Διαβάστε πως το μνημόνιο «σκοτώνει» τους ελέγχους του ΣΔΟΕ!

Κοινοποίηση:
sdoe1elenxoi-kai-paravatikotita

Είναι δυνατόν;;;

Αυτό και να μας το λέγανε δεν υπήρχε περίπτωση να το πιστέψουμε!!! Υπάρχει περίπτωση το μνημόνιο που υποτίθεται υποστηρίζει μετά μανίας (και καλά κάνει!) την πάταξη της φοροδιαφυγής, το ίδιο αυτό να ακυρώνει επί της ουσίας  τους ελέγχους που πραγματοποιεί καθημερινά το ΣΔΟΕ και να αφήνει στην «ησυχία» τους και δίχως κανένα φόβο όσους ασκούν φοροδιαφυγή;; Και όμως είναι!!!

Διαβάστε πως..

Σύμφωνα με διάταξη στον εφαρμοστικό νόμο του τρίτου «αριστερού» μνημονίου ουσιαστικά ακυρώνονται οι φορολογικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ που έχουν διενεργηθεί έως τώρα και υποχρεώνει τους εφοριακούς να τους ξεκινήσει από την αρχή. Ταυτόχρονα υπονομεύει μια σημαντική μεταρρύθμιση του φοροελεγκτικού μηχανισμού την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στη θεσμικά ανεξάρτητη από πολιτικές παρεμβάσεις Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, 500 από τους 740 υπαλλήλους του ΣΔΟΕ μεταφέρονται στη ΓΓΔΕ. Ωστόσο, οι εκθέσεις ελέγχου που έχουν συντάξει οι υπάλληλοι μετατρέπονται, σύμφωνα με τον νόμο, σε απλά δελτία πληροφοριών και οι έλεγχοι πρέπει να διενεργηθούν εξαρχής.

Και αν διαβάσατε τα «τυπικά», ας δούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη:

Πολύ απλά νέα καθυστέρηση πολλών μηνών, καθώς αρκετοί από αυτούς τους ελέγχους έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και βρίσκονται στη φάση του καταλογισμού προστίμων. Συνολικά 38.000 υποθέσεις που διαχειρίζεται το σημερινό ΣΔΟΕ βρίσκονται στον «αέρα».

 Και δεν είναι μόνο αυτό!

Αίσθηση και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η διάταξη που βρίσκεται μέσα στο νέο Μνημόνιο, που ορίζει ότι από τις 30 Οκτωβρίου, οι Εκθέσεις Ελέγχου που διαβιβάζει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες εφορίες (ως γνωστόν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να καταλογίσει πρόστιμα αλλά μόνο να βεβαιώσει τις παραβάσεις και να τις παραπέμψει στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.) θα θεωρούνται απλώς Δελτία Πληροφοριών.

Τι σημαίνει αυτό;;

Πως οι εφορίες θα πρέπει να ξαναρχίζουν τον έλεγχο και να πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων ότι έχουν κάνει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ! Η αχρήστευση των Εκθέσεων Ελέγχου δημιουργεί θέματα παραγραφής χιλιάδων υποθέσεων στο τέλος του έτους, καθώς όπως είναι προφανές, το ούτως ή άλλως περιορισμένο προσωπικό των Δ.Ο.Υ. δεν προλαβαίνει να ξαναστήσει τις υποθέσεις από το μηδέν μέσα στους τρεις μήνες που απομένουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: