τούρκων. Ως εκ τούτου, ο Στρατηγός εκτιμά ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε πιθανότατα δώσει εντολή σε ομάδα ειδικών δυνάμεων να στήσει ενέδρα με απώτερο σκοπό να αιχμαλωτίσει Έλληνες ένστολους.

Άλλωστε, σύμφωνα με την εμπειρία του κ. Παραγιουδάκη από τη θητεία του στην περιοχή, είναι πολύ εύκολο κάποιος να χάσει τον προσανατολισμό του στο συγκεκριμένο σημείο, γεγονός το οποίο συμβαίνει σχεδόν καθημερινά και από τουρκικής και από ελληνικής πλευράς, πολλώ δε μάλλον όταν τα νοητά σύνορα είναι δύσκολο να εντοπισθούν λόγω του χιονισμένου εδάφους, όπως την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η σύλληψη των δύο Ελλήνων.

Εξάλλου, ο ίδιος έκρινε παράλογους τους ισχυρισμούς των Τούρκων περί παραβίασης των συνόρων κατά 253 μέτρα από έναν Ανθυπολοχαγό και έναν Λοχία που απλά πραγματοποιούσαν μια «περιπολία ρουτίνας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΡΑΤΟ. Α ΞΕΡΩ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΙΝΟΥΝ. ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ Α@@#3#ΔΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ [ΚΡΙΣΗ] ΘΑ ΛΕΣ ΛΟΧΑΓΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ……

  2. ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ……ΜΟΝΑΧΑ Ο ΜΟΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΑΝΤΕΛΩΝΑΤΟΣ ΤΖΑΜΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΦΘΗΝΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ ΣΕ ΠΡΙΒΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΟΙΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ Η ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΟΓΙΟΥ ΑΔΕΙΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΨΙΛΟΠΙΔΗΜΑ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΡΝΟΥΝ ΛΟΙΜΟΥΖΗΝΕΣ ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣΣΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΙΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΗΚΩΝ ΣΤΙΝ ΡΙΓΙΛΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΕΡΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΗΤΙΑ ΤΑ ΚΥΦΗΝΑΡΙΑ ΟΙ ΒΟΛΕΜΑΙΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΗΔΑ….ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΒΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ………ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ

  3. ΟΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ? ΠΟΛΕΜΟ ΠΕΡΙΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Κ ΒΑΛΑΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΦΙΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΕΙΔΥΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

Comments are closed.