Νέα βελτιωμένη προσφορά αναφορικά με το μέτρο της απόσυρσης φέρεται πως ζητούν τα κλιμάκια των Θεσμών σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΟΙΚ, ύστερα από συνομιλίες με αρμόδια στελέχη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων των Θεσμών το μέτρο δεν είναι ικανό να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα λόγω οικονομικής κατάστασης των ελλήνων πολιτών.
Από την άλλη πλευρά, η τρόικα φέρεται να μην έχει εμπιστοσύνη πως θα εφαρμοστεί σωστά το μέτρο της απόσυρσης. Παράλληλα, δεν θεωρούν ότι η απόσυρση σε αυτή την έκταση από πλευράς πωλήσεων θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τέλος, οι προβλέψεις για την αγορά αυτοκινήτου δεν είναι αισιόδοξες για το 2016.
Όμως, ενώ δημιουργείται η εντύπωση πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς (EE, EKT, ESM), το ΔΝΤ αποτελεί «αγκάθι» και γρίφο συνάμα για την έκβαση της τελικής διαπραγμάτευσης. Αιτία, η σκληρή στάση του και οι απαιτήσεις που προβάλλει, διαφοροποιούμενο από τις θέσεις των υπόλοιπων μελών του κουαρτέτου.
Όσον αφορά το μέτρο της απόσυρσης η ελληνική πρόταση προβλέπει απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου οχήματος, βάσει του κυβισμού του νέου προς ταξινόμηση αυτοκινήτου.
-Μέχρι 300 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο μέχρι 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως 6.000 ευρώ.
-Μέχρι 960 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 8.000 ευρώ.
-Μέχρι 1.430 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 11.000 ευρώ
-Μέχρι 2.800 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ.