ΑΠΟ ΤΟ «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ» ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Εντυπωσιακές είναι οι χρωματικές αλλαγές στον εκλογικό χάρτη από το 1974 μέχρι σήμερα.
Παρατηρώντας κανείς την εκλογική γεωγραφία της χώρας όπως διαμορφώθηκε σε όλες τις μέχρι τώρα αναμετρήσεις, εύλογα συμπεραίνει πως από τις 16 βουλευτικές εκλογικές διαδικασίες δύο είναι τα χρώματα και αντιστοίχως τα κόμματα που έχουν μονοπωλήσει τις πρωτιές.
Η Νέα Δημοκρατία νίκησε 9 φορές και το ΠΑΣΟΚ τις άλλες 6.
Η εικόνα του δικομματισμού άρχισε να αλλάζει από το 2012 και η ολική ανατροπή σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τον εκλογικό χάρτη από μπλε και πράσινο σε ροζ.
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1974 – ΝΔ
Μετά από δέκα χρόνια προσέρχονται εκ νέου οι Έλληνες στις κάλπες.
Το κόμμα του εγγυητή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, σαρώνει στις εκλογές λαμβάνοντας σχεδόν το 55% και μοναδικό στην ελληνική πολιτική ιστορία αριθμό ψήφων (219 έδρες).
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Ένωση Κέντρου του Γεώργιου Μαύρου και τρίτο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1977 – ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κερδίζει ξανά τις εκλογές, σαφώς όμως αποδυναμωμένη σε ψήφους και έδρες.
Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου καταποντίζεται, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση με θεαματικά αυξημένες δυνάμεις (25% και 93 έδρες) σε σχέση με εκείνες των προηγούμενων εκλογών.
Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατεβαίνει ανεξάρτητο και φτάνει σχεδόν στο 10%, ενώ η Συμμαχία Αριστερών και Προοδευτικών δυνάμεων του Ηλία Ηλιού εκλέγει μόνο 2 βουλευτές αφού συγκεντρώνει το 2.72%.
Σε εκείνες τις εκλογές την εμφάνισή τους κάνουν και δυο πρωταγωνιστές της Αποστασίας του ’65, ο Στέφανος Στεφανόπουλος με την Εθνική Παράταξη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων.
Η Βουλή που προκύπτει από τις εκλογές είναι για πρώτη φορά επτακομματική.
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1981 – ΠΑΣΟΚ
Η “αυτοκρατορία” του ΠΑΣΟΚ αρχίζει.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ κατακτούν το 48.07% και αποκτούν 172 έδρες, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν ένα νέο χρωματισμό στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας. Από εκείνες τις εκλογές παγιώνεται το δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με τρίτο πόλο την Αριστερά, η οποία εκπροσωπείται στη Βουλή από το ΚΚΕ.
Τα Πρόκειται για την πιο φτωχή αντιπροσώπευση δυνάμεων στη μεταπολιτευτική Βουλή, με μόνο 3 κόμματα να καταλαμβάνουν όλα τα έδρανα.
2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1985 – ΠΑΣΟΚ
Δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ σημειώνεται το 1985 με το 46% που συγκεντρώνει. Ωστόσο άνοδο σημειώνει και η ΝΔ – υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πλέον– αφού ανεβάζει τη δύναμή της κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1989 – ΝΔ (πρώτο κόμμα)
Μετά το μακρύ δεκάμηνο της ακυβερνησίας και των 3 συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, το εκλογικό σώμα γυρίζει για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση την πλάτη του στο ΠΑΣΟΚ τιμωρώντας το για τα σκάνδαλα της εποχής.
Η ΝΔ αναδεικνύεται μεν πρώτο κόμμα, χωρίς όμως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού διαθέτει μόνο 145 έδρες.
Η ΝΔ και ο Συνασπισμός της Αριστεράς σχηματίζουν κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη, με πρώτο μέλημα την περιβόητη «κάθαρση» και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου σε δίκη.
18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1989 – ΝΔ (πρώτο κόμμα)
Μετά το μακρύ δεκάμηνο της ακυβερνησίας και των 3 συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, το εκλογικό σώμα γυρίζει για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση την πλάτη του στο ΠΑΣΟΚ τιμωρώντας το για τα σκάνδαλα της εποχής.
Η ΝΔ αναδεικνύεται μεν πρώτο κόμμα, χωρίς όμως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού διαθέτει μόνο 145 έδρες.
Η ΝΔ και ο Συνασπισμός της Αριστεράς σχηματίζουν κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη, με πρώτο μέλημα την περιβόητη «κάθαρση» και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου σε δίκη.
8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 – ΝΔ (πρώτο κόμμα)
Το μπαράζ εκλογικών αναμετρήσεων συνεχίζεται.
Η ΝΔ συγκεντρώνοντας το 46,89% εκλέγει 150 βουλευτές.
Μέσα στη νύχτα γίνονται 151 με την προσθήκη του εκλεγμένου με την ΔΗΑΝΑ στο Υπόλοιπο Αττικής, Θεόδωρου Κατσίκη, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα προσχώρησε επισήμως στη ΝΔ.
Έτσι λοιπόν, μετά από 3 συνεχόμενες αναμετρήσεις, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός.
10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1993 – ΠΑΣΟΚ
Τρεις μήνες μετά την ίδρυση από τον Αντώνη Σαμαρά της Πολιτικής Άνοιξης και ένα μήνα μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Συμπιλίδη, που οδήγησε στην απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Θριαμβευτής της εκλογικής μάχης αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ (47%) με τον Ανδρέα Παπανδρέου να σχηματίζει την τρίτη και τελευταία του κυβέρνηση.
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1996 – ΠΑΣΟΚ
Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέοτ, η χώρα οδηγείται και πάλι σε πρόωρες εκλογές.
Το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη πλέον, καταγράφει ακόμα μια νίκη, αφήνοντας 3 μονάδες πίσω τη Νέα Δημοκρατία του Μιλτιάδη Έβερτ.
9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2000 – ΠΑΣΟΚ
Το μεγαλύτερο εκλογικό θρίλερ όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Με τα πρώτα αποτελέσματα και για 4 περίπου ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Νέα Δημοκρατία, με τον Κ. Καραμανλή, φαίνεται να προηγείται, γεγονός που ανατρέπεται όταν φτάνουν τα αποτελέσματα των μεγάλων αστικών κέντρων και της Β’ Αθηνών, τα οποία γέρνουν την πλάστιγγα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2004 – ΝΔ
“Όλη η Ελλάδα είναι μπλε” ακούγεται σε όλη την Ελλάδα, με τον Κώστα Καραμανλή να αναδεικνύεται πρωθυπουργός.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 14 χρόνων (45,4%), ενώ το ΠΑΣΟΚ το δικό του χαμηλότερο στην ίδια περίοδο (40,5%) και ο Κώστας Καραμανλής γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στον ελλκηνικό λαό.
16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 – ΝΔ
Λίγες εβδομάδες μετά το πύρινο θρίλες των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία και την υπόλοιπη Ελλάδα, ο Κώστας Καραμανλής κερδίζει τη δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, αφήνοντας 4 σχεδόν μονάδες πίσω το ΠΑΣΟΚ, που ακόμα ταλανίζεται από εσωτερικές διαμάχες.
4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 – ΠΑΣΟΚ
Οι απλόχερες προεκλογικές υποσχέσεις με το περίφημο “λεφτά υπάρχουν” αναδεικνύουν το ΠΑΣΟΚ ξανά πρώτο κόμμα και τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό. Η ΝΔ καταποντίζεταιν και καταφέρνει να βάλει στη Βουλή μόλις 91 βουλευτές.
6 Μαΐου 2012 – ΝΔ (πρώτο κόμμα)
Έχοντας διαψευσθεί πανηγυρικά το «λεφτά υπάρχουν», τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξάγει η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, τον Μάιο του 2012, εισάγουν για πρώτη φορά στο χάρτη ένα διαφορετικό χρώμα σε μεγάλη έκταση.
Στη δεύτερη θέση ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 16,78% και 52 έδρες, μετά την σημαντική πτώση του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας το 18,85% (108 έδρες).
Οι ψηφοφόροι τιμωρούν το ΠΑΣΟΚ δίνοντας μόνο το 13,18% και 41 έδρες. Στους κερδισμένους συγκαταλέγονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 10,60% και 33 έδρες.
17 Ιουνίου 2012 – ΝΔ (πρώτο κόμμα)
Ο λαός δίνει την πρώτη θέση στη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 29,7%, ενώ στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 26,9% και 71 έδρες. Μετά τις εκλογές τα κόμματα Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συγκροτούν την Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.
25 Ιανουαρίου 2015
Οιβουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν πρόωρες εκλογές που διενήργησε η Κυβέρνηση Σαμαρά και οι οποίες προκλήθηκαν από την αδυναμία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από τη Βουλή των Ελλήνων.
Ο μοναδικός υποψήφιος, Σταύρος Δήμας, ο οποίος στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές, δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 180 ψήφων για εκλογή του στην τρίτη ψηφοφορία που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και έτσι, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, η Βουλή διαλύθηκε και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου 2015.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τη νίκη στις εκλογές και μετά από συνεννόηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμφωνήθηκε η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού αποτελούμενη από τα δύο κόμματα.
epilekta.com
Μια ερωτηση!!!Στους χαρτες γιατι δεννπεριλαμβανεται το καστελλοριζο;Μηκως βγαζουμε μονοι μας τα ματια;Ειναι γραμμη και αρχιζουμε πλεον μα το θεωρουμε δεδομενο οτι αυτος ειναι ο χαρτης της Ελλαδας;Πρεπει να βαζουμε οπως οι παλαιοι χαρτες ενα τετραγωνακι κατω δεξια με τα νησακια μας ολα.
Φρύνη λυπάμαι που θα απογοητεύσω αλλά το θέμα της νοθείας είναι παντελώς άκυρο.Σαφώς και δεν εννοώ ότι δεν γίνεται νοθεία στις εκλογές,μια χαρά νοθεία γίνεται και γινόταν και μάλιστα πολύ πριν την singular logic.Αυτό που εννοώ είναι ότι η νοθεία που λαμβάνει χώρα στην ουσία δεν αλλοιώνει την βούληση των ιδιωτών ψηφοφόρων.Εξηγούμαι.Όταν οι ιδιώτες ψηφοφόροι επιλέγουν να ψηφίζουν κατά 90% ή και παραπάνω,ανθελληνικά κόμματα και η νοθεία έχει να κάνει μόνο με το ποίο ανθελληνικό κόμμα θα πάρει την εξουσία,στα χαρτιά(γιατί οι πραγματικοί κυβερνήτες είναι όλοι),τότε δεν μπορούμε να λέμε για διαστρέβλωση της θελήσεως του “λαού”.Ανθελληνικά ψηφίζουν οι ιδιώτες ψηφοφόροι και ανθέλληνες “κυβερνούν”,άρα η ουσία παραμένει η ίδια είτε με νοθεία είτε όχι.
Ας πάω σε ένα άλλο θέμα που έχω βαρεθεί να το ακούω και να το διαβάζω.Είναι γεγονός ότι έχουμε γεμίσει “προφήτες” και μάλιστα “μετά Χριστόν¨”.Ακούω και διαβάζω πάρα πολλούς που λένε και γράφουν κατεβατά τύπου “σας τα έλεγα εγώ”,”τα φώναζα και δεν ακούγατε” και παρόμοιες άλλες “χαριτωμενιές” που πέραν της απόπειρας ικανοποιήσεως του εγωισμού των “προφητών” δεν χρησιμεύουν για τίποτε άλλο.
Η αλήθεια είναι ότι πάρα μα πάρα πολύ λίγοι είναι οι προφήτες,οι οποίοι μας έλεγαν όλα όσα πρόκειται να συμβούν και τα έλεγαν τα χρόνια των “χρυσών κουταλιών”.Προσωπικά παρακολουθούσα κάποιους που τα έλεγαν 15 και 20 χρόνια πριν ή και περισσότερο.Ήταν ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος,ο μακαρίτης Νεοκλής Σαρρής,ο Κωνσταντίνος Κόλμερ ,αυτοί οι τρεις έβγαιναν και τα έλεγαν σε ένα περιφερειακό κανάλι της Αττικής,το HIGH CHANNEL,στην εκπομπή που είχε ο δημοσιογράφος Κώστας Χούντας.Ένας άλλος που τα είχε πει και μάλιστα έπεσε σε όλα μέσα ήταν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο 6ο συνέδριο του πασοκ το 1996,τότε που όλοι οι “μετά Χριστόν προφήτες” της σήμερον κοιμόντουσαν με τα τσαρούχια!
Κάποιοι που επίσης τα έλεγαν την εποχή των “χρυσών κουταλιών” ήταν οι Χρυσαυγίτες,πράγμα που αποδεικνύεται από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας τους.
Πέραν όλων των προαναφερομένων σίγουρα θα υπήρχαν και κάποιοι ακόμη που τα έλεγαν από τότε,τους οποίους δεν θα έτυχε να τους παρακολουθήσω,σε κάθε περίπτωση όμως αυτοί που τα έλεγαν πολύ πριν συμβούν αυτά που έλεγαν και δεν τους άκουσε κανείς,είναι εξαιρετικά λίγοι!
Υ.Γ. Θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι με το σχόλιο αυτό δεν σου κάνω επίθεση,δεν έχω την παραμικρή διάθεση να σου κάνω επίθεση σε καμία περίπτωση.Απλώς δύο πράγματα που με έχουν κουράσει είναι,αφενός το να χάνουμε την ουσία και αφετέρου οι ανούσιοι εγωισμοί.
ΚΟΦΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΟΠΟΤΕ ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ
Σύντομα θα αρχίσει να μαυρίζει ο χάρτης…
10000000000000000000000 μνημόνια μέχρι να φύγουν τα λέπια!
Τον Ροζουλι χαρτη, με το λιγο γαλαζουλι, τον εχω μελετησει, περιφερεια προς περιφερεια. Λαμβανοντας ως δεδομενα, τα Επισημα αριθμητικα στοιχεια του ΥΠΕΣ, που αφορουν, το Εκλογικο Σωμα, αλλα και τον αριθμο, εκεινων που ψηφισαν. Tragic!!! Διαπιστωθηκαν, τεραστιες Αποκλισεις, ανα Περιφερεια. Και θυμαμαι, πως και εδω, το ειχα τοτε, σχολιασει και καταγγειλει. Αποκλισεις, της ταξεως, π.χ. των 4.000, των 3.800,κλπ. Εν ολιγοις. Αλλου υψηλοτερες, αλλου χαμηλοτερες. Εκεινο μαλιστα, που μου ειχε κανει, ιδιαιτερη εντυπωση, ηταν το γεγονος, πως ο Πειραιας, ητο ο μοναδικος, ο οποιος ειχε, μηδαμινη αποκλιση. Και αυτο, το ειχα σχολιασει εδω, με την υποσημειωση μου, πως μαλλον προκειται, για: ” Κρατος εν Κρατει “. υ.γ. Ποσα αραγε, θα ειχαμε γλυτωσει, εαν μου δινατε σημασια και γινοταν, Μεγας Ντορος;;; Ποιος ξερει;;; Μονον, ο Θεος.
Οι περίεργες διαφορές στις εκλογές …
Ελέγχοντας και συγκρίνοντας – όπως κάθε φορά, άλλωστε – κάποια στοιχεία που αφορούν το εκλογικό σώμα, καθώς και τα εκλογικά αποτελέσματα, προέκυψαν τα παρακάτω:
Αρχικά, μπήκα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και αναζήτησα τον αριθμό του
εκλογικού σώματος.
http://www.ekloges.ypes.gr/
http://www.ypes.gr/el/Elections/anakoinoseis/
Σε πρόσφατες καταστάσεις – φύλλα μορφής Excel – αναγράφονται οι εκλογικές περιφέρειες, καθώς και ο
συνολικός αριθμός των εκλογέων εκάστης.
Εκλογική Δύναμη, ανά Εκλογική Περιφέρεια (Εκλογές 2015)
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eklog-dyn-ana-perif-2015.xls
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ, ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ : 9.808.760
Στη συνέχεια, ανέτρεξα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2015, όπου με έκπληξή μου διαπίστωσα,
οτι οι εγγεγραμμένοι, ανέρχονται σε: 9.911.495.
Δηλαδή 102.735 επι πλέον εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις, βάσει των οποίων διεξήχθησαν οι εκλογές.
Πότε, πως και απο που προέκυψε, αυτή η διαφορά;
Μιας και μπήκα στη … «πρίζα», είπα να συνεχίσω την … εξερεύνηση … Αλλο που δεν ήθελα!
Αντιπαραβάλλοντας και συγκρίνοντας, το εκλογικό σώμα, με τις περιφέρειες όπου κέρδισε η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξα στα εξής, που ενδεικτικά και δειγματοληπτικά, παραθέτω:
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ( ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ) ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (EXCEL)
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ : 4.653
ΣΕΡΡΩΝ : 3.056
ΕΒΡΟΥ : 2.938
ΑΡΚΑΔΙΑ : 2.742
ΛΑΚΩΝΙΑ : 2.185
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: 2.135
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ : 7.903
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 6.231
ΗΛΕΙΑ : 4.116
ΑΡΤΑ : 3.966
ΚΑΡΔΙΤΣΑ : 3.668
ΛΕΣΒΟΥ : 3.151
ΤΡΙΚΑΛΑ : 2.551
Το πιο παράξενο δε, απ΄όλα είναι, οτι ενω στην Α΄ Αθηνών το εκλογικό σώμα (Excel) ανέρχεται σε: 476.183, στους καταλόγους, που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκλογές, οι εγγεγραμμένοι είναι κατά 16.611 χιλιάδες λιγότεροι,ήτοι: 459.572.
Μάγκες, πως την είδατε τη δουλειά; Θα συνεχίζετε ατιμωρητί τα … μαγειρέματα; Υπάρχει κάποιος Υπεύθυνος και κυρίως Εντιμος, να μας απαντήσει;
Φρύνη
1ον) Είχε δημοσιευθεί 2) Δεν ήλεγξα, εαν είναι ενεργά, τα links. Ισως και να μην είναι, δεδομένου πως, απο χρόνια, σβήνουν το οποιοδήποτε, Ενοχοποιητικό Στοιχείο. Και αυτό, Καρατσεκαρισμένο.
Γνωριζω, απο Προσωπικη Ερευνα και Μελετη, οτι οι Εκλογες, τουλαχιστον απο το 2000 μεχρι και σημερα, ΝΟΘΕΥΟΝΤΑΙ. Με διαφορους, Εξειδικευμενους τροπους. Ως εκ τουτων, μη κατανοητοι, στην Πλειοψηφια, των Πολιτων. Το οτι καποιος, δεν τους γνωριζει, Δεν Ακυρωνει, τα οποια Αποτελεσματα, των ερευνων μου. Το 2000 λοιπον, του εκλογικου … θριλερ, με ΥΠΕΣ τον Τσοχατζοπουλο – νομιζω και Λαλιωτη, στο υπουργειο – σημειωθηκε, το εξης. Οι εκλογες, διεξηχθησαν, με την προ δεκαετιας, Απογραφη. Σημειωση: Οι γνωστες, του θεματος, γνωριζουν και την Σημαντικοτητα της. Στατιστικες, Οικονομικα Μεγεθη, ακομα – ακομα και τα των εκλογων δεδομενα, ως προς τον Πληθυσμο, που ψηφιζει, βασιζονται και εξαρτωνται, απο την Απογραφη. Καποιοι λοιπον, που ψυλλιαστηκαν, την … Μπαγαποντια και προφανως ειχαν, εννομο συμφερον, Προσεφυγαν, στο ΣτΕ. Η πλειοψηφια, των μελων του ΣτΕ, εγερνε υπερ της αποφασης: Ενταξει. Δεν τρεχει και τιποτα, που οι εκλογες διεξηχθησαν, με τα Πληθυσμιακα Δεδομενα, της προηγουμενης 10ετιας. Ητοι του 1990. Ο προεδρος ομως, Μποτσος Αποστολος, αρχικα τσινουσε. Μεχρι που, στο τελος, συμφωνησε. Δεν ειμαι, σε θεση να γνωριζω, τι ακριβως, του εταξαν. Γνωριζω ομως, μετα απο ερευνα μου, οτι εκτοτε, συμμετειχε σε 2 – 3 Διοικητικα Συμβουλια. Αν ενθυμουμαι καλως και στο Δ.Σ, του Μουσειου Μπενακη. Ακριβως, το ιδιο σκηνικο, ως προς την χρηση, της προηγουμενης Απογραφης, επανεληφθη και στις εκλογες, του 2012. Συν καποιες αλλες παραμετροι, που Αλλοιωσαν – με την συνδρομη παντοτε, του Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ -, τα Πληθυσμιακα Δεδομενα, ως εκ τουτου και των εκλογικων, καταλογων. Εν κατακλειδι. Μας … Κυβερνουν, ΝΟΘΕΥΟΝΤΑΣ, τις εκλογες. Το φωναζω, εδω και χρονια, αλλα Δεν εισακουγομαι. Τα οσα Ισχυριζομαι, εχουν Καταγγελθει Επισημα και με ΟΛΑ τα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, προ των δυο τελευταιων, εκλογικων αναμετρησεων στο ΥΠΕΣ, με ταυτοχρονη κοινοποιηση, στον Αρειο Παγο. Και μπηκαν, στον … Γυψο. υ.γ. Των Αποδεικτικων Στοιχειων, ελαβε γνωσιν και η Κωνσταντοπουλου, την ιδια μερα, που Περιχαρης, πηγε στο ΥΠΕΣ και στον Παυλοπουλου, ινα παραλαβει, τα … φρεσκοτατα, εκλογικα αποτελεσματα, που ομως, δεν την εβαζαν – αυτην την φορα – στην Βολη. Τα οποια συμπερασματα;;; Δικα σας.
Με αποχή μπορούμε να καταφέρουμε κάτι?
Γειά Χαρά, GEORGE. Καλή Εβδομάδα. Οχι, Φίλε μου. Δεν Μπορούμε. Και αυτό, που κατά κόρον παίζει, προεκλογικά, ότι και καλά, με αποχή 50% τουλάχιστον, πάνε … σπίτι τους, Δεν Ισχύει. Απλά, απ΄ ότι έχω διαπιστώσει, δημιουργούν – Εσκεμμένα, κατ΄ εμε – Σύγχυση, στους Αδαείς ( Λυπάμαι ) Πολίτες. Αν δε, λάβουμε υπ΄ όψιν, τα τελευταία δεδομένα, της Αποχής – κι΄ εδω παίζει, η Λαθροχειρία – αυτοί στην πραγματικότητα και ουσιαστικά, μας κυβερνούν, με ένα ποσοστό, της τάξεως του 12%, αν θυμάμαι καλά. Προσπαθώ, να σας δώσω, να καταλάβετε, πως χρησιμοποιούν πολλούς, αλλά Εξειδικευμένους τρόπους, για την Αλλοίωση, των Εκλογικών Αποτελεσμάτων. Κάποιοι μάλιστα, απο αυτούς … Μαγειρεύτηκαν, προ των εκλογών. Ητοι, είχαν Προαποφασίσει, για κάποιες Παράνομες, Ενέργειες. Δεν υπεισέρχομαι, στις λεπτομέρειες, των Εξειδικευμένων τρόπων, διότι δεν θα γίνω, Κατανοητή. Είμαι στην διάθεσή σας, ώστε να σας λύσω, κάθε απορία, εφ΄ όσον μπορώ. Καλή Συνέχεια.
…ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΖΟΥΛΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΥΝΟΥΣΙΝΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΑΑΑΝ……ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ.
ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΓΙΝΑΜΕ ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ…..
Η κατάντια της Ελλάδας