Διαβάστε ποιες Αφρικανικές χώρες ρίχνουν μας “κεφάλι” στην ανταγωνιστικότητα

Κοινοποίηση:
i-yperchreomeni-evroperifereia-tha-argisei-na-anakampsei-tonizei-i-moodys

Πόσο πιο χαμηλά πια…

Το ότι η Ελλάδα μας τα τελευταία χρόνια πέφτει συνεχώς σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες σε αρκετούς οικονομικούς δείκτες αυτό είναι αλήθεια και μας πονάει όλους. Αλλά ας είναι καλά τα μνημόνια και οι παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας – οικονομίας που δεν αφήνουν τους Έλληνες να σηκώσουν κεφάλι!

Αλλά το ότι θα βρισκόταν η Ελλάδα μας, πιο κάτω από την Ρουάντα, την Μποτσουάνα και το Τατζικιστάν στην ανταγωνιστικότητα αυτό όσοι και να μας το έλεγαν και να στοιχηματίζαμε δεν θα το πιστεύαμε!

Και ναι… η Ελλάδα είναι   σταθερή στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ  για το 2015-2016.
Στην κορυφή της ανταγωνιστικότητας βρίσκεται η Ελβετία για έβδομη συνεχή χρονιά, με την Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Η Ελλάδα κατατάσσεται χαμηλότερα από τις Αφρικανικές χώρες που σαν αναφέραμε προηγουμένως, την ίδια στιγμή που άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, χάρη στα μεταρρυθμιστικά μέτρα, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών τους.

Η καλλιέργεια «καινοτομίας και ταλέντων» διατήρησε αυτές τις τρεις χώρες στην κορυφή, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Σε πολλές χώρες, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλής ποιότητας, ενώ οι αγορές εργασίας δεν είναι αρκετά ευέλικτες», επισημαίνει η έκθεση σύμφωνα με το Bloomberg.
Σε πολλές περιπτώσεις όπως της Βραζιλίας και της Τουρκίας, η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση δεν τις άφησε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους .Ακόμη και ο οικονομικός «γίγαντας», η Κίνα δεν κατάφερε να βελτιώσει την 28η θέση της.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, προσδιορίζει την ανταγωνιστικότητα με βάση ένα συνδυασμό μίας σειράς θεσμών, πολιτικών και παραγόντων που καθορίζουν το επίπεδο παραγωγικότητας μιας χώρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: