Κάνουν ενέσεις στα κοτόπουλα για να το πωλούν ακριβότερα.. .μια τακτική που συνηθίζεται εδώ
και χρόνια, όχι όμως με ορμόνες, όπως θα περίμενε κάποιος… Αλλά με αλατόνερο, ζωμό κοτόπουλου ή και έναν συνδυασμό και των δύο.
Αυτή η τακτική που είναι γνωστή στον χώρα ως η «ένεση» ή και «ενίσχυση» εφαρμόζεται περίπου διεθνώς και σε όλες τις βιομηχανίες κρέατος από το 1970.
Η ένεση του κρέατος του κοτόπουλου με την ένεση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους και κατά συνέπεια μιας και αγοράζουμε το κρέας του με το κιλό, έχει ως αποτέλεσμα να το αγοράζουμε ακριβότερα και να θησαυρίζουν οι βιομηχανίες.
Βέβαια υποστηρίζουν πως με την τακτική αυτή, βελτιώνεται η γεύση και μαλακώνει το κρέας.
Όμως έχει σαν αποτέλεσμα να προσλαμβάνουμε νάτριο, που είναι επικίνδυνο για την καρδιά.