Δημοπρατείται το τμήμα Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού-Προϋπολογισμός 443 εκατ. ευρώ-Ποιος “νταβατζής” θα είναι ο τυχερός;

Κοινοποίηση:
patra-pyrgos

Σήμερα Δευτέρα δημοπρατείται μέσω της Εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το τμήμα Πάτρα-Πύργος του οδικού άξονα της Ολυμπίας Οδού με προϋπολογισμό 443 εκατ. ευρώ.
Το έργο εξαιρέθηκε τον Απρίλιο από την σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

Η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί μέσω εθνικών και κοινοτικών πόρων.

Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίηση ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τον Πύργο, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Α. Κατσιφάρα, Αντιπεριφερειαρχών, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βουλευτών, Δημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων και άλλων τοπικών φορέων. Για το έργο-σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού-έχει ήδη συντελεσθεί το σύνολο των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή τού αυτοκινητοδρόμου. Μέσα στο 2014 θα συντελεστούν και οι υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις, που αφορούν το παράπλευρο δίκτυο.

Το έργο της κατασκευής του τμήματος Πάτρα-Πύργος είναι μήκους περίπου 75 χλμ. θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, δύο λωρίδες έκτακτης ανάγκης, κεντρική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο, λωρίδες ασφαλείας επτά ανισόπεδους κόμβους, δύο σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, πλήρες παράπλευρο και κάθετο δίκτυο με ανισόπεδες διαβάσεις, καθώς και συνδετήριες οδούς.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: