Την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία… επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς για την καταβολή των εγγυοδοσιών, των δικαστικών παραβόλων, χρηματικών ποινών κ.λπ. ζητεί ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη.
Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος ζητεί να παγώσει εκ νέου η καταβολή εγγυοδοσιών για την αποφυλάκιση κατηγορουμένων, αφού, όπως λέει, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην τραπεζική αργία (capital controls). Για το λόγο αυτό είναι αδύνατη η καταβολή εκ μέρους της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου του ποσού των 50.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί ως περιοριστικός όρος για την αποφυλάκισή της.
Παράλληλα, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη καταθέτουν και αίτηση ακύρωσης της επίμαχης ΚΥΑ.
Σαν πολίτες μας συμφέρει να βρει και να δώσει τα 50 χιλιάρικα και να πάει στο καλό. Σιγά μην την ταϊζουμε τσάμπα στα ιδρύματα.
Ξέρουμε όλοι ότι κάπου έχουν καταχωνιάσει μερικά μύρια ευρώ η βλαχάρα και ο Άκης, το παίζει πάμφτωχη τώρα