Δημοσκόπηση ALCO: Μπουρλότο με επιστροφή Τσίπρα. Ποιος παίρνει αέρα

Κοινοποίηση:
tsipras-dimoskopisi

Στις 11.9 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αρκεί για να κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Η ΝΔ εμφανίζει και εξαιρετικά υψηλο ποσοστό συσπείρωσης το 80,7% ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 42,6%.

Ωστόσο στην λεγόμενη παράσταση νίκης που αποτυπώνεται η κρίση των πολιτών στο ερώτημα « ποιος πιστεύεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές;» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 15,9%.

Στο ερώτημα επίσης ποια κυβέρνηση επιθυμούν να προκύψει από τις επόμενες εκλογές μόλις το 15% δηλώνει πως θέλει αυτοδύναμη ΝΔ, το 29,6% θέλει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ έναντι 25,1% που θέλει να παραμείνει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ είτε αυτοδύναμος ( 6,4%) είτε ως βασικός κορμός σε κυβέρνηση συνεργασίας ( 18,7%)

Η πλειοψηφία δεν θέλει πρόωρες εκλογές και εξάντληση της τετραετίας. Ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 17,7%.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4% η ΔΗΣΥ 7,1% η Χρυσή Αυγή 6,7% το ΚΚΕ 6,7% η Ενωση Κεντρώων στο όριο του 3% οι ΑΝΕΛ 2,1% το ΠΟΤΑΜΙ 2,1% η ΛΑΕ 1,5% η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%,Αλλο Κόμμα 2,2%.

Το 55,7% λέει «Οχι» σε πρόωρες κάλπες

Οι ερωτηθέντες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές και τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας σε ποσοστό 55,7%, αντίθετη άποψη εκφράζει το 32,7% και το 7,1 δεν έχει άποψη.

Αρνητική κρίση για την κυβέρνηση διατυπώνει το 75,6% των ερωτηθέντων και θετική το 22,8%.

Η δημοσκόπηση της Marc περιλαμβάνει επίσης μέτρηση και για την επικείμενη εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στον α’ γύρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έχει μακράν τον προβάδισμα και πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνει για το ποιος θα «μονομαχήσει» μαζί της στον β’ γύρο.

Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν, έχουν ως εξής:

Γεννηματά: 33,5%
Καμίνης: 18%
Θεοδωράκης: 16,1%
Ανδρουλάκης: 12,4%

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ανθελληνες μόνο η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΗ θα σας βγάλει από τα σκάτα που σας έριξαν αυτές οι κολωκηβερνισης τα τελευταία πωσα χρόνια ..ΞΗΠΝΑΤΑΙ ΡΕΕΕΕ…
    ΠΑΤΡΊΔΑ ΘΡΕΙΣΚΙΑ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ

Comments are closed.