Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ξαφνικά, σήμερα το πρωί, την παραίτησή του ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πλέον αστυνομικός διευθυντής Χίου φέρεται να δήλωσε στο στενό του περιβάλλον ότι «έφτασε στο αμήν με το προσφυγικό πρόβλημα».
Μέχρι να γίνει δεκτή η παραίτηση, ο κ. Δαμίρης τελεί εν αδεία και τον αναπληρώνει ο με επίσης βαθμό αστυνομικού διευθυντή, Δημήτρης Αυγερινός.
Κραυγή αγωνίας για το «κολαστήριο της Χίου»
Καζάνι που βράζει θυμίζει το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός στη Χίο, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, αφού για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το Hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.