Γιατί ιδρώνουν Τσακαλώτος και Δραγασάκης; Τι μυρίζονται τα κοράκια στις τράπεζες μας;;

Κοινοποίηση:
k6

Ανησυχώντας για την επαπειλούμενη “επέλαση” ξένων «τοκογλύφων» στο ΤΧΣ και στις τράπεζες, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων και ζητά από την τρόικα να χαλαρώσουν οι κανόνες σχετικά με την επιλογή μελών ΔΣ και κορυφαίων διευθυντικών στελεχών.

Τα κριτήρια που έχουν υιοθετηθεί είναι «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα των ξένων, με αποτέλεσμα να  αναγκάζονται να αποχωρήσουν ή να μένουν εκτός επιλογής πολλά έμπειρα τραπεζικά στελέχη με γνώση της ελληνικής αγοράς, που έχουν όμως θητεύσει σε διεθνείς τραπεζικούς ομίλους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο συμμερίζεται τους φόβους που έχουν εκφρασθεί από τραπεζίτες και επιχειρηματικούς παράγοντες, ότι με τις προωθούμενες αλλαγές σε ΤΧΣ και τράπεζες επιχειρείται η άλωση του  ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, που θα οδηγήσει σε επόμενη φάση στον πλήρη αφελληνισμό του και στον έλεγχο των επιχειρηματικών εξελίξεων, μέσω της διαχείρισης κόκκινων δανείων, των χρηματοδοτήσεων και των επενδυτικών κονδυλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας, που ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές των funds επιδιώκουν μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Όσον αφορά στις αλλαγές στις διοικήσεις και το στελεχιακό δυναμικό των ελληνικών τραπεζών, πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις διεκδικούν οι «νέοι» μεγαλομέτοχοι, που απέκτησαν σημαντικά μερίδια συμμετοχής μέσω των διαδοχικών ανακεφαλαιοποιήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: