«Δεν ήξερα ότι είναι βουλευτής. Δεν έχω τίποτα με κανέναν. Ο ένας κλώτσαγε από τη μία, ο ένας χτυπούσε από την άλλη. Φοβήθηκα μήπως αυτή η ένταση επεκταθεί…
μέσα στο πλήθος και για αυτό στάθηκα μπροστά του και του είπα να φύγει, χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι. Νόμιζα ότι είναι ένας από τους ταραξίες. Εκείνη την ώρα υπήρχε μεγάλη ένταση, δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τον έναν από τον άλλο».
Ο Γιώργος Ποζίδης, που στο παρελθόν υπήρξε Ολυμπιονίκης στην Πάλη – Άρση Βαρών, είναι ο άνθρωπος που ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Χατζησάββα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος μίλησε σε εφημερίδα και αποδίδει τα χθεσινά γεγονότα που κατέγραψε η κάμερα με τον ίδιο να ανταλλάσσει σπρωξιές και να χτυπά τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στην ένταση της στιγμής.
Ο μεταξύ τους διάλογος που πυροδότησε την ένταση ήταν σύντομος και λακωνικός. «Σήκω φύγε ρε αγόρι μου», του είπε ο κ. Ποζίδης.
«»Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι να κάνω;» μου είπε και με έσπρωξε. Έτσι απλά άναψαν τα αίματα, και τότε του έριξα το χαστούκι», δηλώνει ο κ. Ποζίδης.
Η χθεσινή διαδήλωση των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη σε σειρά που ακολουθεί μετά την διαδήλωση των Ποντίων στην Αθήνα πριν από πέντε ημέρες, έπειτα από τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τη μη αποδοχή του όρου «γενοκτονίας» στο ζήτημα των Ποντίων.
Το απόγευμα της Δευτέρας, ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν το μένος του πλήθους για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση, ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ΧΑ, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Κουμουτσάκος, κατά τη διαδήλωση των Ποντίων στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Ποντίων αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν οι ίδιες εικόνες και αλλοιωθεί ο πραγματικός λόγος της διαδήλωσης.
Όπως επισημαίνει ο κ. Ποζίδης, οι εντάσεις στη Θεσσαλονίκη, είχαν σκοπό για άλλη μια φορά, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά γεγονότα, ενώ την ίδια ώρα ζητάει την αποπομπή του κ. Νίκου Φίλη.
«Κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει τον συμβολισμό αυτής της διαδήλωσης. Οι εντάσεις έγιναν εξαιτίας του κ. Φίλη. Θα έπρεπε να παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή. Ακόμα περιμένουμε την αποπομπή του από την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί και εμείς Έλληνες είμαστε. Έλληνες που μας σημάδεψε η ιστορία. Χθες το απόγευμα, ήρθε στη διαδήλωση μια γιαγιά, Ποντιακής καταγωγής, που έκλαιγε για τα θύματα της οικογένειας της. Σιγοψιθύριζε όλα τα ονόματα και περπατούσε μέσα στο πλήθος με όσες αντοχές είχε», λέει ο κ. Ποζίδης.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ως μέλος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων, κατά τη χθεσινή διαδήλωση ήταν υπεύθυνος για την περιφρούρηση του πλήθους, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, πράγμα που τελικά δεν επετεύχθη.
«Μετά τα επεισόδια της Αθήνας, το σύνολο των Ποντίων, ζήτησε να μην έρθουν στη διαδήλωση, μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ βέβαια, ήμουν εξαρχής αντίθετος προς αυτό, αφού είμαι πρόθυμος να αγκαλιάσω οποιονδήποτε επιθυμεί μια ειρηνική πορεία. Αν γνώριζα ποιος ήταν, θα τον είχα προστατεύσει. Θα τον απομάκρυνα ήρεμα από το χώρο και θα τον κρατούσα στο πλευρό μου χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Εκείνη την ώρα όμως, επικρατούσε τέτοια ένταση, φωνές, σπρωξίματα, χτυπήματα και φόβος για τους κουκουλοφόρους που ξεκίνησαν τα επεισόδια», περιγράφει ο κ. Γιώργος Ποζίδης.
Δεν ειναι ετσι οι Ποντιοι Ποζιδη να λενε ψεμματα.Ασε που δεν ηξερες.Τσαμπα ολυμπιονικης.
Πολυ μεγαλυτεροι αθλητες βεβαια οπως ο Πυρρος Δημας επισης ξεφτιλιστηκαν ( βουλευτιλικι ΠΑΣΟΚ, κ.τ.λ)
οσοι ειναι σαλονικιοι ξερουν «τι ρολο» βαραει ο ποζιδης στην πολη. κι οσοι δεν ξερουν ας ρωτησουν τους πορτιερηδες στα μπαρακια.
ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΡΕ ….6Η ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟ 1984…..
ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΧΟΣ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ….ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ : ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΕΙΡΑΝ ΑΝΑΝΔΡΑ ΜΕΣΗΛΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ….ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ….ΦΑΣΙΣΤΕΣ Κ.Λ.Π……
Α ΡΕ ΚΡΑΤΟΣ…. ΟΠΕΡΕΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ…..
Ο ΠΟΖΙΔΗΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΤΡΩΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΟ?? … ΩΡΑΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΛΕΤΕ… ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΝΑΖΙΣΤΑΚΙΑ…
ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΡΑΒΟΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ . ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ .
ΟΙ 4-5 ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΜΕ ΦΟΡΜΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΑΝΗΚΑΝ; Ο ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ;
κοπροσκυλο του μπενυ τουρκογλου..
αφου δεν ηξερες ποιοι ηταν που ηρθαν να συμπαρασταθουν,τωρα που το εμαθες ποιοι ειναι,πες ενα συγγνωμη στους ανθρωπους!
Πόντιος? Με Εβραίικα μάτια …Από ότι φαίνεται κάποιος απ’ τους γονείς του δεν ήταν πόντιος.
Ποζίδη στα τσακίδια !
Φουστίδη, ένας ΝέοΠόντιος εισαι, καμία σχέσει δεν έχεις κατά βάθος μέσα σου με τους γνήσιους Πόντιους, ένα σύγχρονο Χαζαρο-Εβραίικο κομματόσκυλο είσαι… Ουστ ρεντίκολο, που πας να το παίξεις τρελίτσα…
Σε λιγο καιρό ούτε εμείς οι Ελληνες θα ξέρουμε οτι είσαι μπράβος της νύχτας και τσιράκι της Δεξιάς.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
ΤΙ ΕΙΠΕ??????
ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ????
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΑ ΦΟΡΑΑΝΕ ΞΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΖΙΔΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΤΛ…
ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ…
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΣΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ????
ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ…
ΟΥΣΤ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ
Σωστότατος
ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ , ΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ ΚΛΩΤΣΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ?? ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ .ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΕΓΙΝΕ Η ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΠΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΩΛΟΣ .
Τώρα που το έμαθες ρε κτήνος ζήτα κι ένα συγνώμη. Αλλιώς στη φυλάκα βλάκα !
Ποζίδη τουρκόσπορε μαφιόζε σου βαστάει να κάνεις μαγκιές χωρίς τους μπράβους σου;
ENAS ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ ΕΙΣΑΙ……….
ΣΤΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ……..
ΞΟΦΛΗΣΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ ΚΕΝΤΡΟ,,,,,,,,,
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΩ……..
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΦΡΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ