ΔΗΜΟΣΙΟ FOREVER! Αυτοί είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που θα δουν αύξηση στο μισθό τους!

Κοινοποίηση:
monimoi-sto-dimosio-me-sxesi-ergasias-aoristou-xronou_1.w_l

Η κρίση και…οι Κροίσοι! Αύξηση θα πάρουν… 314.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε σύνολο 567.000, από 1η Ιανουαρίου 2016, σύμφωνα με πληροφορίες, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Οι αυξήσεις αυτές θα δοθούν ωστόσο σταδιακά σε βάθος τετραετίας (25% κάθε 1η Ιανουαρίου, από την 1/1/2016), προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή αντιμετώπιση του αυξημένου μισθολογικού κόστους.

Με το νέο μισθολόγιο αποσυνδέεται ο βαθμός με τον μισθό και με τον τρόπο αυτό η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται χωρίς εμπόδια και ακολουθεί το συνολικό χρόνο υπηρεσίας που κατέχει ο υπάλληλος, ανεξάρτητα με το εάν έχει καταταγεί με τις μεταβατικές διατάξεις του ισχύοντος μισθολογίου για το προσωπικό που υπηρετούσε κατά την έναρξη ισχύος του (1-11-2011) ή με τις πάγιες διατάξεις για όσους προσλήφθηκαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον σεβασμό της βαθμολογικής, αλλά και μισθολογικής ωρίμανσης των υπαλλήλων.

Μετά τη νέα κατάταξη του προσωπικού στο νέο σύστημα αμοιβών θα υπάρξει αναστολή της μισθολογικής εξέλιξής τους μέχρι την 31-12-2017, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κόστος της νέας κατάταξης των υπαλλήλων.

Από 1-1-2018 η απονομή μισθολογικών κλιμακίων βάσει του χρόνου υπηρεσίας του υπαλλήλου θα πραγματοποιείται κανονικά.

Προβλέπεται ακόμη ενίσχυση των θέσεων ευθύνης με αύξηση των αντίστοιχων επιδομάτων, κατά μέσο όρο κατά 14% περίπου.

Εφόσον από την εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών ο υπάλληλος δικαιούται αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που ελάμβανε με το σημερινό σύστημα, προβλέπεται η διατήρηση προσωπικής διαφοράς η οποία θα συμψηφίζεται με μελλοντική αύξηση του βασικού μισθού του υπαλλήλου λόγω κανονικής (βάσει ετών υπηρεσίας) μισθολογικής εξέλιξης και όχι λόγω προωθημένης εξέλιξης ή λήψης επιδόματος θέσης ευθύνης. Πρόκειται για την πρόβλεψη που διασφαλίζει τη μη ύπαρξη μειώσεων αποδοχών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος από τον Μάρτιο του 2009(ΔΕ) και ο μισθός μου ήταν περίπου 1200 € .Μετά από τραγικές μειώσεις τώρα είναι μόλις 700 € (παντρεμένος με δύο παιδιά).Όλο το 2012 ο μισθός μου ήταν 550 € λόγω αναδρομικών μειώσεων και τώρα θα μείνει ο ίδιος αν δεν “κοπεί” κι άλλο.
    Οπότε μην λέτε ότι θα πάρουμε αύξηση γιατί εγώ τουλάχιστον δεν θα δω τίποτα επιπλέον στην τσέπη μου……

  2. Πότε επιτέλους θα σταματήσει σε αυτή την χώρα ο διαχωρισμός “δημόσιος” & “ιδιωτικός” υπάλληλος? Αντί να κοιτάξουμε να είμαστε ενωμένοι όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι δημιουργούνται εντάσεις και προστριβές! Αγαπητέ δημοσιογράφε που έγραψες αυτό το άρθρο, ενημερωτικά σου λέω ότι οι “αλήτες δημόσιοι” υπάλληλοι που τελικά αυτοί ευθύνονται για όλα δεν παίρνουν Δώρο Χριστουγέννων έτσι τιμωρία από το 2011! Παρόλα αυτά εμένα μου κρατάνε για όλες τις κρατήσεις και δεν φοροδιαφεύγω σαν άλλους, εγώ τα “ακούω” από τους εξαγριωμένους πολίτες αυτής της χώρας γιατί είμαι “δημόσιος” λες και κλέβω το Δημόσιο ή δεν κάνω σωστά την δουλειά μου! Σου αναφέρω επίσης ότι πριν την κρίση οι δημόσιοι ψωνίζανε με αποτέλεσμα να δίνουν κίνητρα σε επιχειρήσεις και καταστήματα να πάρουν προσωπικό και να μην υπάρχουν όπως τώρα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Επομένως να είσαι πιο προσεκτικός με τα λόγια σου γιατί όλη την γραφειοκρατία και τους ελέγχους που τραβάω εγώ για να κάνω την δουλειά μου εσύ δεν την έχεις από εκεί που κάθεσαι και μην βάζεις όλους τους δημοσίους στο ίδιο καζάνι! Καλές γιορτές να έχεις!

Comments are closed.