Πέρασαν 14 μήνες από τα δύο μετάλλια που πήρε η Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως ακόμα προπονείται σε ακατάλληλο χώρο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης, που στις 25 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Νέο Δελχί, κάνει τις προπονήσεις της σε εγκαταλειμμένο βιομηχανικό χώρο, χωρίς κατάλληλο φωτισμό και τουαλέτες.
Για το λόγο αυτόν η οικογένεια Κορακάκη ακύρωσε την προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου βράβευση της Άννας από το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.
«Προπονούμαστε μέσα σε ένα χώρο ανθυγιεινό μέσα στη σκόνη. Δεν έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό. Ο ήλιος μπαίνει από τα παράθυρα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη στόχευση. Τα μεταλλικά πλαίσια πίσω από τους στόχους έχουν τρυπήσει. Δεν έχουν γίνει τα πιο απλά πράγματα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ένα συνεργείο να καθαρίσει το χώρο, δέκα μαύρες κουρτίνες να μπουν στα παράθυρα. Δεν ζητήσαμε κάτι άλλο, το μέλημά μας είναι να δουλέψουμε για το Παγκόσμιο.
Πώς όμως; Πιο πολύ με πειράζει η κοροϊδία! Δεν την αντέχω! Τι να τις κάνω τις βραβεύσεις όταν δεν μπορούν να κάνουν δυο τρία απλά πράγματα;», δήλωσε οργισμένος ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της Άννας, ανακοινώνοντας την ακύρωση της τιμητικής τελετής.
Το προπονητήριο
Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιούνται οι προπονήσεις έχει παραχωρηθεί από την Αντιπεριφέρεια Δράμας και βρίσκεται δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στη βιομηχανικής περιοχή της πόλης.
Στο ισόγειο του χώρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, υπάρχει αποθήκη διανομής βιβλίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο ισόγειο το «προπονητήριο».
Η Άννα Κορακάκη προπονείται εκεί τον τελευταίο χρόνο, μετά την κατεδάφιση της παράγκας όπου προπονείτο πριν από τους Ολυμπιακούς, η οποία έγινε χωρίς την έγκρισή της και απροειδοποίητα.
Το κοντέινερ που έμεινε στα.. χαρτιά
Ο δήμος Δράμας είχε παραγγείλει ένα κοντέινερ, για να προπονείται η Ολυμπιονίκης, το οποίο έφτασε στη Δράμα, αλλά δεν παρελήφθη ποτέ.
Εκεί, ενεπλάκη η Αντιπεριφέρεια η οποία παραχώρησε την παλιά καπναποθήκη. Όμως κι εδώ τα προβλήματα ήταν πολλά, καθώς δεν υπήρχε στον όροφο τουαλέτα, η οποία να λειτουργούσε, τα πλαϊνά παράθυρα έριχναν φως πάνω στην αθλήτρια, ενώ έπρεπε να βελτιωθεί και ο τεχνικός φωτισμός.