Tα μέρη στα οποία συχνάζουν και ακουμπούν πολλοί άνθρωποι καθημερινά, αναπόφευκτα έχουν μεγάλη πιθανότητα να συγκεντρώνουν βρόμικες επιφάνειες και σημεία. Το σούπερ μάρκετ είναι σίγουρα ένα από αυτά κι επειδή από εκεί προμηθευόμαστε όλα τα απαραίτητα της διατροφής μας, δείτε τι πρέπει να προσέχετε.
Ταμείο: Όπως είναι λογικό, το σημείο όπου ακουμπούν όλοι τα ψώνια τους, τα χέρια τους, το κάτω μέρος της τσάντας τους, αλλά και τα λεφτά τους, δύσκολα θα μπορούσε να μείνει καθαρό.
Μηχάνημα πιστωτικών καρτών: Εκεί που πληκτρολογείτε το pin της χρεωστικής/πιστωτικής σας κάρτας, έχουν πληκτρολογήσει πριν από εσάς εκατοντάδες άλλοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η επιφάνεια δεν έχει καθαριστεί ποτέ.
Φρούτα: Υπάρχει κι άλλος λόγος, πέραν των μικροβιοκτόνων, που μας αναγκάζει να πλένουμε καλά τα φρούτα που ψωνίζουμε: τα μικρόβια από τα χέρια των εκατοντάδων ανθρώπων που τα έχουν ήδη πιάσει, ζουλήξει και αφήσει ξανά με τα υπόλοιπα.
Μηχάνημα κοπής κρέατος: Το μηχάνημα αυτό -και κατ’ επέκταση τα κρύα κομμάτια κρέατος που κόβει- κρύβει μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης μικροβίων, αν δεν καθαρίζεται τακτικά. Αν κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τότε μπορεί να μεταφέρει βακτήρια (συμπεριλαμβανομένου και του βακτηρίου λιστέρια ) σε ό,τι το ακουμπά, άρα και στα κρεατικά και αλλαντικά που ψωνίζουμε.
Συσκευασίες ωμού κρέατος: Το ωμό κρέας μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για το βακτήριο λιστέρια, για το E.coli και άλλους παθογόνους οργανισμούς. Το πλαστικό περιτύλιγμα, μάλιστα, δεν είναι και η καλύτερη άμυνα απέναντι στον έξω κόσμο, γι’ αυτό δώστε έξτρα προσοχή.
Επειδή δεν γίνεται να απαλλαχτούμε τελείως από τα μικρόβια, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι όχι να πανικοβάλλεστε, αλλά να φροντίζετε να πλένετε τα χέρια σας πριν πιάσετε τρόφιμα, φαγητό και πάντα όταν γυρίζετε από το σούπερ μάρκετ.
clickatlife.gr