Η διάσημη πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών έχει κάτι να πει για την ταυτότητα φύλου και την ισότητα.Η διάσημη πρωταγωνίστρια ταινιών ερωτικού περιεχομένου, Chanel Preston, επικαλείται το βιβλίο της Ακαδημαϊκού Joanna Williams του πανεπιστημίου του Kent, “Women VS Feminism”, για να τοποθετηθεί σχετικά με την ταυτότητα φύλου εν έτει 2017.
“Μόλις διάβασα το νέο βιβλίο της Joanna Williams. Παρότι υποστηρίζω πολλές θέσεις της φεμινιστικής ατζέντας, αυτό το βιβλίο αναδεικνύει το γιατί δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως φεμινίστρια”, έγραψε η Chanel Preston σε ανάρτηση της στο Twitter.
Just finished @jowilliams293 ‘s new book. While I support many of the feminist agendas, this book articulates why I don’t identify as a feminist. pic.twitter.com/GLmvhBKAyS
— Chanel Preston (@ChanelPreston) 25 Νοεμβρίου 2017
Για να καταλάβει κανείς τι εννοεί, θα πρέπει να ανατρέξει στην περιγραφή του βιβλίου, η οποία όπως διαβάζουμε στο Amazon είναι η εξής, όπως τη διατυπώνει η συγγραφέας ακαδημαϊκός:
“Τα πράγματα δεν ήταν ποτέ καλύτερα για μια γυναίκα στη σύγχρονη εποχή, και αυτό χάρη στις φεμινίστριες που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της γυναίκας. Οι νέες γυναίκες έχουν ελευθερία και ευκαιρίες που οι γιαγιάδες τους ούτε καν θα μπορούσαν να φανταστούν. Τα κορίτσια πάνε καλύτερα στο σχολείο σε σχέση με τα αγόρια και είναι πιο πιθανό να περάσουν στο πανεπιστήμιο. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες λαμβάνουν καλύτερες θέσεις στον τομέα εργασίας σε σχέση με το παρελθόν και το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα μειώνεται.
Ωστόσο, αντί να ενθαρρύνει τις γυναίκες να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες που τους έχουν ανοιχτεί, ο σύγχρονος φεμινισμός τους λέει ότι εξακολουθούν να είναι καταπιεσμένες”.
Το βιβλίο υποστηρίζει ότι ο σύγχρονος φεμινισμός έχει “εμμονή με ζητήματα μικρότερης σημασίας”, όπως “αστόχως διατυπωμένα αστεία ή κοπλιμέντα” και επικεντρώνεται “στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ανδρών παρά στην ενδυνάμωση της ίδιας της γυναίκας για την περαιτέρω χειραφέτηση της”. “Το να βάζεις άνδρες και γυναίκες τον έναν απέναντι στον άλλο, δεν ωφελεί κανέναν”, παρατηρεί η ακαδημαϊκός και συγγραφέας.
Η ακαδημαικός υποστηρίζει λοιπόν πως “ο πόλεμος των φύλων” πρέπει να τελειώσει και ο σύγχρονος φεμινισμός να σταματήσει να είναι μονάχα καταγγελτικός. Μια άποψη που συμμερίζεται στην ολότητα της και η Chanel Preston, καθώς και άλλες γυναίκες, όπως η ακαδημαϊκός Christina Hoff Sommers και η συγγραφέας Claire Fox.
“Πιστεύω πως πράγματι σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες έχουν περισσότερα προνόμια από τις γυναίκες αλλά η Δυτική Κουλτούρα δεν πρέπει να νοείται μονοδιάστατα ως Πατριαρχική παρότι υπάρχουν παραδείγματα που δεν είναι όμως ο κανόνας”, έγραψε ακόμη στο Twitter η Preston, θέτοντας εαυτόν κατά των γενικεύσεων και υπέρ του διαλόγου.
Σημειώνεται ότι η Chanel Preston είναι πρόεδρος της Ένωσης Πρωταγωνιστών Ερωτικών Ταινιών των ΗΠΑ και είχε πρωτοστατήσει στη μάχη για τη μη καθιέρωση προφυλακτικού στα γυρίσματα αισθησιακών ταινιών αμερικανικής παραγωγής, καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε τις πωλήσεις, σύμφωνα με τους επαγγελματίες πορνοστάρ. Αντιθέτως, οι ίδιοι είχαν ζητήσει επαύξηση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων για την προστασία τους.
Σχετικά με το κίνημα #Metoo, η Preston έχει δηλώσει πως “η καμπάνια για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης κινδυνεύει να γυρίσει σε γενικευμένη επίθεση εναντίον όλων των ανδρών, κατηγορώντας τους ως σεξιστές. Να μην συγχέουμε τα κοπλιμέντα και το φλερτ με τη χυδαιότητα”.
Rob and I are chatting about sexual harassment @sexthinkshow https://t.co/WKDaFCrayU
— Chanel Preston (@ChanelPreston) 22 Νοεμβρίου 2017