Δεν είμαστε καλα… – 16 τρελές απαγορεύσεις που ισχύουν στη Σιγκαπούρη…

Κοινοποίηση:
1 (4)

Πριν ταξιδέψει κάποιος σε έναν άγνωστο προορισμό, δεν πρέπει να ενημερωθεί μόνο για τα αξιοθέατα… Καλό θα είναι να διαβάσει και κάποια πράγματα για τη νομοθεσία.

Στη Σιγκαπούρη για παράδειγμα, όποιος ταΐσει περιστέρια μπορεί να πληρώσει έως και 500 δολάρια, ενώ οι… γυμνές βόλτες εντός των τειχών του σπιτιού μπορεί να επιφέρουν έως και δύο χρόνια φυλάκιση.

Το Business Insider συγκέντρωσε 16 περίεργες απαγορεύσεις που ισχύουν στη Σιγκαπούρη.

1. Πώληση τσιχλών
Οποιος συλληφθεί να το κάνει, κινδυνεύει με πρόστιμο έως 100.000 δολάρια ή φυλάκιση για έως και δύο χρόνια.
2. Ενόχληση κάποιου με μουσικό όργανο
Αν κάποιος παίζει μουσικό όργανο σε δημόσιο χώρο με τρόπο που ενοχλεί κάποιον που περνά ή βρίσκεται στον ίδιο χώρο, μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο έως 1.000 δολάρια.
3. Πέταγμα χαρταετού που ενοχλεί τις δημόσιες μετακινήσεις
Πρόστιμο εώς και 5.000 δολάρια θα πληρώσει κάποιος που πετά χαρταετό, ή παίζει οποιοδήποτε παιχνίδι, σε δρόμο.
4. Τραγούδι
Οποιος συλληφθεί να τραγουδά ή να μουρμουρίζει τραγούδι που έχει άσεμνους στίχους, σε δημόσιο χώρο, κινδυνεύει με φυλάκιση έως τρεις μήνες, πρόστιμο ή και τα δύο.

5. Φτύσιμο
Αν κάποιος θεωρήσει σωστό να κάνει αυτή την αηδιαστική κίνηση σε δημόσιο χώρο, θα κληθεί να βγάλει έως και 1.000 δολάρια από το πορτοφόλι του, για το πρόστιμο που θα του επιβληθεί.
6. Διανομή «άσεμνων» υλικών
Είτε είναι φωτογραφίες, DVD, βιβλία ή κάτι ανάλογο, όποιος διανέμει τέτοιο υλικό μπορεί να φυλακιστεί για έως και τρεις μήνες ή να πληρώσει και πρόστιμο.

7. Σύνδεση στο WiFi άλλου χρήστη
Θεωρείται «χάκινγκ» και όποιος συλληφθεί να το κάνει θα πρέπει να πληρώσει 10.000 δολάρια, ενώ κινδυνεύει και με τρίμηνη φυλάκιση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: