Με αφορμή την διαμάχη Ελλάδας – Σκοπίων για την ονομασία, η ιταλική εφημερίδα La Stampaδημοσιεύει ανάλυση σχετικά με τη διαδικασία επιλογής ονόματος από ένα κράτος.
Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο…περίεργο δημοσίευμα, οι αλλαγές στα ονόματα κρατών δεν είναι συχνές αλλά συμβαίνουν.
Ως παράδειγμα αναφέρεται η περίπτωση της Μυανμάρ, η οποία επέλεξε να ονομαστεί έτσι το 1989 σύμφωνα με την απόφαση της στρατιωτικής χούντας που βρισκόταν τότε στην εξουσία. Το προηγούμενο όνομα ήταν Βιρμανία. Τα Ηνωμένα Έθνη δέχτηκαν αμέσως το νέο όνομα, ενώ η Μεγάλη Βρετανία (της οποίας η Βιρμανία υπήρξε αποικία), ακριβώς όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες χρειάστηκαν δεκαετίες για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον όρο Μυανμάρ στις εφημερίδες και στα επίσημα έγγραφα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ομάδες εμπειρογνωμόνων που ασχολούνται με την επιλογή των γεωγραφικών και πολιτικών ονομάτων και δημοσιεύουν ενημερώσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά τα ονόματα, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι ένα κράτος αποκαλείται με το όνομα με το οποίο έγινε δεκτό ως μέλος του ΟΗΕ.
Η Μεγαλη Βρετανια , μπηκε στην ΕΕ οχι ως Μ.Βρετανια…… αλλα ως Ηνωμενο Βασιλειο.
Γιατι ;
Γιατι η Γαλλια δεν δεχτηκε το ονομα Μ.Βρετανια , επειδη το ονομα Βρετάνη ανηκει σε επαρχια της Γαλλιας.
αφου επιμενουν ισως το ΜΑΙΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η το ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να τους κανει και η σημαια να εχει την μπανανα
Αυτες οι χωρες ομως δεν έκλεψαν το ονομα απο αλλη χώρα. Απλως αποφάσισαν να αλλάξουν μονοι τους το ονομα τους. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Καμια σχέση. Ας αποφασίσουν και τα Σκοπιά, να λεγονται Βαρντασκα, Κουκουρουκου, Τραλαλα η οπως αλλιως θελουν. Ποιος θα ρους πει οχι. Αλλα να κλεβουν το ονομα, την ιστορία και τον πολιτισμό μιας διπλανής χώρας, ειναι αλλο πράγμα.