Βρετανία: Γαντζωμένος στην… καρέκλα ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Κοινοποίηση:
cor

Περιμένω να συμπεριληφθώ αυτόματα στα ψηφοδέλτια, έστω και αν δεν προταθώ από βουλευτές του κόμματος, δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος

Αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος, ακόμη και αν οι σύντροφοί του δεν τον προτείνουν, δηλώνει ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, λέγοντας πως περιμένει να συμπεριληφθεί αυτόματα στα ψηφοδέλτια των προσεχών εσοκομματικών εκλογών.

«Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο νυν ηγέτης του κόμματος σε περίπτωση που αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο ούτως ή αλλιώς», δήλωσε ο Κόρμπιν στο βρετανικό δίκτυο BBC. Ο Κόρμπιν πρόσθεσε πως αν η εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αποφασίσει ότι αυτός δεν θα πρέπει να είναι αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, τότε εκείνος θα το αμφισβητήσει.

Η βουλευτής των Εργατικών Αντζελα Ιγκλ δήλωσε το Σάββατο την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα και επισήμως τη Δευτέρα, για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, αποσύροντας την εμπιστοσύνη της στην ηγεσία του Κόρμπιν, ο οποίος δεν παραιτείται έπειτα από την αποτυχία του να ενώσει το κόμμα, όπως η ίδια τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: