Γεμίσανε τον Πειραιά 5000 ΛΑΘΡΟ και τώρα “τρέχουν και δε φτάνουν”..!! Πως θα φύγουν πριν το Πάσχα!

Κοινοποίηση:
peiraias lathro3

Τρέχουν να εκκενώσουν τον Πειραιά στην κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της για τους ανθρώπους που είναι στοιβαγμένοι εκεί, αλλά γιατί θέλουν να προλάβουν την κίνηση του Πάσχα! Στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στον Πειραιά, με στόχο να εξομαλυνθεί η κατάσταση και το λιμάνι να είναι ελεύθερο και λειτουργικό, πριν ξεκινήσει η κίνηση του Πάσχα. Σύμφωνα με πηγές, η διαδικασία αποσυμφόρησης στον Πειραιά θα είναι εντατική και πιεστική, χωρίς αυτό να σημαίνει τη χρήση βίας. Στόχος θα είναι να πειστούν οι άνθρωποι ότι θα πρέπει να μετακινηθούν από τις άτυπες δομές και να εμπιστευθούν την ελληνική Πολιτεία.

Συζητήθηκε, επίσης, και το ζήτημα των εντάσεων και υπάρχουν σκέψεις, κάποιες μετακινήσεις από τον Πειραιά να γίνονται με βάση την εθνικότητα. Αναφέρθηκε και η εφαρμογή της συμφωνίας, ως προς το σκέλος των επανεισδοχών, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θέτει ως αδιαπραγμάτευτο κριτήριο την τήρηση της διεθνούς και της ελληνικής νομιμότητας.

Επίσης, συζητήθηκε η επιτάχυνση της παρακολούθησης της πορείας των υποδομών, των επιτροπών ασύλου, με στόχο να γίνεται με πληρότητα η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου και να αποδίδεται αποτέλεσμα, χωρίς να παραλείπονται οι προβλεπόμενες διαδικασίας, με τήρηση της διεθνούς και ελληνικής νομιμότητας και χωρίς να παραβιάζονται δικαιώματα.

Κι άλλες διαπιστώσεις ακούστηκαν σήμερα στην Βουλή και μάλιστα δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μουζάλα για τον Πειραιά και την Ειδομένη. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, χαρακτήρισε «αίσχος» και «παραβίαση δικαιωμάτων» την κατάσταση στην Ειδομένη και στο λιμάνι του Πειραιά και πρόσθεσε ότι η επίλυση του προβλήματος θα πάρει χρόνο, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να γίνει χρήση αστυνομικής ισχύος και χημικών «σε χώρους που υπάρχουν παιδιά». Αυτό έρχεται βέβαια σε αντίθεση με τα σημερινά λεγόμενα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος σε συνέντευξή του δεν αποκλείει την χρήση βίας αν δεν αποδώσουν άλλοι τρόποι….

«Το νομοσχέδιο που συζητείται δεν είναι η λύση, αλλά το εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τη λύση. Η χρήση του θα κρίνει εάν είναι το εργαλείο που θέλουμε. Εμείς πιστεύουμε πως είναι» υποστήριξε στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος στη διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία επελέγη για τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι η ίδια η κατάσταση είναι επείγουσα, από τη στιγμή που βρίσκονται παγιδευμένοι στη χώρα μας 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, είπε ότι «είναι μία δύσκολη συμφωνία με πολλούς παίκτες, αλλά είναι μία καλή συμφωνία» τονίζοντας ότι «τηρούνται οι διεθνείς συνθήκες και δημιουργείται -για πρώτη φορά- ένας μικρός νόμιμος δρόμος αλλά δρόμος». Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα «ο νόμιμος δρόμος λειτουργεί και ως μήνυμα αποτροπής για τους παράνομους δρόμους» δεδομένου ότι «κανείς δεν θέλει την ένταση, μεγιστοποίηση παράνομων δρόμων, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών».

Όσον αφορά τις διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι προσφέρει προσωπικό, δημιουργεί νέες γραμματείες, δίνει δυνατότητα νέων δομών, ανοικτών και κλειστών, κέντρα υποδοχής, και προσαρμόζει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Επίσης, συντομεύεται η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε να είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και δημιουργούνται επιτροπές ασύλου στα σύνορα, λόγω του αριθμού των εισερχομένων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε αποδεκτή την πρόταση που κατατέθηκε χθες για τη δημιουργία μητρώου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες θα τεθούν υπό κρατικό έλεγχο, όπως και την πρόταση να λαμβάνεται υπόψη κατά τις διαδικασίες προμηθειών για τα κέντρα προσφύγων η αρχή της μικρότερης προσφοράς.

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε χθες από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Μουζάλης, ανέφερε ότι «ξεκινάει ένα παιχνίδι ενοχών για την πατρίδα μας, ότι με βάση τη νέα συμφωνία θα καταπατήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα εργασθούμε με βάση το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Γενεύης» επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί στην Ελλάδα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. στο καραβι όλοι και δρομο για την συρια και 100ε στο κεφαλι επιδομα για να γυρισουν στην χωρα τους.- και μετα αλλα 2 εκατομμυρια ξενους που εχουν ερθει στο ελλαδισταν απο το 1990 και στην χωρα τους. Να μαθουν οι ελληνες πως είναι να περπατας στα στενακια της ακαδημίας και να μυριζει γιασεμι.

Comments are closed.