ΕΞΑΛΛΗ η ΡΩΣΙΑ κι ο ΠΟΥΤΙΝ με ΤΣΙΠΡΑ! Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
tsipraskirillos

Προσωπική επίθεση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το Πατριαρχείο Μόσχας, δια του εκπροσώπου του Πατριάρχη Κυρίλλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μητροπολίτη Ιλαρίωνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Μητροπολίτης, στη ρωσική κρατική τηλεόραση στο κανάλι Россия 24 δήλωσε τα εξής:

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζεται ως «άτομο με αθεϊστική ατζέντα»  και το νομοσχέδιο «φυλομετάβασης» ως «Έγκλημα ενώπιον θεού και ανθρώπων».

Πιο αναλυτικά:

«Ο νέος νόμος που επιτρέπει την δυνατότητα να δηλώνει κάποιος αλλαγή φύλλου στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (στις 10 Οκτωβρίου), αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα ενώπιον του Θεού και του λαού και έχει πολλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους πιστούς» και συνεχίζει.

«Πιστεύω ότι η Ελληνική Εκκλησία θα εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη και την διαμαρτυρία της, όπως συμβαίνει τώρα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εκτός του πλαισίου της κυβέρνησης, υπό το πρίσμα της μη υιοθέτησης αυτού του νόμου», πρόσθεσε ο Ρώσος Μητροπολίτης εκπρόσωπος του Πατριάρχη πασών των Ρωσιών.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εκτός του πλαισίου της κυβέρνησης» είναι μία φράση ράπισμα στην ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε ότι «Πολλοί ιεράρχες καθώς και ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εναντίον αυτού του νομοσχεδίου. Κληρικοί από την επισκοπή Καλαβρύτων χτυπούν τις καμπάνες εκκλησιών τους για διαμαρτυρία κάθε μέρα το μεσημέρι από την περασμένη εβδομάδα. Μιλάμε ότι το νομοσχέδιο αφορά νεαρά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15 ετών στα οποία μπορεί να αλλάξει εντελώς το μυαλό τους», τόνισε ο Ιλαρίωνας.

Κατά τη γνώμη του Ρώσου Ιεράρχη, «Οι ενέργειες του τωρινού πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στην Ελλάδα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών συνταράσσοντας τα θεμέλια της θρησκευτικής παράδοσης με την οποία οι Έλληνες έχουν γαλουχηθεί για τόσους πολλούς αιώνες.

Ο κ Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι είναι πρωθυπουργός ενός ορθόδοξου κράτους, δεν κρύβει τις αθεϊστικές πεποιθήσεις του δείχνοντας συνεχώς ότι η θρησκεία δεν σημαίνει τίποτα γι ‘αυτόν», κατέληξε ο Ρώσος Μητροπολίτης.

Φυσικά εκτός από τον θρησκευτικό πόλεμο δεν πρέπει να παραβλέπουμε τα γεωστρατηγικά ζητήματα, μιας και ως γνωστόν  η Ελλάδα ‘πούλησε’ τη Ρωσία για χάρη των ΗΠΑ. Είναι προφανές πως η επίθεση-ράπισμα στον Τσίπρα είναι με την έγκριση Πούτιν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο Μητροπολίτης είπε απλά την αλήθεια. Ο Ιερώνυμος ακούει ή έχει πρόβλημα ακοής/νόησης;

Comments are closed.