Γούνκερ: “Αναζωπυρώθηκαν οι εθνικές διαφορές – Η Ευρώπη των λαών κατάντησε…Ευρώπη της Ελίτ”

Κοινοποίηση:
giounker

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του… στην εφημερίδα Le Soir μιλάει για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις και εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη συνέντευξη με τίτλο «Εάν η ευρωζώνη διαλυόταν η ενότητα θα ετίθετο υπό αμφισβήτηση»,ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει χαρακτηριστικά «όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας αλλά και στο θέμα της μετανάστευσης διαπιστώνω ρωγμή στην αλληλεγγύη των κρατών».

Σε ότι αφορά στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που έφεραν την συμφωνία της 12ης Ιουλίου τόνισε «αποφύγαμε το χειρότερο όχι επειδή είμαστε σοφοί, αλλά επειδή φοβηθήκαμε. Ο φόβος μας ανάγκασε να φτάσουμε σε συμφωνία Μετά το φόβο ήρθε η ανακούφιση».

Σε ερώτηση σχετικά με την ταπείνωση της Ελλάδας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που πρωταγωνίστησε στις διαπραγματεύσεις όλη την περίοδο επεσήμανε πως «Η Ελλάδα έχει άδικο να αισθάνεται ταπεινωμένη γιατί η Κομισιόν προσπάθησε πολύ να «στρογγυλέψει» τις γωνίες».

«Οι παλιοί δαίμονες ξύπνησαν και οι εθνικές διαφορές αναζωπυρώθηκαν.Η Ευρώπη γεννήθηκε από την ανάγκη των λαών και έγινε μία Ευρώπη της ελίτ!» καταλήγει ο πρόεδρος της Κομισιόν

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: