Σε δραματικούς τόνους, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προειδοποιεί με επιστολή που έστειλε τους ευρωπαίους ομολόγους του ότι ούτε αυτή η κυβέρνηση, ούτε καμία άλλη, μπορεί να φέρει τα μέτρα των 3,6 δισ. που ζητούν οι δανειστές.
Στην επιστολή που αποκαλύπτει το γερμανικό πρακτορείο MNI, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι:
– Με το νέο ασφαλιστικό καταργούνται τα ταμεία και συγχωνεύονται «όλα σε ένα» και κόβονται οι μελλοντικές συντάξεις.
– Επίκειται άνοιγμα του συνόλου της αγοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εκτός από κάποια προσωρινή προστασία δανείων που σχετίζονται με πρώτη κατοικία, και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
– Η κυβέρνηση έκανε όσα υποσχεθήκαμε ή και περισσότερα!
– «Μπορείτε να φανταστείτε να πάμε στο κοινοβούλιο αντί για ένα αναμενόμενο πακέτο 5,4 δισ. ευρώ ένα 9 δισ. ευρώ»;
– «Δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή –με ό,τι σημαίνει αυτό- από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ».
– «Η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη δήλωση για μέτρα άμεσης εφαρμογής και μέτρα που θα ληφθούν μελλοντικά» για το χρέος.
Τα μετρα ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ κ ειναι σιγουρο ,και η κλαψομ….να με την ροζ τσαντα προσπαθει υποκριτικα για πολλοστη φορα να το φερει βολτα απο δω απο κει εως οτου κατσει στο παλουκι.
Εκλιπαρεί στά τέσσερα….Ξέρει από σκύψιμο η ποντικομαμή…Χρόνια στό κουρμπέτι….