Γλέντι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών από τις δικαιωμένες καθαρίστριες!

Κοινοποίηση:
katharistries-glenti

Γιορτάζουν αλλά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι να επαναπροσληφθούν όλες…

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε 397 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες ζητούσαν την απόσυρση της απόφασης που τις έβαζε σε διαθεσιμότητα αλλά και την επαναπρόσληψή τους. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Γιάννη Καρούζο το δικαστήριο αναγνώρισε πως οι καθαρίστριες αποτελούσαν εργαζόμενες του στενού πυρήνα του Δημοσίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή τους με την οποία ζητούσαν να κηρυχτεί παράνομη η διαθεσιμότητα τους αφού όπως ανέφεραν ισοδυναμεί με απόλυση και είναι αντισυνταγματική.
Η απόφαση θεωρείται σημαντική αλλά βρίσκεται ακόμα σε κατώτερο δικαστηριακό επίπεδο και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή κρίνεται προσωρινά εκτελεστή ή όχι. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι πιθανότατα διατάσσει την επαναπρόσληψή τους.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος “ύστερα απο την απόφαση- σταθμό, στον στενό δημόσιο τομέα, όπως είναι το ΥΠ.ΟΙΚ, τίθεται εκ ποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. πλακα θα χει να πανε κ να ξαναψηφισουν τα ζωα που τις απελυσαν ….
    καθολου απιθανο….μπεεεεεεεεε μπεεεεεεε μπεεεεεδδε

    1. Ετσι εκφραζεις εσυ τη περιφρονηση σου για καθαριστριες, φιλε?
      Χρυσαβγιτης εισαι ε?

Comments are closed.