Σοβαρές επιφυλάξεις ότι δεν φυλάσσονται επαρκώς τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται στους δύο αρχαιολογικούς χώρους της Πυλαίας και στο Συντριβάνι , στο κέντρο δηλαδή της Θεσσαλονίκης απ όπου περνούν όλες οι πορείες της πόλης , εκφράζει ο αρχαιολόγος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ» στη Βεργίνα Τηλεόραση.
Ο αρχαιολογικός πλούτος του έργου που σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει έφερε στο φως 100.000 ευρήματα μέχρι τώρα , μεταξύ των οποίων εννέα χρυσά στεφάνια καθώς και 1500 τάφους. Η Αττικό Μετρό, όπως εξηγούν οι αρχαιολόγοι έχει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει την έρευνα και τη δημοσίευση του μεγαλύτερου μέρους του πλούσιου αυτού αρχαιολογικού έργου, μόλις τελειώσει η ανασκαφή.
Ωστόσο μέχρι και τις 8 Ιουνίου η Αττικό Μετρό που ελέγχεται από το υπουργείο Υποδομών, θα πρέπει να έχει αποφασίσει εάν το 1εκ ευρώ που βρίσκεται στα ταμεία της θα δοθεί για τις αποζημιώσεις και των τελευταίων εργαζομένων ή εάν θα δοθεί για τους μισθούς των εργαζομένων. «Η απόφαση είναι καθαρά πολιτική. Εάν δοθούν τα χρήματα αυτά για μισθούς σημαίνει ότι το έργο συνεχίζεται. Αν όχι , αυτό θα είναι το οριστικό τέλος του ΜΕΤΡΟ. Προς το παρόν έχουμε την Παρασκευή 29 Μαϊου άλλη μία κινητοποίηση καθώς επίκεινται και νέες απολύσεις» λέει ο κ Παππάς.