Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε την Αμερική να απομακρύνει περίπου 200 πυρηνικές κεφαλές από το έδαφος της Ευρώπης και συγκεκριμένα από 5 χώρες, διαφορετικά η Μόσχα θα αναπτύξει το δικό της ατομικό οπλοστάσιο εντός της ΕΕ αλλά και κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ όπως π.χ. στην Κούβα.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να ανακατανείμει πυρηνικό οπλοστάσιο σε «συμμαχικές χώρες» εάν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν ατομικές κεφαλές από την ηπειρωτική Ευρώπη.
«Η Ρωσία επέστρεψε τα πυρηνικά όπλα στην επικράτειά της. Πιστεύουμε ότι η Αμερική θα έπρεπε να είχε κάνει το ίδιο πράγμα εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Λαβρόφ.
Σύμφωνα με τον M. Uljanov, επικεφαλής για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί όχι μόνο διατηρεί πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη, αλλά ήδη σχεδιάζει να τα εκσυγχρονίσει.
«Όχι μόνο δεν θα αποσύρουν αυτές τις κεφαλές, αλλά οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να τις εκσυγχρονίσουν. Λένε ότι θα τις κάνουν πολύ πιο «βολικές» για χρήση, αυξάνοντας την ακρίβειά τους και μειώνοντας την καταστροφική τους δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι θα αναπτύξουν επιπλέον πυρηνικές κεφαλές στην Ευρώπη κάτι που θα επιδεινώσει και άλλο την κατάσταση», εξήγησε ο Uljanov.
Η χώρα που δύναται να δεχθεί ρωσικά πυρηνικά όπλα είναι η Σερβία σύμφωνα με ειδική μυστική συμφωνία από το 2007 μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου και παρά τις ανακοινώσεις περί «ουδετερότητας».
Ρωσικά κινητά συστήματα Iskandar –Μ με πυρηνικές κεφαλές θα μετακινούνταν με μορφή προμήθειας «οπλικών συστημάτων» προς το Βελιγράδι προσδίδοντας άνω των 500 χλμ εμβέλεια προς την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρα και σενάρια που ανάγονται από το 2007.
Η περιοχή αυτή σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες αφορά μέρος κοντά στον σερβικό ποταμό Ντρίνα, αλλά και τα Βόρεια της Σερβίας, προκαλώντας «ανησυχία» στην Συμμαχία λόγω του εύρους του θανατηφόρου βεληνεκούς των ρωσικών πυραύλων.
Σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα συστήματα που ευρίσκονται ήδη στο Καλίνινγκραντ, χώρες όπως η Γερμανία, Πολωνία, κά θα ευρίσκονταν μέσα στο βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων οι οποίοι θα ελέγχονταν από Ρώσους ειδικούς. Για αυτό το λόγο το αμερικανικό κογκρέσο ζήτησε χθες με την μορφή του κατεπείγοντος μια έκθεση για την πραγματική αμυντική συμφωνία της Σερβίας με την Ρωσία, μετά την επίσκεψη του Σέρβου προέδρου στην Μόσχα, προσπαθώντας να ανιχνεύσει το αληθινό «εύρος» των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών.
«Οι πυρηνικές κεφαλές μας αποσύρθηκαν από όλες τις ξένες χώρες και επέστρεψαν στο έδαφος της Ρωσίας. Αυτό, ωστόσο, μπορεί εύκολα να αλλάξει.
Η Ρωσία δικαιούται να προβεί σε αμοιβαία κίνηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να «μετακινήσει» τα πυρηνικά της όπλα σε όλο τον κόσμο, στα Βαλκάνια ακόμη και κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης.
Λόγω της επιθετικής προσέγγισης του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Ρωσία και της συσσώρευσης αμερικανικών όπλων και στρατευμάτων στην Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ήπειρος βρίσκεται στο χείλος του πολέμου.
Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας το ΝΑΤΟ έχει διασπείρει βόμβες Β-61, οι οποίες βρίσκονται σε έξι στρατιωτικές βάσεις σε πέντε χώρες: Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία.
ΚΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΗ.
ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΡΟΤΑ.