Κάντε μια προσπάθεια!
Μια μαθηματική εξίσωση που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού έχει αναστατώσει τους χρήστες του διαδικτύου, προκαλώντας πόλεμο μεταξύ τους, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να βρουν τη σωστή απάντηση.
Το πρόβλημα που χρησιμοποιεί τα φρούτα στη θέση των αριθμών ζητά από τους λύτες να μαντέψουν ποιος αριθμός κρύβεται πίσω από το καθένα και ποιο είναι το αποτέλεσμα της κάθε εξίσωσης.
Οι απαντήσεις που δίνουν οι υποψήφιοι λύτες ποικίλλουν, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν πως η λύση είναι 14, εκείνων που λένε 15, εκείνων που λένε 16 και εκείνων που ισχυρίζονται πως ο σωστός αριθμός είναι το 20.
Στην πρώτη εξίσωση παρατίθεται η πρόσθεση τριών μήλων και το αποτέλεσμα που δίνεται είναι 30, υποδηλώνοντας ότι το κάθε μήλο είναι 10.
Μέχρι εδώ όλα καλά, το πρόβλημα εμφανίζεται στις επόμενες εξισώσεις που προστίθενται και άλλα φρούτα. Στη δεύτερη εξίσωση προστίθενται ένα μήλο, τέσσερις μπανάνες και άλλες τέσσερις και το αποτέλεσμα είναι 18. Αν, λοιπόν το ένα μήλο είναι 10 και το αποτέλεσμα είναι 18 τότε η κάθε τετράδα με μπανάνες είναι 4, οπότε 1 κάθε μπανάνα.
Η επόμενη εξίσωση είναι η αφαίρεση 4 μπανανών και 2 καρύδων, με αποτέλεσμα 2. Πράγμα που δείχνει πως κάθε καρύδα ισοδυναμεί με ένα.
Η τελευταία εξίσωση είναι η πρόσθεση μιας καρύδας, ενός μήλου και τριών μπανανών, επομένως έχουμε 1+ 10+ 3 = 14.
ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ…
8 + 5 + 5 = 18
5 – 3 = 2
3 + 8 + 5 = 16
10 + 4 + 4 = 18
4 – 2 = 2
2 + 10 + 4 = 16
– ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…
– ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΥΓΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ..
– ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 16.
– ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΧΟΥΜΕ:
18 – 2 = 16!!
αόριστη η λύση!!!!
Μα καλά που είναι το δύσκολο?
Από που και ως που χαρακτηρίζεται αυτό γρίφος για γερούς λύτες? Είναι δυνατόν? Παιδί δημοτικού και θα απαντούσε εύκολα.
Υπάρχει η περίπτωση να πάρουμε ως άγνωστό ολόκληρη την καρύδα και όχι σαν αυτοτελή άγνωστο τη μισή καρύδα, όπως στην παραπάνω λύση.
Τότε: χ=10 το μήλο, ψ=1 η μπανάνα, ω=2 ολόκληρη η καρύδα, οπότε το ερωτηματικό στην τελευταία εξίσωση είναι: 1 + 10 + 3 = 14
H λύση είναι ΜΗΔΕΝ! (0)