ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ κόντεψαν να πάθουν στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι! Από 810 πήραν 420 ευρώ!

Κοινοποίηση:
ImageHandler

Σοκ και δέος περίμενε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, που από το απόγευμα της Τρίτης επισκέπτονται ΑΤΜ σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν αν τους έχει πιστωθεί η σύνταξη του Ιουλίου.

Κι αυτό γιατί σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του ασφαλιστικού που συνέταξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το κατόρθωμα, η κυβέρνηση αποδείχθηκε μνημονιακότερη του Μνημονίου όσον αφορά το «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ καθώς κατάφερε τελικά να κόψει το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αλλά στο 40%!

Ο λογαριασμός του τρόμου για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου – υποχώρησε στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές – είδαν τις συντάξεις τους κομμένες στο μισό!

Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπραξουν 580 ευρώ.

Επειδή όμως τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικα 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ.

Έκοψαν το ΕΚΑΣ στο 40% των δικαιούχων ενώ το Μνημόνιο έλεγε 20%

Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας τελικά έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαιούχων από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

Ενώ, δηλαδή, το 2015 η κυβέρνηση υπέγραψε για κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, ο τελικός αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό αποδίδοντας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα οι τελικοί ποσοτικοποιημένοι στόχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι της αρχικής εκτίμησης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. ενα λυτρο γαλα, 2 ψωμια και πολυ τους ειναι,αντε να ψωφισουν για να μην ξανα ψηφισουν,αυτοι μας κατεστρεψαν και τωρα θελουν και συνταξη??

  2. ενα λυτρο γαλα, 2 ψωμια και πολυ τους ειναι,αντε να ψωφισουν για να μην ξανα ψηφισουν,αυτοι μας κατεστρεψαν και τωρα θελουν και συνταξη??

  3. Ξυπνήστε.!! Ο σύριζα βγήκε από την πολύ μεγάλη αποχή που είχε ο κόσμος στις εκλογές.
    Το πραγματικό ποσοστό του, αν υπολογίσεις και την αποχή που ήταν 46% δεν ξεπερνάει το 17%.
    Εάν θέλετε να αλλάξει πραγματικά η ζωή μας υπάρχει ο τρόπος
    Πάμε όλοι και ρίχνουμε άκυρα.
    Ειναι απλό, παίρνεις το δελτίο του κόμματος που είσαι περισσότερο αντίθετος στην ιδεολογία του,
    ανοίγεις την παλάμη, την τοποθετείς επάνω, ζωγραφίζεις την περίμετρό της
    και έτσι έχεις ένα υπέροχο Άκυρο ψηφοδέλτιο.
    Είναι ο τρόπος να τους δείξουμε – εφ`όσον το πιστεύουμε αυτό – ότι είναι άκυροι και προδότες ανεξαιρέτως.
    Αν δεν φύγουν ΟΛΟΙ δυστυχώς η επιλογή που θα έχουμε πάντα θα ειναι κάποιος απο τους εξής ίδιους.
    Αν στις επόμενες εκλογές πάμε όλοι – όλοι όμως – και το πράξουμε αυτό, τότε θα διαλυθούν όλα τα κόμματα.
    Τώρα αν περνάτε καλά εν έτει 2016 σε ολους τους τομείς και σας αρέσει το μαντρί της Ε.Ε.
    και ό τι αυτή προσπαθεί να επιβάλλει μεσω των εκάστοτε υποτακτικών κυβερνησεών μας,
    τότε συνεχίστε να διαιωνίζετε την υφιστάμενη κατάσταση.
    Σκεφτείτε το….

  4. Τα περηφανα γηρατεια που νομιζαν οτι βρηκαν στο προσωπο του απατεωνα Τσιπρα τον νεο Ανδρεα παπανδρεου σημερα το πληρωνουν πανακριβα.Ο αδιστακτος πολιτικος απατεωνας Τσιπρας αφου κοροιδεψε τους συνταξιουχους και εκλεψε τις ψηφους, τους πεταξε ξεροκομματα αντι για συνταξη που δεν θα φτανουν να πληρωσουν ουτε τα εξοδα της κηδειας τους.Καθε μερα που περναει θα αποκαλυπτεται το μεγεθος της πολιτικης απατης που εστησαν τα δυο ρεμαλια ο Τσιπρας και ο Καμμενος.

    1. Ο/Η το τρις εξαμαρτείν ού συνταξιούχου σοφού... σύντροφοι!!!! λέει:

      Ο αδιστακτος πολιτικος απατεωνας Τσιπρας αφου κοροιδεψε τους συνταξιουχους και εκλεψε τις ψηφους, 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015….

  5. Τι ψηφισανε οι συνταξιουχοι,παππουδες και γιαγιαδες;
    Τους καραγκιοζηδες Τσιπρα και Καμμενο και μαλιστα δυο φορες !
    Πιστεψανε τα νεα “λεφτα υπαρχουν” !
    Φατε τωρα τον καραγκιοζη και σια.
    Επιπεδο τριτης δημοτικου – και αν..

  6. συριζα δεν θελατε? τον μπουτσον ολον καργιοληδεσ οι αλλοι δεν φταινε σε τιποτα αρχιδια

  7. Μία Γιωργάκη , μετά Αντωνάκη και τώρα Αλέξη και μυαλό δεν έβαλες και θα ψηφίσεις Κυριάκο και Αλέξη πάλι. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. Μας βρήκανε μαλάκες και τα κάνουνε

  8. Κι εγώ ρέ παλληκάρια πού χρόνια τώρα δέν έχω ψηφίσει κανένα από τά κωλοκόματά τους τί φταίω νά τραβάω τά πάνδεινα καί νά ζώ μέ 250 κωλοευρώ τό μήνα;Τό αγγούρι δυστυχώς μπαίνει καί στό κώλο αυτών πού δέν φταίνε γιά τήν σημερινή μας κατάντια.

    1. …και η ανοχή είναι (συν)ενοχή μπαρμπούλη!!!!

      1. Δηλαδη τι επρεπε να κανει? ,οταν η πλειοψηφια αποφασιζει,οι αλλοι δεν μπορουν να κανουν τιποτα,απλα τους περνει κι αυτους η μπαλα.για πια συνενοχη μιλας?

        1. την συνενοχή της αποχής… συντρόφισσα!!!!

  9. Oreee glentia !!!!!!!
    Tsipra thelan ta koproskila tora sthn mapa tous.

    ekane to oxi nai kai ton ksanapsifisane kala na pathoune!!!!!
    o pateras mou apo 780 pire 480 euro KALA NA PATHEI PASOK MIA ZOH KAI 2 FORES SIRIZA

  10. Δεν ειναι να τους λυπατε κανεις , επι σειρα ετων ψηφηζαν ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΤΣΥΡΙΖΑ και τωρα θα κλαινε αλλα ειναι δυστηχως γιαυτους πλεον πολυ αργα γιατι τα λαθη πληρωνωνται φατε την τωρα γεροντια και τσιμουδια

  11. Καλά να πάθουν,τοσα χρόνια πασοκαρα όλε,τωρα συριζα,μυαλο δεν έβαλαν,κακο ψοφο τωρα

Comments are closed.