ΔΕΙΤΕ μια συγκλονιστική φωτογραφία! Όταν οι Έλληνες έφτασαν πρόσφυγες στη Συρία!

Κοινοποίηση:
ellines

Δεν ήταν μόνο μοίρα των Σύρων να γίνονται πρόσφυγες στην Ελλάδα.Και οι Έλληνες έφτασαν κάποτε κυνηγημένοι στη Συρία, ζητώντας προστασία. Σε αυτή την σπάνια φωτογραφία από το Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου που αναδημοσιεύει η lifo , Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, καταφεύγουν στο Χαλέπι, κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

ellines

Τότε, 17.000 εξαθλιωμένοι Έλληνες κατέφθασαν στις μεγάλες Συριακές πόλεις για να εγκατασταθούν, πρόσκαιρα ή και μόνιμα. Στη λεζάντα της φωτογραφίας, που προφανώς εικονίζει μια σκηνή συσσιτίου, αναγράφεται ότι οι Αμερικανοί σίτισαν 12.000 Έλληνες”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μια χαρά φερόμαστε στους Σύριους και έτσι πρέπει. Όμως χώνονται μέσα σε αυτούς που έρχονται με τις βάρκες και λαθρομετανάστες. Τότε δεν υπήρχε Τζιχάντ για να υπάρχει ο φόβος. Ούτε εγκληματικότητα με φονικές ληστείες και βιασμούς. Οι μικρασιάτες και οι πόντιοι πρόσφυγες για τους ντόπιους Έλληνες ήταν Τούρκοι και για τους Τούρκους οι Ρωμιοί, μεγάλη πίκρα για όσους νόμιζαν ότι θα γύριζαν σε μια φιλόξενη πατρίδα. Πιο καλά φερόμαστε σήμερα στους πρόσφυγες γενικά απο όπου έρχονται παρά απο ότι φέρθηκε η Ελλάδα στους ίδιους τους συμπατριώτες της. Και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που είμαστε σχεδόν χρεωκοπημένοι και θύματα οικονομικού πολέμου συν της εγκληματικότητας.

  2. κανονικα επρεπε να τους πεταξουν στη θαλασσα!! 17000 ζωα, απλυτοι με ενα σωρο αρρωστιες, που με το ετσι θελω εισεβαλαν στη Συρια…
    ετσι δεν ειναι χρυσαυγητες?!

    1. κάνε μπέεεε ρε πρόβατο!!!!!!

Comments are closed.