Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη δημοσιότητα ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ από τις ολέθριες ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ δοκιμές των ΗΠΑ!

Κοινοποίηση:
pirinikes

Η Εθνική Βιβλιοθήκη του Lawrence Livermore στην Καλιφόρνια έχει κυκλοφορήσει μια συλλογή από πάνω από 60 πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα βίντεο των αμερικανικών πυρηνικών δοκιμών. Τα απόκοσμα πλάνα υπογραμμίζουν την φοβερή δύναμη πυροβόλων όπλων που θα χρησιμοποιούσαν για να εξοντώσουν τον κόσμο αν ο Ψυχρός Πόλεμος είχε γίνει ποτέ «ζεστός».

Τα 62 βίντεο που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη σελίδα στο YouTube του LLNL, δείχνουν μια σειρά δοκιμών που διεξήχθησαν από το 1945 έως το 1962, έτη κατά τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση, από το 1949, ξεκίνησαν την δοκιμή όλο και πιο ισχυρών συστημάτων πυρηνικών όπλων.

Το έργο με επικεφαλής τον Γκρεγκ Σπριγκς, φυσικό και ειδικό πυρηνικών όπλων του LLNL προσπαθεί να συλλέξει, να ψηφιοποιήσει και να αναλύσει περίπου 10.000 κλιπ ταινιών των 210 ατμοσφαιρικών πυρηνικών δοκιμών που διενήργησαν οι ΗΠΑ μεταξύ 1945 και 1962.

«Έχουμε μεγάλη ζήτηση γι’ αυτά τα βίντεο και το κοινό έχει δικαίωμα να δει αυτό το υλικό», είπε ο Σπριγκς σ’ ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του LLNL. «Δεν διατηρούμε μόνο την ιστορία, αλλά παίρνουμε πολύ πιο συνεπείς απαντήσεις με τους υπολογισμούς μας», πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Το νέο υλικό περιλαμβάνει εικόνες από σειρές δοκιμών των ΗΠΑ στην έρημο της Νεβάδα και στις περιοχές του νησιού του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων Operation Dominic, Operation Hardtrack, Operation Redwing, Operation Upshot-Knothole-Ruth και Operation Teapot. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψυχρές, μυστηριώδεις και ασυνήθιστες πυρηνικές εκρήξεις, με μερικές από τις δοκιμές που συλλαμβάνουν απόψεις στις οποίες οι εκρήξεις έχουν σχήμα μικροσκοπικού ήλιου.

Από λιγότερο από 1 λεπτό έως και 7 λεπτά σε μήκος τα δοκιμαστικά βίντεο θα είναι σίγουρα χρήσιμα για τους ιστορικούς, τους κινηματογραφιστές ντοκιμαντέρ και τους ερασιτέχνες λάτρεις, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό για τους πυρηνικούς φυσικούς που ασχολούνται με την ανάπτυξη νέων όπλων. Σύμφωνα με τον δρ. Σπριγκς, τα δοκιμαστικά βίντεο παρέχουν ένα σημαντικό φυσικό αρχείο πληροφοριών.

«Έχουν περάσει 25 χρόνια από την τελευταία πυρηνική δοκιμή και οι προσομοιώσεις υπολογιστών έγιναν εικονικές δοκιμές. Αλλά αυτές οι προσομοιώσεις είναι τόσο καλές όσο τα δεδομένα που βασίζονται. Τα ακριβή δεδομένα είναι αυτά που μας επιτρέπουν να διασφαλίσουμε ότι το απόθεμα παραμένει ασφαλές, ασφαλές και αποτελεσματικό χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψει στη δοκιμή», εξήγησε ο φυσικός.

Με άλλα λόγια, το υλικό παρέχει την ευκαιρία για σάρωση και επαναξιολόγηση των μετρήσεων της απόδοσης ή της ποσότητας ενέργειας που απελευθερώνεται από κάθε δοκιμή. Ο δρ. Σπριγκς σημείωσε ότι τα εργαλεία μέτρησης και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν οι φυσικοί στη δεκαετία του 1950 και του 1960 ήταν συχνά εκτός, μερικές φορές κατά 20% ή περισσότερο.

Η προσεκτική μελέτη αυτών των επιζώντων βίντεο με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών επιτρέπει την επίτευξη ακριβέστερης ανάγνωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: