Δεν πείθεται Ο ΣΑΚΑΤΗΣ από τη συμφωνία – Έγγραφο γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Κοινοποίηση:
soimple

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

Νέα προσκόμματα, στον τελικό δρόμο για τη συμφωνία, βάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αφού σε έγγραφό του κάνει λόγο για ασάφειες σε συγκεκριμένα σημεία του μνημονίου που συμφώνησαν Αθήνα και δανειστές.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ασκεί κριτική στο μνημόνιο συνεργασίας (MoU) ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές γιατί δεν διευκρινίζει «με απόλυτη σαφήνεια την κατεύθυνση των πολιτικών».

Στο δισέλιδο έγγραφο με τίτλο «προκαταρκτικός έλεγχος του MoU», που στάλθηκε σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, το υπουργείο περιγράφει τα ελληνικά σχέδια για την βιωσιμότητα του χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις ως ανεπαρκή.

H γερμανική εφημερίδα Bild είχε επισημάνει την ύπαρξη του εγγράφου με την ανάλυση, γράφοντας ότι «ορισμένα πολύ σημαντικά μέτρα εξακολουθούν ακόμη να μην εφαρμόζονται και δεν συγκεκριμενοποιούνται».

Εκτός από το ζήτημα του χρέους και των αποκρατικοποιήσεων ζήτημα αποτελεί και ο ρόλος του ΔΝΤ.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ καλωσόρισε τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι «κινείται στη σωστή κατεύθυνση».

Ωστόσο, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μελέτη της συμφωνίας, πριν έρθει για ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο:

Μπορεί να πει κανείς ότι η συμφωνία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμη δυνατό να ειπωθεί εάν βρισκόμαστε στο σημείο όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε την εθνική διαδικασία, με άλλα λόγια να καλέσουμε σε ψηφοφορία στη Βουλή.

«Εκτιμάμε ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση στο θέμα αυτό έως το τέλος της εβδομάδας», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το Βερολίνο, ως συνήθως, η Φινλανδία, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Αλεξάντερ Στουμπ να δηλώνει ότι το Ελσίνκι θα εξετάσει τη συμφωνία και θα αποφασίσει τη στάση της την Πέμπτη.

«Δεν πρόκειται απλώς να επικυρώσουμε την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιτεύχθηκε μια συμφωνία (…). Θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες» είπε ο Στουμπ όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΑΝΓΚΕΣ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ,ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΗΖΕΤΕ,ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΚΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.Ο ΣΟΙΠΛΕΡ ΠΡΟΣΤΑΤΕΒΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΗ,ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΙΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ.

Comments are closed.