ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ: Αυτά είναι τα πυρηνικά καταφύγια σε όλο τον κόσμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
21AAqA5eP.img_1-600x276

Καθώς η ένταση στη Βόρεια Κορέα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, η ζήτηση για πυρηνικά καταφύγια σε όλο τον κόσμο αυξάνεται.

Μάλιστα οι δισεκατομμυριούχοι έχουν προνοήσει για τη διάσωσή τους στην περίπτωση που επαληθευτεί το εφιαλτικό σενάριο ενός πυρηνικού ολέθρου. Δείτε λοιπόν που βρίσκονται τα καταφύγιά τους. Είναι κατασκευασμένα με όλες τις ανέσεις και μοιάζουν λίγο πολύ με 5αστερα ξενοδοχεία.

Oppidum, Τσεχια
Το έχουν αποκαλέσει “το μεγαλύτερο οχυρό των δισεκατομμυριούχων στον κόσμο’, και βρίσκεται στην εξοχή της πανέμορφης Τσεχίας. Εκτείνεται σε 30.000 τ.μ. και το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα υπέργειο γήπεδο του γκολφ, ελικοδρόμιο και αυτόματη αμυντική τεχνολογία καθώς και υπόγειο καταφύγιο.

pirinika katafigia

Oppidum, Τσεχια
Η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας συνεργάστηκε με τους Σοβιετικούς το 1984 κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και κατασκεύασε ένα καταφύγιο υψηλής ασφάλειας το οποίο αντέχει σε περιπτώσεις πυρηνικών επιθέσεων ή φυσικής καταστροφής. Τα άτομα που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι ασφαλή και θα ζουν σε συνθήκες πολυτέλειας που δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τη φυσιολογική ζωή τους.

2AAqA2zt.img

Oppidum, Τσεχια
Ο επιχειρηματίας ακινήτων Jakub Zamrazil απέκτησε το καταφύγιο το 2013 και έχει βαλθεί να το μετατρέψει σε ένα από τα πιο πολυτελή υπόγεια οχυρά του κόσμου. Το υπόγειο συγκρότημα περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα 630 τ.μ., επτά σουίτες και πολλά άλλα.

3AAqAf2U.img

Oppidum, Τσεχια
Οι χώροι στο Oppidum ανταγωνίζονται επάξια σουίτες πεντάστερων ξενοδοχείων με πολυτελή έπιπλα και υπερσύγχρονη τεχνολογία. Τα σαλόνια και τα υπνοδωμάτια διαθέτουν εικονικά παράθυρα που δίνουν την ψευδαίσθηση της θέας στον έξω κόσμο.

4AAqA2zB.img
Oppidum, Τσεχια
Εδώ δεν χρειάζεται να μοιράζεστε το μπάνιο με κανέναν καθώς κάθε διαμέρισμα διαθέτει το δικό του μπάνιο με τζακούζι, ντους βροχής και διπλούς νιπτήρες.

5AAqA0Zc.img

Oppidum, Τσεχια
Και εάν σας λείψει η φύση, μπορείτε να χαλαρώσετε στον υπόγειο κήπο που διαθέτει φωτισμό που μοιάζει με τον φυσικό και μιμείται τις υπεργειες ηλιόλουστες ημέρες. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε στην πισίνα ή να χαλαρώσετε στο σπα.
6AAqAf2Z.img
Oppidum, Τσεχια
Στο Oppidum δεν είναι δύσκολο να γυμνάζεσαι για να κρατιέσαι σε φόρμα. Το γυμναστήριο διαθέτει φυσικά όλα τα απαραίτητα μηχανήματα γυμναστικής.

7AAqA0Zi.img

Oppidum, Τσεχια
Εάν οι τυχεροί επισκέπτες θελήσουν να διασκεδάσουν, μπορούν να επισκεφθούν το υπερσύγχρονο μπαρ ή το nightclub. Το συγκρότημα διαθέτει αίθουσα προβολών, μπιλιάρδο και πλούσια βιβλιοθήκη για να περνούν την ώρα τους εποικοδομητικά.

8AAqA2zN.img

Oppidum, Τσεχια
Και βεβαίως το Oppidum δεν θα ξεμείνει ποτέ από αλκοόλ, καθώς διαθέτει ένα πελώριο κελάρι με ελεγχόμενη θερμοκρασία που περιλαμβάνει χιλιάδες μπουκάλια. Για την ακρίβεια υπάρχει χώρος για να αποθηκευτούν τρόφιμα και ποτά για δέκα χρόνια.

9AAqAcm2.img

Oppidum, Τσεχια
Υπάρχει επίσης και αίθουσα συνεδριάσεων και επικοινωνιών, νοσοκομείο και οδοντιατρείο. Παρόλο που ο Zamrazil δεν αποκαλύπτει τον αγοραστή, πιστεύεται ότι το Oppidum αγοράστηκε πρόσφατα από δισεκατομμυριούχο σε τιμή που δεν αποκαλύφθηκε κι ο οποίος θέλει να μπορεί να στεγάσει εκεί την οικογένειά του, τους φίλους του και το προσωπικό του σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής.

10AAqAcm5.img
Vivos Europa One, Γερμανια
Αποκαλείται «το απόλυτο καταφύγιο για τη Μέρα της Καταστροφής” και το Vivos Europa One στο Ρότενσταιν της Γερμανίας είναι το «μωρό» του CEO της Vivos, Robert Vicino, ο οποίος κατασκευάζει επίσης ένα μεγαλύτερο και πολυτελέστερο καταφύγιο που ονομάζεται Vivos xPoint στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ.

11AAqA7zh.img
Vivos Europa One, Γερμανια
Όπως και το Oppidum, έτσι και το αξίας 1,1 δισ. δολ. Vivos Europa One είναι ένα ανακατασκευασμένο καταφύγιο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Είναι λαξευμένο στο βράχο και θα παραμείνει ανέπαφο σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή, συντριβή αεροσκάφους, πλημμύρα και σεισμό καθώς και σε περίπτωση βιολογικής ή χημικής επίθεσης.

12AAqA9Rq.img

Vivos Europa One, Γερμανια
Εκτείνεται σε 21.000 τ.μ. και οι επισκέπτες γίνονται δεκτοί μόνο κατόπιν ειδικής πρόσκλησης. Κάθε επισκέπτης έχει στη διάθεσή του 465 τ.μ. Όπως καταλαβαίνετε, η τιμή του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Με 5 εκ. δολ. αποκτάς ένα πολυτελές και ασφαλές οχυρό.
13AAqA2zT.img
Vivos Europa One, Γερμανια
Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το χώρο σύμφωνα με τα γούστα τους. Οι χώροι διαθέτουν μάρμαρο, ξύλο και λεπτομέρειες από δέρμα ενώ οι ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να επιλέξουν και κάποιες επιπλέον ανέσεις όπως ιδιωτικές πισίνες, αίθουσες προβολών και γυμναστήριο.

14AAqAh9f.img

Vivos Europa One, Γερμανια
Τα υπνοδωμάτια θα είναι ευρύχωρα και αναπαυτικά, με ποιοτικά κρεβάτια king-size, ξύλινες επενδύσεις και μελετημένο φωτισμό. Οι χώροι θα είναι εξοπλισμένοι επιπλέον με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, από τηλεοράσεις 4K μέχρι έξυπνο αυτοματισμό.
15AAqA0Zq.img
Vivos Europa One, Γερμανια
Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και την τοποθέτηση ενός πελώριο ενυδρείου με τροπικά ψάρια. Το κάθε δωμάτιο διαθέτει μπάνιο και κουζίνα για γκουρμέ δημιουργίες.

16AAqA9Rx.img

Vivos Europa One, Γερμανια
Παρόλο που οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν την δική τους πισίνα, θα έχουν επιπλέον την επιλογή να κάνουν χρήση της κοινής μεγαλύτερης πισίνας. Ο χώρος γύρω από το νερό περιλαμβάνει έναν υπόγειο κήπο με προσομοίωση φυσικού φωτός.

17AAqAcmk.img

Vivos Europa One, Γερμανια
Και σε περίπτωση που όντως πλησιάζει το τέλος του κόσμου, οι τυχεροί δισεκατομμυριούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσευχηθούν για όλους εμάς που θα έχουμε μείνει επάνω αλλά και για τους ίδιους, στην μεσαιωνικού ρυθμού εκκλησία που έχει προβλέψει να κατασκευάσει η Vivos με τα βιτρό και τους τρούλους.

18AAqAh9m.img

Vivos Europa One, Γερμανια
Θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δουν με τις ώρες όλες τις σειρές και τις ταινίες που έχασαν κατά την προ-Αποκάλυψη εποχή στην ειδική αίθουσα του Vivos Europa One η οποία θα διαθέτει μια “βιβλιοθήκη” με πλούσιο περιεχόμενο, από εκπομπές μαγειρικής μέχρι ριάλιτι. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει επίσης και μικρο-αποστακτήριο.

19AAqAf3i.img

Vivos Europa One, Γερμανια
Το Vivos Europa One θα είναι λίγο όπως η Κιβωτός του Νώε με δικό του ζωολογικό κήπο που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα είδη ζώων. Θα διαθέτει επίσης μουσείο και χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας καθώς και θησαυροφυλάκιο σπόρων και DNA.

20AAqA7zB.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τώρα το σχέδιο Survival Condo ανακατασκεύασε ένα πρώην σιλό πυρηνικού πυραύλου Atlas F στο βουκολικό Κάνσας και μετέτρεψε ένα χώρο 1.860 τ.μ. σε πολυτελή υπόγεια διαμερίσματα και κοινόχρηστους χώρους. Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από το 1,5 εκ. δολ. και φτάνουν τα 4,5 εκ. για ένα “ρετιρέ” 334 τ.μ.

21AAqA5eP.img
Survival Condo, ΗΠΑ
Το σιλό προστατεύεται από δυο ενισχυμένες πόρτες που ζυγίζουν οκτώ τόνους η μία και αντέχουν σε πυρηνική επίθεση, ακραίες καταστάσεις τυφώνα και σχεδόν σε κάθε είδους καταστροφή που μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου και της… φύσης.

22AAqA0Zy.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Το υπόγειο συγκρότημα διαθέτει φυσικά όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και ανέσεις για να παραμείνουν οι “κάτοικοι” ασφαλείς μέχρι και για ένα χρονικό διάστημα πέντε ετών. Υπάρχει παραδείγματος χάρη φάρμα υδροπονίας που προμηθεύει τους ιδιοκτήτες με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη ιχθυοτροφείου.

23AAqAh9y.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Κάθε διαμέρισμα είναι πλήρως επιπλωμένο και το εσωτερικό είναι δημιουργία μερικών από τους πιο διάσημους σχεδιαστές του κόσμου. Τα δωμάτια διαθέτουν πολυθρόνες μασάζ, τηλεοράσεις 50 ιντσών και εικονικά παράθυρα.

24AAqAcmA.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Οι λάτρεις της μαγειρικής και του καλού φαγητού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες με υπερσύγχρονες συσκευές, ιδανικές για μαγείρεμα των φρέσκων προϊόντων που θα παράγει η υδροπονική φάρμα.

25AAqA7zI.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Τα υπνοδωμάτια είναι μεγάλα και διαθέτουν εικονικά παράθυρα από τα οποία οι κάτοικοι θα μπορούν να επιλέξουν τη θέα ανάλογα με τη διάθεσή τους.

26AAqAh9B.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Μια πλούσια βιβλιοθήκη θα περιλαμβάνει χιλιάδες βιβλία που οι κάτοικοι θα μπορούν να δανειστούν ανά πάσα στιγμή. Το συγκρότημα περιλαμβάνει αίθουσα διδασκαλίας για παιδιά και ενήλικες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.
27AAqA5f1.img
Survival Condo, ΗΠΑ
Ακριβώς όπως το Oppidum και το Vivos Europa One, έτσι και το Survival Condo διαθέτει μια τεράστια πισίνα. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με φοίνικες, καταρράκτες και τσουλήθρα.

28AAqA9RS.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Υπάρχει ακόμη και τοίχος αναρρίχησης για εκείνους που διαθέτουν πολλή ενέργεια. Επίσης υπάρχει γυμναστήριο με όλα τα απαραίτητα όργανα.

30AAqA5f7.img

Survival Condo, ΗΠΑ
Παρόλο που στο Survival Condo δεν θα βρείτε μπαρ ή κλαμπ, θα μπορέσετε να απολαύσετε ταινίες και σειρές στην ευρύχωρη αίθουσα προβολών. Όσο για τα αγαπημένα σας τετράποδα, δεν θα μείνουν παραπονεμένα καθώς το συγκρότημα διαθέτει και πάρκο σκύλων.

ΠΗΓΗ: Lovemoney

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: