“Δεν θα ξεχάσω όλες αυτές τις μέρες ποτέ στην ζωή μου”- Aποχαιρέτησε την Κρήτη η Αμερικανίδα

Κοινοποίηση:
amer

«Ποτέ δεν θα ξεχάσω κανέναν. Ευχαριστώ.»

Με αυτά τα λόγια, η 51χρονη Αμερικανίδα, που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά από αυτοσχέδιες κροτίδες αποχαιρέτησε σήμερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, το οποίο και ευχαρίστησε όχι μόνο για τις ιατρικές υπηρεσίες που της προσέφεραν αλλά και για την συμπαράσταση τους τόσο στην ίδια, που έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, όσο και στον σύζυγο της ο οποίος αγωνιούσε για την 51χρονη.

Η 51χρονη γυναίκα αναμένεται να επιστρέψει αύριο στην πατρίδα της, όπου θα συνεχίσει και την θεραπεία της.

«Πρέπει να επιστρέψω στην πατρίδα μου, να συνεχίσω την θεραπεία μου για την αποκατάσταση της υγείας μου. Δεν νομίζω να είναι αναγκαίο να πάω σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμερικής»

Η Αμάντα Κάρα, η οποία για περισσότερες από 10 μέρες έδινε μάχη υποστηριζόμενη από μηχανήματα στην ΜΕΘ του Βενιζελείου, για να κρατηθεί στην ζωή παρά την εμπειρία της στην Ελλάδα, μιλάει με τα καλύτερα λόγια τόσο για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, όσο και για τους Κρητικούς, που όλες αυτές τις μέρες ρωτούσαν με αγωνία για την κατάσταση της υγείας της.

«Παρά την δραματική μου εμπειρία, μόνο στα όνειρα μου θα μπορούσα να φανταστώ αυτή την ευγένεια, που βίωσα από το Ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που δεν είναι μόνο εκπληκτικοί και λαμπροί επιστήμονες, μου έδειξαν ευγένεια, καλοσύνη και αμέριστη συμπαράσταση. Αλλά και όλος αυτός ο κόσμος, που ρωτούσε συνέχεια για μένα. Μου προσέφεραν τα πάντα. Είναι μία αξέχαστη εμπειρία. Μου πρόσφεραν λουλούδια. Δώρα. Μέχρι και φιλοξενία. Δεν θα ξεχάσω όλες αυτές τις μέρες ποτέ στην ζωή μου»

Όπως διαβάζουμε στο Flashnews, στο πλευρό της 51χρονης Αμάντας όλες αυτές της μέρες εκτός από τον σύζυγό της βρέθηκαν και όλοι οι γιατροί του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που πραγματικά κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου η γυναίκα από την Αμερική να κερδίσει την μάχη που έδινε διασωληνωμένη στο κρεβάτι της Εντατικής.

Η άτυχη γυναίκα είχε έρθει στην χώρα μας με τον σύζυγο της, για τις Πασχαλινές της διακοπές. Το ζευγάρι είχε πάει στην Σαντορίνη, όπου οι κάτοικοι του νησιού τους είπαν ότι δεν έπρεπε να χάσουν το θέαμα έξω από τον Ναό Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου, την βραδιά της Ανάστασης, όπου κάθε χρόνο αναβίωνε το έθιμο ρίψης βεγγαλικών.

amer1

Όμως η βραδιά δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για το ζευγάρι από την Αμερική. Η 51χρονη, με 3 ακόμα τραυματίες, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από την Σαντορίνη στην Κρήτη, Η Αμερικανίδα, που ήταν πιο σοβαρά τραυματισμένη από τους υπόλοιπους, χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι τρεις εισήχθησαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα κυρίως στα πόδια

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οταν υπάρχουν κάφροι να μας δυσφημούν τι περιμένεις! Πάλι καλά που η γυναίκα ήταν ευγενική με τα όσο τράβηξε χωρίς λόγο και αιτία!

Comments are closed.