Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του συστήματος υγείας στην Ελλάδα
Με δραματικό τρόπο -ακόμα μια φορά- αναδείχθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις του ΕΚΑΒ, τόσο σε οχήματα όσο και σε προσωπικό, το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο του Πύργου.
Λίγο πριν από τις 11:30, στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, ένας 52χρονος συνταξιούχος αστυνομικός υπέστη σοβαρό παθολογικό επεισόδιο και κατέρρρευσε μπροστά στα μάτια των διερχόμενω πολιτών.
Κοντά στο συμβάν ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Πύργου και γιατρός, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα.
Ταυτόχρονα κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως η απάντηση που έλάβε, όπως μετέφερε ο ίδιος στο Patrisnews.com, ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο, καθώς το κοντινότερο ήταν στην Αμαλιάδα, κάτι που συνεπαγόταν τουλάχιστον 15λεπτη καθυστέρηση.
Ο Τάκης Αντωνακόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να μεταφέρει με Ταξί τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.
Πηγή