ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ – Νέο «χτύπημα» Νίμιτς: Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
NIMITS-NIMETZ-UN-SKOPIAN0122-750x430

«Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα», επισημαίνει σε συνέντευξή του  ο διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, σημειώνοντας πως οι Σκοπιανοί επιμένουν να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και να ονομάζουν τη γλώσσα τους «μακεδονική».

 

Ωστόσο, υποστηρίζει πως οι μεταφρασμένοι όροι στα αγγλικά για τη γλώσσα και την κουλτούρα τους δεν στερούν τον μοναδικό ρόλο της Ελλάδας.

Αρχικά, ο κ. Νίμιτς, μιλώντας σε ελληνικό μέσο μετά την επιστροφή του από τα Σκόπια, εκτιμά πως υπάρχει θετική προσέγγιση και από τις δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, επιχειρώντας να εξωραΐσει τους υψηλούς τόνους και τη ρητορική του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ. «Πιστεύω ότι αν πάρεις και εξετάσεις τις παρεμβάσεις στο σύνολό τους δείχνουν πολύ θετική προσέγγιση», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης, για άλλη μια φορά, τονίζει ότι είναι ασφυκτικά τα χρονικά πλαίσια και οι προθεσμίες που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις. «Νομίζω πλέον ότι ο χρόνος δεν ευνοεί κανέναν. Ας πούμε ότι δίνουμε χρόνο στις διαπραγματεύσεις, θα συμπέσουν με τις εκλογές στην Ελλάδα. Να περιμένουμε πέντε χρόνια ακόμα; Μα δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε τόσα χρόνια στην περιοχή», αναφέρει.

«Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα, αλλά γεωγραφικά υπάρχουν και άλλα κομμάτια και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε αυτά. Έχουν τη γλώσσα τους, τις παραδόσεις τους και επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως ‘Μακεδόνες’ στη γλώσσα τους.

Όταν όμως αυτή μεταφράζεται στα αγγλικά, προκύπτει ο όρος ‘Μακεδονία/Μακεδόνες’. Δεν σας στερεί όμως τον μοναδικό και ξεχωριστό ρόλο σας η ύπαρξη αυτών που επίσης έχουν τη δική τους μοναδική γλώσσα και τη δική τους μοναδική κουλτούρα», υποστηρίζει ο διαμεσολαβητής.

Κλείνοντας, ο κ. Νίμιτς διευκρινίζει πως είναι αμερόληπτος στις διαπραγματεύσεις. «Στην Ελλάδα λένε ότι προωθώ την ατζέντα των Σκοπίων και αντιστρόφως. Αυτό που λέω είναι ότι δεν ταυτίζομαι με καμία πλευρά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. και εντελως τυχαια μας εφεραν το θεμα αρπα κολα γιατι ειναι λεει επειγον……..δεν μας νοιαζει που θελεται το καλο μας , αφου ετσι και αλλιως οτι ειναι να παθουμε θα το παθουμε ,,,,,,, γιαυτο λοιπον μπορειτε να πα να γαμηθειτε καριολια της Ν.Τ.Π.

  2. Τι θα πει ασφυκτικά περιθώρια σκασιλα μας αυτοί καίγονται Η Μακεδονία είναι Ελληνική να το χωνέψουν

  3. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ ΓΕΡΟΔΙΑΟΛΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΡΘΕ?????ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΥ????? Α ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!

  4. Ποιά “γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας” ρε ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ;;;
    ΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ (8ος π.Χ. αιώνας) ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ
    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ & ΕΓΡΑΦΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ (όπου, με αυστηρότατα κριτήρια από τους Ελλανοδίκες – κριτές, ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ επιτρεπόταν να μετέχουν) …
    Το γεγονός, ότι οι κατακτητές Ρωμαίοι το 168 π.Χ. , δανειζόμενοι το Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας μας, ονόμασαν ως “Μακεδονία” μία διοικητική περιφέρειά τους, αποτελούμενη από την Δαρδανία, την Παιονία, την Ιλλυρία κλπ., ΔΕΝ μετάλλαξε τους βαρβάρους (ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ) σε ΄Ελληνες …
    Το γεγονός ότι τον 7ο μ.Χ. αιώνα (επί Βυζαντινής κυριαρχίας), έφτασαν ως μετανάστες στα Βαλκάνια, οι προερχόμενοι από τις στέππες του Καυκάσου και από τα Ουράλια ΄Ορη, ΣΛΑΒΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΤΑΤΑΡΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι αυτοί, μεταλλάχθηκαν σε Μακεδόνες … Απεναντίας, αυτοί οι μετανάστες ήταν εχθροί των Μακεδόνων, διότι πραγματοποιούσαν ληστρικές επιθέσεις εναντίον τους, ρημάζοντας τις Ελληνικές περιοχές, με ωμότητες, βιαιότητες, κλοπές, δολοφονίες κλπ …
    ΄Οταν, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ Αμερικανάκι Νίμιτς, ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Βασίλειος ο 2ος, καθάρισε (το 1014) την περιοχή της Μακεδονίας από τους κατσαπλιάδες σλαβοβούλγαρους, κατατροπώνοντας αυτούς και τον τσάρο τους, Σαμουήλ, έμεινε γνωστός στην Ιστορία, ως ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ, όχι ως “Μακεδονοκτόνος” …
    Κι επειδή, μάς πουλάς τρέλα με κορδέλα, παλιο-νυφίτσα Νίμιτς, για πες μας, αυτές οι ορδές λαθρομεταναστών που συρρέουν σήμερα από Ασία και Αφρική και εγκαθίστανται σε Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ελλάδα (και δεν συμμαζεύεται), μεταλλάσσονται σε Γερμανούς, Βέλγους, Ιταλούς, Γάλλους, ΄Αγγλους, ΄Ελληνες κλπ ;;;;;;;;;;;;
    ΄Αντε στο διάολο, ρε παλιοχούφταλο … Αν καίγεσαι να δώσεις όνομα στους σκοπιανούς, δώσε το δικό σου, παλιο-Μ@Λ@ΚΑ ή της δικής σου χώρας … Ονόμασέ τους Μιμιτσο-σπέρματα και το κρατίδιό τους – μόρφωμα, βάπτισέ το, Nimitz-land ή New Washington land ή New N.York land ή SKATA land (Μάς είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ) …
    Το όνομα τής Μακεδονίας μας, όμως, δεν θα το δώσεις ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ …
    Το κατάλαβες, ρε ρεμπεσκέ ;;;;; ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ …
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τ.Ε.Λ.Ο.Σ. τα παραμυθάκια σας, ΑΓΥΡΤΕΣ,
    Τ.Ε.Λ.Ο.Σ. τα παιχνιδάκια σας, ΑΛΗΤΕΣ …

Comments are closed.