Μετά από μεθοδικές και συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας δύο από τα μέλη της εγκληματική ομάδας, που εμπλέκεται στην ένοπλη ληστεία τον περασμένο Ιούνιο σε κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.
Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, χθες και προχθές στην Γλυφάδα και στο Κερατσίνι Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 40 ετών.
Επιπλέον, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, 31 και 30 ετών και έναν 47χρονο ημεδαπό.
Σε βάρος όλων των παραπάνω είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, εμπρησμό, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κλοπή .
Ως προς το χρονικό των αστυνομικών επιχειρήσεων για τη σύλληψη τους στις (12-11-2014) βραδινές ώρες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο Κερατσίνι Αττικής ο 34χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία φιλικού του προσώπου, στο Κερατσίνι, όπου διέμενε ο δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πιστόλι με αλλοιωμένα στοιχεία που έφερε προσαρμοσμένη μία γεμιστήρα, με πέντε φυσίγγια,
πτυσσόμενο στιλέτο,
( 4) τηλεφωνικές συσκευές,
(7) κάρτες SIM .
Επιπλέον, χθες (13-11-2014) πρωινές ώρες, στην Γλυφάδα Αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ο 40χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με δύο (2) φυσίγγια και είχε οπλισθεί
(12) φυσίγγια πιστολιού,
σιδερογροθιά,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
βαριοπούλα,
πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM τηλεφωνικών συνδέσεων
Ο 34χρονος για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας.
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της παραπάνω εγκληματικής ομάδας την 27-6-2014, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.
Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι κατά την τέλεση της ληστείας, έφεραν βαρύ οπλισμό και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό και να πυροβολήσουν. Επιπλέον έκαψαν το όχημα διαφυγής τους για να δυσχεράνουν το έργο της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.
Πιο αναλυτικά, πυροβόλησαν με όπλα καλάσνικωφ στον αέρα και αφού έθραυσαν την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου, αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα συνολικής αξίας (112.480) ευρώ.
Επίσης, με τη απειλή όπλου ανάγκασαν τον 31χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κατάστημα, να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (8.500) ευρώ.
Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει από περιοχή της Αττικής και το εγκατέλειψαν στο δάσος της Φολόης, βάζοντάς του φωτιά και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, που είχαν σταθμεύσει σε προγενέστερο χρόνο στο δάσος για να διαφύγουν.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στο νομό Αττικής
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα αυτόφωρα αδικήματα που βεβαιώθηκαν κατά την σύλληψη τους και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
να τους χαίρεστε τους αλβανούς,και εις ανώτερα με τα ζωα που μαζέψατε
ημουν στα Ολυμπια εκεινη τη μερα, μιλαμε για ταινια τρομου, οι ιδιοι ειχαν ξαναχτυπησει πριν απο λιγο καιρο τον ιδιο επιχειρηματια στο Κατακολο και εφυγαν δυο φορες ανενοχλητοι, οι μπατσοι εφτασαν 20 λεπτα μετα τη ληστεια ενω το αστυνομικο τμημα απεχει μολις 50 μετρα….θα τους βγαλετε φωτογραφιες να προστατευθει ο κοσμος απο αυτα τα ταγαρια η φοβαστε μη σας πουνε παλι ρατσιστες ρε μουλοι??????
Παντού Αλβανοί εγκληματίες δημιουργώντας συμμορίες ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου ηλικιωμένους Έλληνες, κλέβουν,δολοφονούν…
Τι θα γίνει επιτέλους μ’αυτές τις ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ?
Εως πότε θα τους αφήνουμε να εισβάλουν στα σπίτια μας?
ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ?
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
φωτο θα δουμε η μονο σε ελληνες γινεται διαπομπευση ρε Κικιλια??
Καρφωτή. Σπιούνοι δούλεψαν πάλι. Σιγά μην εργάζεται τόσο πολύ ο μπάτσος.