Δείτε πως οι Γερμανοί ετοιμάζουν δοτή εφαρμογή του μνημονίου!

Κοινοποίηση:
TSIPRAS-MNIMONIO

Τι έχει να γίνει το μέλλον…

Είναι αυτό που λέγαμε και σε πολλούς φάνταζε ως αστείο, μην πούμε και προβοκατόρικο! Οι δανειστές της Ελλάδας αρχίζουν να βάζουν «χέρι» στην εφαρμογή του μνημονίου και ζητούν να εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα με τη σειρά που αυτοί θέλουν.

Και ποιος άλλος, εκτός της Γερμανίας, θα έπαιζε αυτό τον «άχαρο» ρόλο του συμβουλάτορα προς τη χώρας μας. Δηλαδή και  «και βρεγμένος και δαρμένος» που λέει η παροιμία μας…

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε έως πιο σημείο φτάνει η παρέμβαση των ξένων.

Στη μηνιαία έκθεση του το υπουργείο του Wolfgang Schaeuble, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο με αναφορά στην “οικονομική στήριξη για τη σταθεροποίηση και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα”. Εκεί αναφέρεται πως “μέχρι τέλος του 2015 είναι σχεδιασμένη η εφαρμογή περίπου 100 μέτρων στα πλαίσια του μακροικονομικού προγράμματος”.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως “κορυφαίο σημείο” αυτού του προγράμματος είναι “η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος η οποία έχει ήδη ξεκινήσει”.

Μεταξύ αυτών πρέπει να προχωρήσει “η σταδιακή κατάργηση των δυνατοτήτων πρόωρης συνταξιοδότησης” και των “εξαιρέσεων για την έξοδο στη σύνταξη στα 67”. Εξάλλου από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τονίζουν πως “φέτος πρέπει να υπάρξουν εξοικονομήσεις 0,25% του ΑΕΠ και τον επόμενο χρόνο 1% του ΑΕΠ”.

Ας δούμε αναλυτικά τι μας βάζουν να κάνουμε οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί:

  1. Πρόσβαση του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) στο έμμεσο τραπεζικό μητρώο και σε δεδομένα της φορολογικής διοίκησης.
  2. Ενίσχυση του ΚΕΑΟ και των θεσμών του ΙΚΑ.
  3. Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος. Σε αυτές, σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο περιλαμβάνεται η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, της κατ΄ εξαίρεση κρατικής χρηματοδότησης, των φόρων υπέρ τρίτων κλπ.
  4. Ενσωμάτωση όλων των κοινωνικών ασφαλίσεων σε ένα κοινό συνταξιοδοτικό ταμείο.
  5. Εισαγωγή προγράμματος για τη δημιουργία ενός κοινού συνταξιοδοτικού ταμείου.
  6. Ισχύς των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων
  7. Εξορθολογισμός των διαδικασιών πληρωμής των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και υγείας”.
  8. Ενσωμάτωση της υποβολής, της πληρωμής και της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών στη φορολογική διοίκηση.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: