Βόρεια Θάλασσα: Επιστήμονες βρήκαν ναυάγιο γερμανικού υποβρυχίου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
sub2

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ θεωρείται ότι μέσα σε αυτό βρίσκονται και οι 23 ναυτικοί που χάθηκαν μαζί του.

Το υποβρύχιο τύπου UB-II, που πιθανότατα βυθίστηκε από νάρκη, λέγεται ότι είναι σε καλή κατάσταση και εντοπίστηκε σε βάθος 30 μέτρων στις βελγικές ακτές.

 Το υποβρύχιο είναι σε καλή κατάσταση και εικάζουμε ότι τα 23 μέλη του πληρώματός του βρίσκονται μέσα στο κουφάρι», δήλωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Φλάνδρας Carl Decaluwé.
Ο Decaluwé επεσήμανε στους δημοσιογράφους ότι η ακριβής τοποθεσία του ναυαγίου διατηρείται μυστική, υπό το φόβο λεηλασιών ή καταστροφών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των φλαμανδικών μέσων ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν ότι το υποβρύχιο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Οστένδης.

Για το εύρημα έχει ήδη ειδοποιηθεί η γερμανική πρεσβεία του Βελγίου.

«Αυτός ο τύπος υποβρυχίου θα μπορούσε να έχει πλήρωμα 23 ατόμων. Αν και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, στο εσωτερικό του έχει υποστεί ζημιές ζημιών. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στην πλώρη, ενώ οι καταπακτές του είναι ακόμη κλειστές», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Ο πύργος του φαίνεται άθικτος, ενώ τα περισκόπιά του είναι ακόμη ορατά. Επίσης δίπλα του βρέθηκαν και δύο σωλήνες τορπιλών.

Έντεκα γερμανικά υποβρύχια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν βρεθεί στα βελγικά χωρικά ύδατα, όμως αυτό θεωρείται ότι είναι το πιο καλά διατηρημένο από όλα.

Η χρήση υποβρυχίων, που αναφέρονται συχνά ως U-boats, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να παρενοχληθούν οι βρετανικές εμπορικές διαδρομές στη θάλασσα της Μάγχης και στη Βόρεια Θάλασσα ήταν ένα σημαντικό μέρος της γερμανικής πολεμικής τακτικής.

Τα 93 γερμανικά U-boats, που στάθμευαν σε βελγικά λιμάνια, βύθισαν περισσότερα από 2.500 πλοία αλλά αποτέλεσαν και τα ίδια στόχο, με 70 από αυτά να έχουν βυθιστεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ναυτών.

Τα υποβρύχια UB-II κατασκευάστηκαν το 1915 και 1916 και είχαν τη δυνατότητα πλεύσης έως 50 μέτρα βάθος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: