Διαβάστε ποιες μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν τα οικονομικά βήματα της Ελλάδας!

Κοινοποίηση:
262001_37956

Και μετά λέγανε πως πρέπει να φοβάται μόνο η Ελλάδα..

Και να ήταν μόνο η Ελλάδα, καλά θα ήταν! Όταν είχαν βγει ορισμένοι  από όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και λέγανε πως η Ελλάδα αποτελεί την «κορφή του παγόβουνου», τότε όλοι είχαν πέσει πάνω τους να τους φάνε και να τους βγάλουν ψεύτες!! Τώρα που παρουσιάστηκαν τα επίσημα στοιχεία τι μπορούν να πουν όλοι αυτοί;;

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Ιταλία, το Βέλγιο και την Γαλλία ότι το μεγάλο δημόσιο χρέος τους και η χαμηλή δυνητική ανάπτυξη τις κάνει ευάλωτες σε τυχόν οικονομικά σοκ.

«Ο συνδυασμός του υψηλού δημόσιου χρέους και της πτωτικής τάσης στην ανάπτυξη ή στην ανταγωνιστικότητα είναι πηγή ανησυχιών για έναν αριθμό χωρών», αναφέρει η Κομισιόν σε έκθεση που αφορά τη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Η οικονομική κατάσταση στις τρεις αυτές χώρες «αυξάνει την πιθανότητα μιας ασταθούς πορείας του χρέους ως προς το ΑΕΠ» σημειώνεται στην έκθεση Alert Mechanism Report.

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αναμένεται να αυξηθεί στο 133% του ΑΕΠ, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο μετά της Ελλάδας. Της Γαλλίας θα φτάσει το 97,4% του ΑΕΠ το 2017 και του Βελγίου το 107,1% το 2016.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο να απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική πρέπει να συνεχιστούν ή να επιταχυνθούν, ειδικά στις χώρες με συστημική σημασία όπως η Γαλλία και η Ιταλία» επισημαίνει η Κομισιόν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: