Δείτε το νέο «τρελό» κουρδικό υπερόπλο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ypg_tank1

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία οι Κούρδοι διακήρυξαν την αυτονομία τους και συγκρότησαν αντάρτικο στρατό.

Σύντομα όμως συνειδητοποίησαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να σταθούν χωρίς άρματα μάχης.

Που θα τα έβρισκαν όμως; Οι τζιχαντιστές πήραν τανκς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, είτε ως λάφυρα στα πεδία των μαχών, είτε από καταλήψεις στρατοπέδων. Οι Κούρδοι δεν ήθελαν να εμπλακούν σε εμπόλεμη κατάσταση με την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Τότε, λοιπόν, άρχισαν να κατασκευάζουν τα δικά τους αυτοσχέδια άρματα μάχης, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν στους δρόμους έμοιαζαν σαν να ήταν βγαλμένα από οχήματα των ταινιών Mad Max.

Πράγματι, τα κουρδικά τανκς, με τα περίεργα -άλλοτε άκομψα και κάποιες φορές «διαστημικά» σχήματα- έκαναν εντύπωση όχι μόνο σε όσους τα είδαν από κοντά αλλά και στους χρήστες του διαδικτύου όταν οι φωτογραφίες τους αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

kourdika_tanks

Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει πολύς καιρός. Οι Κούρδοι αναδείχτηκαν ως οι καλύτεροι και πιο αξιόπιστοι σύμμαχοι των Αμερικανών στην περιοχή. Πλέον εξοπλίζονται κανονικά από τις ΗΠΑ, ενώ από ό,τι είδαμε σε φωτογραφίες απέκτησαν και κανονικά τανκς.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι επιμένουν στις παλιές καλές ημέρες, που τα κουρδικά τανκς ήταν χειροποίητα και έμοιαζαν σαν οχήματα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το συγκεκριμένο «τρελό» κουρδικό άρμα μάχης υπηρετεί στις δυνάμεις του YPG στη Συρία.

Δείτε και τις φωτογραφίες του:

ypg_tank3 ypg_tank2 ypg_tank11 ypg_tank1

tribune.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. AYTOI ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ
    …ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΑΒ ,ΕΒΟ,ΠΥΡΚΑΛ,κ.λ.π.
    —ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!!!

Comments are closed.