Ειδομένη:Με προορισμό την Βέροια αναχώρησε το πρώτο λεωφορείο γεμάτο λαθρομετανάστες(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
download (2)

Αναχώρησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα για τη Βέροια το πρώτο από τα συνολικά 20 λεωφορεία που έφτασαν νωρίς το πρωί στην Ειδομένη με σκοπό να μεταφέρουν όσους πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν, σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

Την ίδια ώρα, η ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν. Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει σιωπηρή διαμαρτυρία για περίπου μισή ώρα.

Μια ακόμη ομάδα προσφύγων ενημερώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ειδομένη, Μάρκο Μπουόνο, έχουν καταγραφεί 400 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Σύροι.

Μία νεαρή Σύρια, η Ντόχα, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη, εξηγεί ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

download (1) download (2) downloadpros_532_355

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η λύση δεν είναι να κυνηγηθούνε οι μετανάστες αυτοί όπου και να τους πάνε είναι πιόνια, η λύση είναι να κυνηγηθούνε οι Συριζαίοι. Κάψιμο στο αμάξι τους, στο σπίτι τους να μην μπορούνε να κυκλοφορίσουν. Όλοι οι πολιτικοί, στις τοπικές κοινωνίες να τρέμουν τον λαό. Δεν φταίει ο λύκος που μπήκε στο μαντρί, φταίει ο βοσκός που τον κάλεσε ή άφησε ανοικτή την πόρτα. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι μόνο η κυβέρνηση. Τα άλλα κράτη προστατεύσαν έστω και αργά τον λαό τους και κλείνουν τα σύνορα. Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό κατατρεγμένος όταν υπήρχαν κράτη γειτονικά και μουσουλμανικά για να πάνε. Δεν είμασταν μονόδρομος, είναι σε αποστολή όλοι αυτοί οι καημένοι για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη. Ένα μωρό στην αγκαλιά και ένα στην κοιλιά. Πόσοι Έλληνες δεν έκαναν παιδιά λόγω οικονομικής κρίσης; Αυτοί γκαστρώνονται ενώ τους βομβαρδίζουν.

Comments are closed.