Ελληνικός Χρυσός: Αν δεν ικανοποιηθούμε σε όλα, φεύγουμε – Παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος μας [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
XRISOS

“Το κράτος έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει την διαιτησία για τις εταιρείες ωστόσο έχει και υποχρέωση να εκδίδει τις άδειες” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της “Eλληνικός Χρυσός” Δημήτρης Δημητριάδης.

 

Μιλώντας στην εκπομπή “Live News¨του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Ε”, τόνισε ότι ακόμα η εταιρεία δεν έχει ικανοποιηθεί στα όσα ζητά από την κυβέρνηση επομένως δεν έχει παρθεί πίσω ακόμα η απόφαση για απόσυρση της επένδυσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά πως μόνο αν η εταιρεία λάβει όλες τις άδειες που ζητάει θα παραμείνει στην επένδυση, αλλιώς ισχύει η προθεσμία που έχει θέσει.

«Καλύπτουμε πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους» 

Ο κ. Δημητριάδης αναφορικά με όσα λέγονται για περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής, τόνισε πως γίνεται ότι προβλέπεται προκειμένου να μην βλάπτεται το περιβάλλον, και πως η Eldorado Gold εναρμονίζεται πλήρως τόσο με την Ελληνική όσο και με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπογράμμισε πως οι όποιες αντιδράσεις οφείλονται σε διάφορα πολιτικά παιχνίδια, και όχι σε κάποιον πραγματικό κίνδυνο που βρίσκεται στην περιοχή. Αυτό όπως είπε βλάπτει μια επένδυση που είναι πολύ σημαντική για την χώρα με όποια κυβέρνηση.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα υποστήριξε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να πάει ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τα περιβαλλοντολογικά μέτρα, εάν αυτό της ζητηθεί.

Όσον αφορά την στιγμή που επιλέχθηκε η ανακοίνωση, τόνισε πως αφού η απόφαση πάρθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η γνωστοποίηση έγινε νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν ακόμα είναι κλειστές οι χρηματαγορές, ώστε να μην επηρεάσει αυτό την τιμή της μετοχής.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δημήτρη μου, Δημήτρη μου ( Δημητριάδη )
    Μου το΄ κλεισες, το σπίτι μου ( Για να ακριβολογούμε, το internet )

    Δε με λες, παλλκάρι΄ μ. Ξαναγυρίζουμε, στον … ” Τόπο του Εγκλήματος “;;;
    Εμ βέβαια. Ποιός γνωρίζει, καλύτερα απο σένα, τα … Κατατόπια;;;

    H «διαιτησία» με την Eldorado και ο «λύκος» που έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα #skouries

    Απόσπασμα

    – Ο χρυσός των Μεταλλείων Κασσάνδρας

    Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας ήταν μέχρι τότε γνωστά μόνον ως μεταλλεία βασικών μετάλλων, αφού το πρόγραμμα δημιουργίας μεταλλουργίας χρυσού στην Ολυμπιάδα από τη ΜΕΤΒΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 δεν υλοποιήθηκε λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Ο Visagie, με επανειλημμένες επισκέψεις στο Στρατώνι, παίρνει από τα στελέχη της ΑΕΕΧΠ&Λ και τον προϊστάμενο γεωλόγο της το σύνολο των στοιχείων και της έρευνας δεκαετιών για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Συγχρόνως του παραδίνεται και όλος ο φάκελος «Χρυσός της Ολυμπιάδας» που είχε δημιουργήσει η ΜΕΤΒΑ, δηλαδή ο καθηγητής του ΕΜΠ Αντώνης Κοντόπουλος και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Δημητριάδης. Παράλληλα, ως έμπειρος γεωλόγος ο ίδιος, ο Visagie ανέπτυξε μια δική του θεωρία για τη μεταλλογένεση της περιοχής των Μεταλλείων Κασσάνδρας και απέκτησε τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό χρυσωρυχείο, πιθανά με πάνω από 10 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού. Σε αυτή του την ανάλυση βασίστηκε το «Σχέδιο Κασσάνδρα» για την εξαγορά των μεταλλείων.

    http://antigoldgr.org/blog/2017/04/21/dryllerakis/

  2. * ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΩ ΜΑΚΡΥΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

    Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ~ ELIZABETH ΜΕΤΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ~ ROTHSCHILD (“ΚΟΡΩΝΑ”)

    Απόσπασμα

    Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Η Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΟΜΩΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ WINDSOR ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ELIZABETH WINDSOR (ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΙΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ).

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ROTHSCHILD. ΟΙ ROTHSCHILD, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ Ρ2 ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

    http://ecofruitarian.blogspot.gr/2014/03/elizabeth-rothschild.html

  3. Εδω. Απο πίσω, θα σας κυνηγάω, ΠαλιοΚερατάδες. Θα είμαι, ο Αληθινός, Αντίλογός σας.
    Και Οχι, ο Ξεπουλημένος, Συστηματικός, Προκαθορισμένος και Κατασκευασμένος … του ” Τατιανο – Εισαγγελάκου “…

    Μωρέ Μπράβο. Μια Καναδική Εταιρεία, Εναρμονίζεται και με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
    Η οποία, ως εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εταιρεία, δεν μπορεί να πάρει ενισχύσεις ή επιδοτήσεις ή να έχει ευεργετήματα, αναπτυξιακών προγραμμάτων, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών.
    Τόσοοοο … Γαλαντόμοι …

    Καλά. Ας Μην Πιάσουμε, την … ” Ελληνική Νομοθεσία “. Τζιζζζζζζζζζζζζζζ

    Η Επένδυση αυτή, Δεν είναι καθόλου Σημαντική, για την Χώρα. Αντιθέτως, την Βλάπτει, ολοένα και περισσότερο.

    Μπορεί κάποιος, να μου πεί, ποιό θα είναι, το Οφελος για την Χώρα, απο την στιγμή, που η Εταιρεία,
    κάνοντας χρήση Νόμου, στέλνει τα όποια Εσοδα της, στην Ολλανδία, ενω στην Ελλάδα, Δεν Φορολογείται;;;

    Μήπως, οι θέσεις Εργασίας, που επικαλείται;;; Και που είναι, το … ” Τυράκι “, για τους Εργαζομένους;;; Που Μην βλέποντας, την Φάκα, Διαπληκτίζονται με τους Συμπολίτες τους και Υπηρετούν, τους Καταστροφείς, του Τόπου τους, αλλά και της ίδιας, της Ζωής τους;;;

    Στην Ανέχεια, που οι … κυβερνώντες Προκάλεσαν, Ποντάρουν και στην Αδυναμία κάποιων, να Αντισταθούν. Ασε, που κάποιων, δες τους Κόβει.

    # Η ανάλυση της Credit Suisse, που την υποβάθμισε, δείχνει ότι η εταιρεία δεν είχε κάνει μία ολοκληρωμένη μελέτη της βιομηχανικής της εγκατάστασης, αλλά στηριζόταν μόνο σε μεταλλευτικούς υπολογισμούς και ίσως σε υποσχέσεις για «κλείσιμο ματιών» και εκμετάλλευση με παρωχημένη τεχνολογία.

    Αντιγράφω μία παράγραφο»μ από ένα παλαιότερο άθρο, σε blog:

    «… όταν η νέα Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, μπλόκαρε την έγκριση για το μεταλλείο των Σκουριών το 2009, οι εφημερίδες του Μπόμπολα, την βάφτισαν «Πράσινη Τίνα» και επέκριναν, την απόδοσή της. Εν τέλει, η Μπιρμπίλη απολύθηκε, τον Ιούνιο του 2011.
    Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργoς Παπακωνσταντίνου, χορήγησε αμέσως άδεια εξόρυξης «fast – track». Αφού εκδόθηκε η άδεια, η ΑΚΤΩΡ έλαβε ένα ποσό, μεταξύ των € 261 εκατομμυρίων και του 19,9% των € 2.400.000.000, καθώς η European Goldfields εξαγοράστηκε από την Eldorado Gold.

    Ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η «απόφαση ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με βάση τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».
    Ωστόσο, πλήθος επιστημόνων του περιβάλλοντος υποστήριξαν ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει σοβαρές ελλείψεις, μεταξύ των οποίων ελλιπή επιστημονικά δεδομένα, αποκλίσεις από τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με μια πρωτοφανή μέθοδο (σ.σ. μεταλλουργίας) «ακαριαίας τήξης».»

    h**p://www.imerodromos.gr/eldoradogold/

Comments are closed.