ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΈΚΡΥΒΑΝ; ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ με την ΦΩΝΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ! ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ του ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940- ΗΧΗΤΙΚΌ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Κοινοποίηση:
μεταξα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

37 Σχόλια

  1. Αναγκη για δικτατορες εχουν οι γεννημενοι σκλαβοι!

  2. Κάνατε ήρωα τον αρχιμασονο φασίστα…ντροπή σας!!!!!!

    1. Δυστυχώς μόνο οι φασίστες λένε ΟΧΙ, οι αριστερό δεξιοί λένε ΝΑΙ σε ΟΛΑ!
      Ας λέγανε & οι υπόλοιποι κανένα όχι, ας σεβοταν λίγο την Ελλάδα & τους Έλληνες & τότε σίγουρα θα τους κάναμε με χαρά ήρωες!

    2. Κάνανε ημέρα ορόσημο το καλωσόρισμα των ιλλουμινάτι στην Ελλάδα κι εμείς την γιορτάζουμε τάχα για το ΟΧΙ. Που ήταν ο Μεταξάς στο Ύψωμα 731 όταν Έλληνες και Ιταλοί έτρωγαν τις οβίδες στο κεφάλι. Δεν άντεξε τι υπέγραψε λίγους μήνες νωρίτερα με την Σύμβαση. Πόσα σκοτεινά σημεία υπάρχουν και θα εμφανίζονται σιγά σιγά όπως εμφανίζονται τα απόρρητα του Κένεντι. Εδώ έχουμε δεκάδες Κένεντι που υπέγραψαν τα πάντα και είναι τόσο καλά φυλαγμένα σε θησαυροφυλάκια.

  3. Το οτι πολλοι εδώ μέσα αρνούνται να δεχθουν την πραγματικοτητα και βγαζουν χολη για τον Μεταξα, δείχνει το επίπεδο της αριστερής ανθελληνικής θολοκουκτουλτουριαρικης διαβρωσης της παιδειας και του κοινωνικου συνολου. Αν είχαμε Τσιπρα πρωθυπουργό το 1940 θα εκανε δημοψήφισμα για να διωξει την ευθυνη απο πανω του. Βγαλτε την αριστερη τσιμπλα απο τα ματια σας μπας και δειτε την ιστορικη πραγματικότητα

    1. Καμία σχέση……..Ουδεμία σύγκρισης, άλλες εποχές, ίδιες πρακτικές. Το υποτιθέμενο Έπος είναι εντελώς άκυρο, όταν οι αιματοχυσίες ξεκίνησαν μετά το 40 και μετά. Δες πόσους νεκρούς είχες μετά την Μεταξά εποχή 40-44, δεν βάζω τον εμφύλιο 46-49, δεν βάζω τους εαμοσυμμορίτες ενδιάμεσα. Υπέγραψε την Σύμβαση Κούπερ, τι δεσμεύτηκε και πότε ανανεώθηκε. Ποιος ζητούσε βοήθεια από τους Μασόνους; Ε;;;

      1. Επίσης, μήπως αυτή η ημερομηνία συγκαλύπτει κάτι άλλο, όπως η Πρωτομαγιά, όπως οι 25 Μαρτίου και λοιπά και λοιπά. Επειδή έγραψες ότι κάτι ξέρεις, ωραία αφού ξέρεις, πότε σταμάτησαν οι αιματοχυσίες, σταμάτησε κάτι ο Μεταξάς; Δεν πρόλαβε να ζήσει, αφού πέθανε το 1941 τέλη του Γενάρη. Όταν άνοιξε κι έκλεισε η σελίδα από το 1940 και μετά. Είχαμε 9 χρόνια αιματοχυσιών, από το 1940 έως και το 1949.
        Βάλε τα νούμερα κάτω, είχαμε γενοκτονίες ολόκληρες, ολοκαυτώματα και πολλά άλλα…Ο Ελληνικός πληθυσμός ανακατεύτηκε. Είναι το Έπος όλων των Ελλήνων που έχασαν το αίμα τους, δεν είναι το Έπος του Μεταξά!!!! Τι σταμάτησε ο Μεταξάς στο Ύψωμα 731 εεεεεεεε;;;; 100 χιλιάδες βόμβες έπεσαν, Ιταλοί και Έλληνες σκοτώθηκαν και οι περισσότεροι από δαύτους δεν ήθελαν πόλεμο, διότι προέρχονταν από την Ιταλία του Βορρά. Μάθε ιστορία μην τα πάρω στον εγκέφαλο άσχετε…..

  4. Αμέσως μετά την εκθρόνιση του Βασιλιά, ο ύπατος αρμοστής των προστάτιδων δυνάμεων έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Ζαΐμη κατάλογο με τους ανεπιθύμητους Βασιλικούς, οι οποίοι έπρεπε άμεσα να εξοριστούν. Ο κατάλογος περιείχε μεγάλες προσωπικότητες της εποχής, καθώς και τον συνταγματάρχη Ιωάννη Μεταξά. Στις 20 Ιουνίου του 1917 επιβιβάστηκε στο ελληνικό ατμόπλοιο «Βασιλεύς Κωνσταντίνος» με προορισμό την Κορσική. Στο ίδιο πλοίο επέβαιναν οι Δημήτριος Γούναρης, Γεώργιος Πεσμαζόγλου, Κωνσταντίνος Έσσλιν κ.α. Στις 29 Ιουνίου, ύστερα από ταξίδι εννιά ημερών έφτασε στο Αιάκειο. Ο Μεταξάς είχε πάρει μαζί του την οικογένεια του, η οποία αποτελείτο από τη σύζυγό του και τις δύο τους κόρες. Κατέλυσαν στο Grand Hotel μαζί με άλλους σημαντικούς εξόριστους. Στην Κορσική ο Μεταξάς μάθαινε γαλλικά, ενώ μάθαινε στις κόρες του ελληνικά με ένα αλφαβητάριο που είχε συντάξει ο ίδιος. Τα νέα περί ανακωχής των Κεντρικών Δυνάμεων ανησύχησαν τους εξόριστους. Λίγο αργότερα έφτασε η είδηση ότι οι Φιλελεύθεροι είχαν ζητήσει τους Βασιλικούς πίσω για να τους δικάσουν. Αυτή η είδηση επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον Μεταξά και τον ανάγκασε να σκεφτεί για πρώτη φορά την περίπτωση της απόδρασης.
    Στους επόμενους μήνες που ακολούθησαν, ο Μεταξάς ήρθε σε επαφή με μασόνους και πολιτικούς προκειμένου να καταφέρει να βρει τρόπο διαφυγής. Αποφασίστηκε να κλέψουν το αυτοκίνητο του νομάρχη γιατί ήταν το μοναδικό το οποίο μπορούσε να κυκλοφορεί το βράδυ. Στο σχέδιο συμμετείχαν ο Δημήτριος Γούναρης και ο Γεώργιος Πεσμαζόγλου, ενώ ο Ιωάννης Σαγιάς αρνήθηκε να συμμετάσχει. Στις 6 Δεκεμβρίου του 1918 οι τρεις εξόριστοι έφυγαν κρυφά από το ξενοδοχείο, αφού διένυσαν μεγάλη απόσταση και επιβιβάστηκαν σε ένα καΐκι με προορισμό τη Σαρδηνία. Μετά την αποβίβασή τους και ύστερα από πολύωρη πεζοπορία κατέλυσαν σε ξενοδοχείο ύστερα από παράκληση των Γούναρη και Πεσμαζόγλου. Τελικά, στις οκτώ το βράδυ, οι τοπικές αστυνομικές αρχές κατέφθασαν στο ξενοδοχείο και συνέλαβαν τους φυγάδες. Η ιταλική όμως κυβέρνηση αρνήθηκε την έκδοσή τους στη Γαλλία. Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος βρισκόταν στη Ρώμη για να συναντήσει τον πρωθυπουργό σχετικά με τις εδαφικές απαιτήσεις της Ελλάδας, οπότε συζητήθηκε και το θέμα των φυγάδων. Παρ’ όλες τις πιέσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός αρνήθηκε να εκδώσει τους φυγάδες στην Ελλάδα. Πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης ήταν να τους χρησιμοποιήσει ως μέσο εκβιασμού σχετικά με το θέμα των Δωδεκανήσων. Στις 21 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Σαρδηνίας Κάλιαρι. Εκεί παρέμειναν υπό αστυνομική παρακολούθηση. Ο Μεταξάς όντας μασόνος[iii] ζήτησε τη βοήθεια της ιταλικής μασονικής στοάς σχετικά με την ασφαλή επιστροφή τους στην πατρίδα και έλαβε ικανοποιητικές εγγυήσεις.[12] Ύστερα από πιέσεις τον μασόνων στον υπουργό των εξωτερικών Τιττόνι (Tittoni), η ιταλική κυβέρνηση επέτρεψε στους φυγάδες να εγκατασταθούν σε μια από τις πόλεις Περούτζια, Σιένα ή Λούκκα. Τελικά ο Μεταξάς με την οικογένεια του, η οποία είχε φύγει από τη Γαλλία, εγκαταστάθηκε στη Σιένα. Εκεί παρέμεινε για έναν περίπου χρόνο. Εν τω μεταξύ στις 7 Νοεμβρίου ξεκίνησε η δίκη του πρώην γενικού επιτελείου. Ο Μεταξάς και ο Βίκτωρ Δούσμανης κατηγορήθηκαν για εσχάτη προδοσία. Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου του 1920 με απόφαση του ειδικού στρατοδικείου σε θάνατο. Τον Μάιο του 1920 οι τρεις εξόριστοι έπαψαν να θεωρούνται κρατούμενοι των συμμάχων. Στις 27 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου ο Μεταξάς με την οικογένειά του μετακόμισαν στη Φλωρεντία. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Ιταλία είχε τακτική αλληλογραφία με τη βασιλική οικογένεια και ιδιαίτερα με τη βασίλισσα Σοφία και τον πρίγκηπα Ανδρέα.

  5. Διάγγελμα τσιπρα!
    Ελληνικέ λαέ σήμερα τα ξημερώματα η μέρκελ μου ζήτησε να υπογράψω μνημόνιο και να ξεπουλήσω την πατρίδα μας, παρότι σας υποσχέθηκα να σκίσω το μνημόνιο & με δημοψήφισμα μου δώσατε αυτήν την εντολή, ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙ@ ΜΟΥ!
    (βέβαια και εσείς μετα δεν αντίδρασατε καθόλου, τα γραψατε στα @ρχιδ….. σας)
    Η μέρκελ μου είπε ότι αν δεν το κάνω θα με ρήξουν από την εξουσία που πολύ αγαπώ & θα υπάρξουν οικονομικά προβλήματα για την Ελλάδα.
    Απάντησα ότι θα τα υπογράψω όλα γιατί σαν πολιτικός νέας γενιάς χωρίς γραβάτα κοιτάω μόνο τον κ#λο μου!
    Ασ απόδειξουμε ότι οι πρόγονοι μας κακός πολεμισαν & οτι αν ήμασταν εμείς στην θέση τους ή Ελλάδα θα ήταν σήμερα μέχρι τα Τέμπη, ας απόδειξουμε ότι με μερικά χρήματα στα κανάλια θα φορτώσουμε το φαγοπότι των πολιτικών τόσα χρόνια, το χρέος των τραπεζών στον μ@λακα τον Έλληνα.
    Ας απόδειξουμε ότι ανεχτουμε να κόπουν αναδρομικά συντάξεις ενώ εμείς οι πολιτικοί θα περνουμε αναδρομικά χρήματα!
    Ας απόδειξουμε ότι με την προπαγάνδα των καναλιών θα θεωρείται φυσιολογικό να πληρώνουμε φάρμακα, συνταγές, φόρο πρώτης κατοικίας, προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος & ότι μ@λακια μας διατάζουν από έξω χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!
    Όλοι μαζί ας να μην κάνουμε τίποτα, καθυστε όλοι στα αυγά σάς, σκεφτείτε που στο μέλλον θα σάς πούνε φασίστες, ρατσιστές, ας απόδειξουμε ότι μας νοιάζει μόνο το σήμερα, έτσι και αλλιώς τα παιδιά μας δεν θα το εκτιμούσαν!
    Ο πορδήποργος σας.
    Α. Τ

    (οποιαδήποτε αναδημοσιεύη επιτρέπεται, μην χαθεί τέτοιο διάγγελμα)

  6. ΖΗΤΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ… αυτός που ήταν ο πρώτος εργάτης, ο πρώτος αγρότης… που καθιέρωσε την εργατική πρωτομαγιά… που έφτιαξε τη γραμμή Μεταξά… το ΙΚΑ… την αγροτική ασφάλιση … το 8ωρο εργασίας…την παρέλαση στις εθνικές γιορτές….μονομερή διαγραφή του χρέους….. ο μεγαλύτερος έλλην πολιτικός μετά την απελευθέρωση

  7. ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ= ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

  8. γραφεις ηλιθιοτητες και ψευδη …ο Μεταξας προβλεψε και εφτιαξε την γραμμη Μεταξα-Ρουπελ ….μακαρι να ειχαμε και σημερα ηγετες σαν τον ΜΕΤΑΞΑ και σαν τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (και οχι τους προδοτες γιωργακηδες ,αντωνακηδες ,αλεξακηδες κλπ)
    η Ελλαδα θα ηταν αλλιως

  9. Re vlaka likourgo theoris aftous pou kivernane simera koumounistes? oso esi eisai astronaftis alo toso afti einsi koumounistes deksia neofileleftheri politiki kanoun oti tha ekane kai o koulis giafto o koulis den mpori na kani antipolitefsi tin politiki pou askouse o samaras sinexuzoun kai oso gia tin thriskia gia thimithite ligo pios prospathise protos na katevasi tis ikones apo tis dikastikes ethouses os ipourgos dikeosinis o eksixronistis ipourgos tou simiti mixalis stathopoulos eno o sixoremenos gianopoulos parolo tis aristeres tou katavoles oute pou to skeftotane giafto an den kserete mi milate kai lei o kathe pikramenos oti malakia tou katevi

    1. Κατ’ αρχας γραψε ΕΛΛΗΝΙΚΑ .
      Μαθε οτι αυτοι που κυβερνανε την αποικια δεν ειναι αυτοι που βλεπεις στο σανιδι του θεατρου .
      Προσωπικα γνωριζω πολυ καλα οτι οι προηγουμενοι ανοιξαν τον ταφο μας και οι σημερινοι βαζουν την ταφοπετρα και γι αυτο εχω γυρισει την πλατη μου σε ΟΛΟ το πολιτικο δοσιλογικο εκτρωμα των κ(Υ)νοβουλευτικων .
      Μαθε ακομη οτι οι τωρινοι κατσαπλιαδες συνεχιζουν την ιδια πολιτικη του γκαβου συμμοριτη διοτι ΕΝΑ ειναι το κομμα και ονομαζεται βουλην των τριακοσιων δοσιλογων .
      Και τελευταιο , οι κομμουνιστες ειναι φασιστες , μισανθρωποι και γενικως εχουν τα ιδια μυαλα με τους Ιαχωβαδες . Διοτι εαν γνωριζες ποιοι δημιουργησαν αυτην την αμπελοφιλοσοφια και ποιοι εφτειαξαν το κκε ( προσεχε κκε και οχι Ελληνικο κομμουνιστικο κομμα .( Ελπιζω να καταλαβαινεις την διαφορα ) τοτε θα γνωριζες οτι απο το ‘ 74 , τουλαχιστον , κομμουνιστες ” κυβερνουν ” και φθασαμε σε τετοια καταντια με εκατομμυρια λαθρεποικους εγκληματιες και μια χωρα ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ και τους Ελληνες χρεωκοπημενους και ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ .
      ΥΓ και βλακα να πεις αυτον βλεπεις στον καθρεπτη σου .

  10. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΥΠΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!!!! ΑΛΛΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ , ΑΛΛΟΙ ΕΜΜΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΑΣΧΕΤΟΙ…..

    Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ……Τ΄ΑΝΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ !!

    ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣE Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ , ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ!) ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΤΟΝ 3ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…..

    ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ , ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ “ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ” ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΩΣ!!! ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΓΛΙΑ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΡΗΤΗ)!!!!

    ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΓΚΡΑΤΣΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ , ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΑ……ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΕΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΟΣ… ΤΟ “ΟΧΙ” ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΕΓΙΝΕ ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΗΡΩΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ!!

    1. Ο Μασόνος είπες ΟΧΙ όταν είχε υπογράψει νωρίτερα το ΝΑΙ και μετά από 3 μήνες τα τίναξε επειδή δεν ήθελε να ζήσει αυτό που είχε υπογράψει…..

  11. δεν ειναι η φωνη του μπαρμπαγιαννη αυτη…..

  12. ο κατσιμητρος εγινε μετεπειτα υπουργος της δοσιλογης κυβερνησης και δικαστηκε μετα την απελευθερωση

  13. ηγέτης αυτος ο δικτακτορας που φυλακιζε και βασανιζε μεχρι θανατου τους μισους ελληνες?

    1. Εαν αυτοι οι λιγοστοι ελληνοφωνοι που βασανιζε ηταν κομμουνιστες κακως εκανε …επρεπε να τους εκτελεσει .
      Διοτι ο κομμουνισμος ειναι χολερα και οποιος τον ασπαζετε χανει την ιθαγενεια του και γινεται νεοταξικο τραβελι και αποδειξη ειναι σημερινη καταντια .

      1. Τους ναζί και τους φασίστες μόνο οι όμοιοί τους τους λατρεύετε. Γι’ αυτό και θα έχετε την ίδια τύχη με κάθε ναζί και φασίστα του παρελθόντος. Τιμή στους εκτελεστές των χρυσαυγίτικων καθαρμάτων στο Νέο Ηράκλειο.

        1. Δεν ειστε πλεον ουτε ανθρωπινα οντα…..εχετε καταντησει,κατι σαν, διποδα οντα….ουτε θηρια ειστε γιατι αυτα επιτίθενται και σκοτώνουν απο το συναισθημα της επιβιωσης και της πεινας…εσεις δεν έχετε καν τετοιου ειδους συναισθήματα…Τρομαζω που υπάρχετε ανάμεσα στον κοσμο λυπαμαι και αναρωτιεμαι πως καταντησατε ετσι? … Τι δηλητήριο σας ποτισαν ??

        2. Ο/Η και αν η αλήθεια είναι εναντίον μας, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια... λέει:

          Τράβα στους πολίτες της πρώην σοβιετίας που έζησαν τον κουμουνισμό 72 χρόνια στο πετσί τους, και πές αυτά και έλα μετά να μας πείς τι σου απάντησαν σύντροφε της πλάκας…

        3. ΑΝΑΡΧΟΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ@@@@ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙ Η ΚΩΛΟΦΑΡΑ ΣΟΥ.ΨΟΦΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Μ@@ΝΟΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΗΣ.

        4. Εσυ το μονο που εχεις ειναι ενα ισλαμικο ματζαφλαρι στον αναρχικο σου πατο βλαμμενε.

    2. Απο ποτε ενα κομμα με τριαντα χιλιαδες μελη ειναι οι “μισοι Έλληνες”….ρε αδαη..????

  14. Το επος του 40 το χρωσταμε στον ηρωικο στρατηγο Κατσιμητρο.
    Το προδοτικο καθεστώς Μεταξα ειχει δωσει εντολη στον στρατηγο Κατσιμητρο να παραδωσει μεχρι και τα Γιάννενα και να υποχωρησει μεχρι την Θεσσαλια οπου και θα αμυνοταν ο στρατος.
    Ευτυχως ο Κατσιμητρος εγραψε τον Μεταξα τα @@ του και οργανωσε την αμηυνα στα βουνα της Πινδου.

    1. Είσαι γελοίος μπολσεβίκος ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ
      Ο Κατσημήτρος ήταν ηρωική μορφή…. ακόμα μεγαλύτερη ο Δαβάκης
      Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ
      ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ
      ΟΧΥΡΑ ΜΕΤΑΞΑ
      ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ
      ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
      ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
      ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΕΡΙΝΟ
      ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΙΚΑ
      8 ΩΡΟ
      ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΑ
      ΔΕΗ
      ΟΔΟΠΟΙΙΕΣ
      ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
      ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

      ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ……

      ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ
      ΤΟ ΓΟΕΡΟ ΚΛΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ….
      Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

      ΑΘΛΙΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ

      ΖΗΤΑΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΔΑΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ
      ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Η ΜΑΜΑ ΑΣΣΔ ΚΑΙ Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΣΤΑΛΙΝ

      ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

      1. Αν ειχες διαβασει Ιστορια θα ηξερες ότι τιποτα από αυτά δεν εκανε ο Μεταξας.

        1. Εσύ “πολυδιαβασμένε” μου, ασχολήσου με τα παραμύθια των μπολσεβίκων και άσε την Ιστορία …
          Η Ιστορία είναι για νοήμονες, όχι για σταλινοβαρεμένους και σανοταϊσμένους, που δεν είναι σε θέση να την αντιληφθούν και να την κατανοήσουν, λόγω ρωσοδουλικού καψίματος τών εγκεφαλοκυττάρων …
          Πάρε κι ένα μικρό δείγμα των επιτευγμάτων της 4ετίας τού Μεταξά, έτσι για να ξεστραβωθείς … και τις αντιρρήσεις σου, τεκμηρίωσέ τες …
          1936 : Ο Ιωάννης Μεταξάς, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει η Ελλάδα με την βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique», επειδή έθεσε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού (εύρυθμη διοίκηση Υπηρεσιών του Κράτους, οικονομικὴ ζωή & κατάσταση της υγείας των πολιτών, εσωτερικὴ & εξωτερικὴ ασφάλεια της χώρας,κλπ) ΥΠΕΡΑΝΩ των δανειστών. Το Διεθνές Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε το Κράτος του Βελγίου, υπέρ της τράπεζάς του, δικαίωσε την Ελλάδα (κάποιοι “άλλοι” σημερινοί, έθεσαν τους δανειστές υπεράνω του Ελληνικού Λαού και υποδούλωσαν την χώρα στο ΔΝΤ και τους διεθνείς τοκογλύφους).
          Τα οχυρωματικά έργα (που ξεκίνησαν την περίοδο 1913-1914 μετά από εισήγηση του Ι.Μεταξά Αντισυνταγματάρχη τότε του Μηχανικού και διευθυντή της Β’ Επιτελικής Διευθύνσεως) ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ επί πρωθυπουργίας τού Ι. Μεταξά και έφταναν στον αριθμό 21 [την περίοδο 1913-1914 μέχρι του έτους 1936 (22 χρόνια), τα κατασκευασθέντα οχυρά ήταν μόνον 9 : ΡΟΥΠΕΛ, ΦΑΙΑ ΠΕΤΡΑ, ΠΕΡΙΘΩΡΙ, ΛΙΣΣΕ, ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙ, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΔΟΒΑ ΤΕΠΕ., ΚΑΒΑΛΑΣ – Τα 12 έργα, κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου, συμπεριλαμβανομένης και της τελειοποιήσεως των πρώτων 9, μέσα σε 4 χρόνια από τον εμπνευστή της οχύρωσης, Ι. Μεταξά) …
          23 – 10 – 1936 Γεωτρήσεις σε Μακεδονία και Θράκη, για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου!
          26 – 10 1936 Αποφυλακίζονται οι κρατούμενοι για χρέη μέχρι 1000 δραχμές!
          30 – 10 – 1936 Το Πυροσβεστικό Σώμα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος !
          25 – 12 – 1936 Ιδρύεται οικονομική αστυνομία για την δίωξη του λαθρεμπορίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής !
          09 – 01- 1937 Αρχίζουν τα μαθήματα της Ελεύθερης Σχολής Κοινωνικής Πρόνοιας !
          17 – 01- 1937 Με αναγκαστικό νόμο καθορίζεται ο τρόπος απονομής σεβασμού, προς την σημαία και τα Εθνικά σύμβολα!
          06 – 02 – 1937 Το κράτος αναλαμβάνει την εκμετάλλευση διαφόρων υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών και τ΄αυτοκίνητα των γραμμών αυτών υπάγονται στον ΟΣΕ!
          04 – 03 – 1937 Αρχίζει η εφαρμογή του θεσμού των κοινωνικών ασφαλίσεων στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά !
          24 – 03 – 1937 Με τα διαθέσιμα των νομικών προσώπων η κυβέρνηση αποφάσισε την εκτέλεση διαφόρων παραγωγικών έργων !
          27 – 12 – 1937 Μέτρα της κυβέρνησης υπέρ των σταφιδοπαραγωγών. Ενισχύεται ο ΑΣΟ κι απaγορεύεται η επέκταση των φυτειών !
          02 – 04 -1937 Καθιερώνεται η πρώτη Μαϊου ως εορτή της εργασίας !
          20 – 04 – 1937 Θα κατασκευαστεί πλωτή δεξαμενή στην Σύρο για την εξυπηρέτηση της Εμπορικής Ναυτιλίας !
          02 – 05 – 1937 Συνίσταται Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων κι ορίζεται το πρώτο διοικητικό του συμβούλιο !
          14 – 05 – 1937 Ηλεκτροκινείται ο σιδηρόδρομος Κηφισιάς με απλή στρωτή γραμμή. Στις διαβάσεις θα κατασκευασθούν γέφυρες !
          13 – 06 – 1937 Γίνονται τα εγκαίνια της γεωργικής εκθέσεως Ζαππείου, με αφάνταστη ποικιλία εκθεμάτων απ’ όλη την Ελλάδα !
          30 – 06 – 1937 Χορηγείται δάνειο ύψους 55.000.000 δραχμών στον Δήμο Αθηναίων, για την ανέγερση της νέας λαχαναγοράς στο Ρούφ !
          09 – 07 – 1937 Το υπουργείο Γεωργίας απαγόρευσε την χορήγηση αδειών στους δασικούς υπαλλήλους, κατά το θέρος, εξ’ αιτίας του κινδύνου πυρκαγιών !
          25 – 08 – 1937 Με απόφαση του υπουργού Εργασίας συστάθηκαν γραφεία ευρέσεως εργασίας σε μεγάλες πόλεις της χώρας !
          27 – 09 – 1937 Από την 15η Νοεμβρίου αρχίζει η τακτική λειτουργία του Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων !
          10 -10 – 1937 Αναδιοργανώνεται επί νέων βάσεων η Πάντειος Σχολή κι εξομοιώνεται με τα Πανεπιστήμια !
          23 – 10 – 1937 Ιδρύεται η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη στην Ήπειρο !
          19 – 11 – 1937 Αναδιοργανώνονται οι Παιδαγωγικές Ακαδημίες κι ιδρύονται νέα τμήματα στην Τρίπολη και στα Γιάννενα !
          23 – 12 – 1937 Καταρτίζονται νομοσχέδια σχετικά με την οργάνωση της νεολαίας επί Εθνικών βάσεων !
          14 – 01 – 1938 Αρχίζει η λειτουργία των μαθητικών συσσιτίων σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας !
          01 – 02 – 1938 Άρχισε η ασύρματη επικοινωνία με την Κρήτη !
          09 – 03 – 1938 Ιδρύονται δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην Νάουσα, στην Ξάνθη, στο Βαθύ Σάμου και στην Λαμία !
          22 – 03 – 1938 Ανακαλύφθηκαν ραδιενεργές πηγές στα Καμμένα Βούρλα με ραδιενέργεια μεγαλύτερη από 230 μονάδες mache, γεγονός που τις κατατάσσει στις καλύτερες της Ευρώπης !
          20 – 04 – 1938 Καθιερώνεται ο θεσμός της Αγροτικής Ασφάλειας σε όλη την χώρα, για την πρόληψη και καταστολή αγροτικών αδικημάτων !
          21 – 05 – 1938 Αρχίζει επίσημα η λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών !
          20 – 08 – 1938 Ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε στην αφοπλισμένη ζώνη της Δυτικής Θράκης κι η Αλεξανδρούπολις ορίσθηκε ως έδρα Σώματος Στρατού !
          25 – 08 – 1938 Δύο μεγάλες οτομοτρίς εξυπηρετούν την σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Βόλου και Λάρισας !
          18 – 09 – 1938 Επεκτείνεται η μηχανική καλλιέργεια κατά τις αροτριώσεις σε πολλές περιφέρειες της χώρας !
          30 – 09 – 1938 Ιδρύεται Ελληνικό Τουριστικό Γραφείο στο Λονδίνο, για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού !
          01 – 10 – 1938 Έγιναν τα εγκαίνια της Σχολής Αξιωματικών της Αστυνομίας Πόλεων!
          04 – 10 – 1938 Οργανώνεται πλήρως η τροχαία κίνησης στην πρωτεύουσα !
          07 – 11 – 1938 Έγιναν τα εγκαίνια της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης στα Γιάννενα !
          30 – 11 – 1938 Αρχίζει η πλήρης ιατρική περίθαλψη των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και προσλαμβάνονται οι απαραίτητοι γιατροί !
          07 – 12 – 1938 Γίνονται 12 οι Νομαρχίες του Κράτους !
          09 – 03 – 1939 Έγιναν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Χημείας και Γεωργίας !
          08 – 06 – 1939 Καταργούνται τα οκτατάξια Γυμνάσια κι απ’ το προσεχές έτος ιδρύονται εξατάξια !
          18 – 06 – 1939 Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις ειδικών η υπάρχουσα ποσότητα χρυσού στον Γαλλικό ποταμό, είναι εκμεταλλεύσιμη! Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη πετρελαίου στην Ήπειρο !
          12 – 10 – 1939 Περατώθηκαν οι εργασίες αναστηλώσεως του ναού της Απτέρου Νίκης !
          13 – 10 – 1939 Το Αεροπορικό Σώμα αποκτά δικό του Μετοχικό Ταμείο στην Αθήνα!
          16 – 11 – 1939 Ιδρύεται στην Αθήνα η Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής !
          23 – 01 – 1940 Αρχίζει η κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού της Αθήνας !
          28 – 02 – 1940 Έγιναν τα εγκαίνια δύο σταθμών ασυρμάτου στο Χαρβάτι και στην Λούτσα !
          16 – 03 – 1940 Η Ελλάδα αποκτά Αστικό Κώδικα !
          28 – 03 – 1940 Θεμελιώθηκαν οι μόνιμες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης !
          13 – 04 – 1940 Αρχίζει έντονος ανθελονοσιακός αγώνας !
          08 – 05 – 1940 Εγκαινιάζεται η γέφυρα στον Νέστο ποταμό κι η σιδηροδρομική γραμμή Μύρρινας – Τσάγεζι !
          26 – 05 – 1940 Θεμελιώνεται το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο !
          Τώρα, αν εσύ, “πολυδιαβασμένε” μου, που “παίζεις την ιστορία στα δάχτυλα”,έχεις στοιχεία ότι τα ως άνω έργα, έγιναν από κάποιον άλλον, εκτός του Μεταξά, παράθεσε τα στοιχεία σου, για να τύχεις απαντήσεως … τα δε παράπονά σου που έμεινες ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ, στους συντρόφους σου, που σού τα απέκρυψαν …

          1. Γιατί θεωρείτε ημερομηνία ορόσημο η 28η Οκτωβρίου 1940; Τι ακριβώς έγινε, αφού μετά από εκεί είχαμε τις περισσότερες αιματοχυσίες; Μήπως αυτή η ημερομηνία συγκαλύπτει κάτι άλλο και μας την έφεραν ως Εθνική Εορτή ενώ συγκαλύπτει κάτι χειρότερο από πίσω;
            Αυτό συμβαίνει και με την Πρωτομαγιά, αυτό συμβαίνει με την Επανάσταση του 1821;
            Να είστε πάντα πονηροί στις ημερομηνίες που σας έχουν φέρει μπροστά στα μάτια σας.
            Διότι το ίδιο έγινε και με την ημέρα του πολυτεχνείου, όπου άλλα έγιναν και άλλα διέδωσαν και άλλα θα μαθαίνουν τα παιδιά στα βιβλία.

      2. Πόσο άσχετος μπορεί να είσαι!
        Εκτός τόπου και χρόνου.

  15. MH MOY ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΤΟ…ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΩΝ “ηγετων”………. ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ……

  16. ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΔΟΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΤΗΖΕ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΔΕΙΝΕ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΞΕΙΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΩΝ ΕΞΟΠΛΗΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

Comments are closed.