Eξαπατά ο Τσακαλώτος τον πρωθυπουργό;
Τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο άνδρες; Ποιος κοροιδεύει ποιον; Τι ενννούμε; Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του ταλαντούχου επιστολογράφου Τσακαλώτου για το περιεχόμενο της τελευταίας επιστολής στους ομολόγους του.
Από τον Ian Ford
Να γιατί:
Σήμερα κιόλας ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών εμφανίζεται κατηγορηματικός ως προς τη λήψη νέων μέτρων υποστηρίζοντας πως:
-«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον»
Την ίδια ώρα ο υπουργός Τσακαλώτος σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεσμεύτηκε με την απόρρητη επιστολή που έστειλε στους ομολόγους του για ψήφιση τώρα των μέτρων που ζητά το ΔΝΤ για μετά το 2018 προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με συμμετοχή του Ταμείου.
Πρόκειται κυρίως για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.
Πρόκειται δηλαδή για ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑ-τίποτε λιγότερο!
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ σε αντάλλαγμα, οι θεσμοί φέρονται να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που θα ισχύσουν μετά το 2018. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να επιστρέψει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα, αφού θα μπορέσει να κηρύξει το χρέος βιώσιμο, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Επιπλέον, επιχειρώντας να διευκολύνουν την κυβέρνηση να φέρει τώρα στη Βουλή προς ψήφιση μέτρα, οι θεσμοί φέρονται να συζητούν έναν «αντίστροφο κόφτη», δηλαδή να δώσουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναιρέσει τα επώδυνα μέτρα, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ χωρίς αυτά.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό είναι εφικτό.
Αυτή η φόρμουλα συμβιβασμού έχει βεβαίως βαρύ κόστος για την κυβέρνηση που μέχρι τώρα διαβεβαιώνει ότι δεν θα ψηφίσει προκαταβολικά μέτρα για μετά το 2018 και μιλάει μόνο για παράταση του κόφτη και μόνο για έναν χρόνο, ώς το 2019, προκειμένου να μη δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός αγνοώντας το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου δηλώνει στην φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών: «Το ΔΝΤ οφείλει να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Και η Ευρώπη όμως οφείλει να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ, και να αποφασίσει προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Και όχι τους πρόσκαιρους πολιτικούς υπολογισμούς που γίνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά».
kourdistoportocali.com